Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

London, malo peš, malo z...

Default avatar

Malo zaskrbljena

Za prvomajske gremo s familijo v London. Berem program in piše, da greš po mestu malo peš in malo s podzemno. Ok, zdaj me pa tale malo peš skrbi. Zaradi poškodbe malo težje hodim. Saj hodim, samo 10 km naenkrat res s težavo prehodim, če sploh. Ob rezervaciji sploh nisem razmišljala o tem. Če imate kakšne izkušnje, kaj mislite kolko je to "malo peš" in kakšen tempo naj bi to bil ? Uf ja, sem pozno vklopila, samo zdaj je kar je.
Default avatar

rizibizi07

Kako neumno vprašanje pa je to??? Hodiš peš kolikor ti pač paše.....
Default avatar

Malo zaskrbljena

rizibizi07 je napisal/a:
Kaj je neumno ? Agencija ima organizirane oglede in zanima me koliko je dejanske hoje.
Default avatar

kako naj vemo

Malo zaskrbljena je napisal/a:
Kako naj pa mi tu vemo, kakšne načrte ima agencija, s katero greš? Pač vprašaš v agencijo.
In seveda hodiš, kolikor ti paše - če ne zmoreš vsega, se pač malo ločiš od skupine in hodiš po svoje, kolikor lahko.
Pa ne morem, da ne bi dodala, da poškodovan pa res nima smisla hodit na take izlete...
Default avatar

popotovalec2

Kaj se pa splača kaj ogleda z družino okrog Londona, če bi šli za 3 dni v samoizvedbi, ne prek agencij ? Otroka imata 5 in 10 let. Imate kakšpne praktične nasvete: letalska karta, prenočitev, prevozi po Londonu ?
Default avatar

Anima Mea

Živjo,

tvoja skrb je povsem odveč, saj je londonska podzemna železnica (tube) fanatastična zadeva, ki te v petih minutah popelje na praktično katerokoli lokacijo želiš. Dobesedno povsod imajo postaje in dobesedno vsepovsod te popelje. Predlagam, da si nabavite oyster card (poišči na spletu), ker je to najcenejši način vožnje po londonu. Sicer se pa hoji ne boš mogla izogniti, ker te bo kar vleklo v prečudovite parke, muzeje... so pa povsod klopce, da se lahko malo vsedete in spočijete, in to je to.

P.S. Če boš rezervirala hotel po internetu, vzami tiste ponudbe in podatke z zvezdicami z rezervo, saj njihova kategorizacija hotelov ni skladna z našo in hoteli so bolj ko ne sirotinja za naše pojme (npr. skupni tuš ali kopalnica ter WC na nadstropje). Predlagam ti, da preveriš, da boste WC in tuš imeli v sobi, sploh če imate otroke. Na Kensingtonu je en fajn poceni hotel (Lords Hotel) nižjega cenovnega razreda, gre pa za odlično lokacijo in izhodišče za potepanje in kar je najpomembnejše, kopalnica in WC sta v sobi. Sicer pa ti priporočam, da si hotel rezervirate v Londonu in ne izven njega, čim bližje centralnemu londonu (Kensington, Westminster, Victoria), cenejše hotele z zajtrkom najdeš za približno podobno ceno tudi v teh lokacijah.
Default avatar

Anima Mea

Aja, priporočam ti tudi, da greš v lastni režiji. Agencije namreč rade organizirajo ture, ki jih v Londonu dobiš že zakupljene za bagatelo, naši pa bogato računajo. Na primer tura London by bus ali Sherlockov London. Pred leti sem ugotovila, da agencije hotele rezervirajo po spletu (nimajo lastnih zakupov, ki bi pomenili nižjo ceno), zato sem sama ene pet krat v London potovala v lastni režiji. In ni mi bilo žal. Noben te ne preganja, tiste oglede pa si lahko sam zastaviš, imaš eno malo morje prospektov, ki te peljejo na obhode točno po tisti trasi, kjer te bo peljala tudi turistična agencija (za mastno doplačilo, najbrž).

Uživajte v Londonu, mesto je za moje pojme TOP 1 na svetu, vselej kaj dogaja, super zadevca. Pa veliko spomina imejte zraven (spominske kartice) za fotografski aparat. Pa kakšni grelnik vode za v hotel si vzamite, za kakšno hitro juhco za pogret, London je zelo drag, se pa da na vsakem vogalu kupit indijsko, kitajsko, japonsko, n-to hrano, ki je odlična pa še poceni. Morate probat.
Default avatar

že 100x

O Londonu je bilo tu že za par turističnih vodnikov napisanega, malo uporabi iskalnik.
Kakšne nasvete pa pravzaprav potrebuješ? Kar počez navodila, kje vzet letalsko karto, kateri hotel rezervirat, kaj si ogledat...?
Evo: letala wizzair in easyjet iz ljubljane, pa ryanair mislim da iz Benetk, včasih je letel tudi iz Celovca... Lahko pogledaš na edreams.com, momondo.com, skyscanner.net...
Hotel recimo www.booking.com, agoda.com, bookingpoint.net (tudi letalske karte)...
Malo poguglaj "london with children", kaj je bolj primerno za otroke...
Na spletu (npr. visitlondon.com) si ogledaš znamenitosti Londona. Kaj se splača ogledat - predvsem stvari, ki te zanimajo.
In če boste šli za 3 dni (domnevam, da prvič), imate že v samem Londonu dovolj za videt in počet, ne bo treba nič okoli hodit.
Evo, zdaj pa mal klikat - brez muje se še čevelj ne obuje, je rekla moja babica ;)
Default avatar

Anima Mea

Kaj se pa splača kaj ogleda z družino okrog Londona, če bi šli za 3 dni v samoizvedbi, ne prek agencij ? Otroka imata 5 in 10 let. Imate kakšpne praktične nasvete: letalska karta, prenočitev, prevozi po Londonu ?

Potovalec: ja, splača se, če misliš na doživetja. Cenovno se je spet treba znajti, pač preveriš cene prevoza (avtobusi, vlak) in glede na to kupiš vozovnice (imajo tudi kombinirane vozovnice za vse vrste prevoza) . Za London vsekakor nabavite oyster card, velja za avtobuse in tube (podzemno železnico), za izven pa se pozanimaj na internetu pred odhodom, kaj je ceneje, predvsem pa izberite lokacije še preden boste v londonu, kam bi šli izven.

V Londonu pa se splača pogledati prav vse, muzeji (razen britanice in akvarija pod London-Eye) so brezplačni, za odrasle in otroke si je obvezno potrebno ogledati Naravoslovni muzej, pa londonskega itd., parke, lokacij na miljon. Za tiste lutke pa je treba plačat. Kupite si tudi vodič po Londonu, potem pa gremo. Jaz sem tako počela in je bilo nepozabno. Vendar pazite, London je velemesto in so cene hotelov temu primerne, za hrano pa se da tudi poceni priti skozi, če ne boste vztrajali pri družinskih obedih in takih rečeh. Fast food je čisto v redu zadeva za tistih teden dni, ko si tam, pa obisk kakšne od boljših restavracij, na primer japonske ali libanonske v centru londona.
Default avatar

Anima Mea

že 100x je napisal/a:
Ja, se strinjam, kdor potuje v London, bo v samem mestu imel toliko opravka z ogledi, da za izven sploh ne bo časa. Jaz sem bila v Londonu ene pet krat v lastni režiji (vsakič po teden dni), pa mi še ni uspelo vsega pogledat, vsaj še ene parkrat bi morala iti. Za lokacije izven Londona sploh ni bilo časa. Za prevoz prirporočam easy jet, ki vozi tudi iz Celovca in pristane na Stanstedu (tu pristaja večina cenenih letalskih prevoznikov), če je komu bližje. Če greste na vlak (stane ene par evrov), se peljete do kraja, ki se glasi na Kirschen (mene asociira na češnjo, pač ne govorim nemško), ki je v bistvu celovsko letališče. In to je to. Simpl ko pasulj. Iz stansteada pa se vzame bus ali vlak (preverite, kaj je ceneje) in traja kakšno urco z busom, da prideš do londona. Pol je pa najboljš do hotela taksi vzet ali če ste pogumni, kar z oyster card na podzemon pa sami poiskat hotel. Če boste imeli srečo, vam bo kakšen od turistov na Stanstedu ponudil oyster card, ker je zakupil več, kot je porabil. V tem primeru karto vzamite, valjda, se boste zastojn furali tistih nekaj dni....In to je to.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net