Forum: Fizioterapija in masaže

Specialist Ortopedske medicine in Manualne terapije svetuje o diagnostiki in terapiji športnih poškodb ter odpravljanju bolečin s trigger point masažo, masažo stopal in drugimi fizioterapevtskimi tehnikami.

Bolečine v kolkih

Odgovori Nova tema
Default avatar VBMS 27 Dec 2017 09:38

Pozdravljeni,

moje težave s kolki so podobne, kot jih opisuje Speedy123. Stara sem 44 let, brez posebnih zdravstvenih težav, krvna slika (refer.amb. jun17 brez posebnosti), kakšne osteoporoze tudi nimam..

Bolečine v kolkih so se začele približno dve leti nazaj, v glavnem sem jih povezovala z aktivnim gibanjem (rolanjem, tekom npr.). Bolečine so že od začetka najbolj občutne ponoči, sprva so bile občasne, zdaj pa mi motijo nočni spanec. Takoj, ko se uležem na hrbet - zravnam, že začutim bolečine na notranji in zunanji strani kolkov. Boli me tudi med ležanjem na boku. Zdaj ugibam, da bolečina ni povezana z aktivnostjo, ampak ravno obratno?

Zjutraj, ko vstanem, me boli tudi v križu, bolečina se širi v kolke (ne pa tudi v noge). Ko se telo segreje, se bolečine zmanjšajo oz. čez dan praktično niso prisotne.

Maser, ki mi občasno zmasira hrbet, mi je razložil, da je bolečina v kolkih zelo verjetno posledica sedenja. Dejansko cca 9 ur dnevno sedim (delo v pisarni, za PC, vožnja v avtu 1,5h vsakodnevno) in da se po letih sedenja zadnja mišica raztegne, sprednja pa skrči in da to privede do zategovanja v križnem predelu in do takih bolečin. Naj še omenim, da imam od otroštva diagnosticirano skoliozo (zamaknjen desni kolk za 5 stopinj, kolikor se spomnim...).

Res je tudi, da zadnje mesece zaradi poškodbe kolena (padec) nisem toliko aktivna. Zdaj sem spet začela s hitro hojo 2-3 tedensko po 5 km, tibetanskimi vajami in vajami za hrbet zjutraj ter enkrat tedensko pilatesom. Predvidevam, da bo, če je dejansko zgoraj opisano krivec za bolečine, "sanacija" tudi trajala nekaj časa.

Kakšno je vaše mnenje, bi lahko bil izvor (predvsem nočnih) bolečin zaradi mišičnih "nepravilnosti" ? Je potrebno slikanje oz. obisk pri ortopedu? Svoji zdravnici sem enkrat omenila težave, pa je svetovala čim več gibanja.

Hvala za vaše mnenje in lep pozdrav!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Barbara Purkart 1 Jan 2018 15:30

Pozdravljeni!

Bolečine na zunanjem delu kolka so lahko zaradi draženja sklepne ovojnice kolka, trigger točk v mišicah, draženja mešičkov - burz, lahko pa gre za preneseno bolečino iz hrbta. Zato vam svetujem, da obiščete fizioterapevta specialista za ortopedsko medicino, da vas pregleda, ugotovi kaj je in vam lahko potem tudi pomaga z najustreznejšo terapijo.

Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(http://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Cosmic 5 Jan 2018 13:16

Pozdravljeni.

Sem v 33.tednu druge nosecnosti. Imam hude bolecine v kolku, v dimljsh in na ritnici katera se vcasih nadaljuje po stegnu do kolena. Imam ze bergle ker tezko obremenim nogo in ob aktivnosti se samo se poslabsa vse in se bolj boli. Najbolj ko se vsedem in vstanem ali rotacija noge. Mogoce otrok pritiska na zivec in zato boli? Verjetno je lahko tudi vneto. Vse se je zacelo 1 mesec nazaj, prej nikakrsnih problemov.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Barbara Purkart 25 Jan 2018 20:36

Pozdravljeni!

Bolečine so lahko zaradi okvare medvretenčne ploščice, lahko so bolečine zaradi hormonske razrahljanosti sklepov, lahko pa otrok pritiska....

Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(http://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh