Med.Over.Net

Zdravilstvo

Odgovarjajo: Dominik Golenhofen, zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)

Ali imate različne zdravstvene težave in vas zanima še nekoliko drugačen pogled nanje? Bi želeli izvedeti, kaj o njih meni zdravilec z nemškim državnim izpitom? Na tem naslovu dobite neodvisne in alternativne odgovore dipl. holističnega bioenergijskega medicinca.

Dominik Golenhofen , zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)

Dominik Golenhofen

Holesterol

Default avatar

Holesterolček

Pozdravljeni!
Stara sem 45let in že vsaj pet let vem, da imam previsok holesterol. Nekje tri leta jem tablete Crestor 10mg, ker so mi na zdravniškem pregledu ugotovili holesterol 7,4. Naj povem, da sem telesno aktivna dva do trikrat tedensko(kolesarjenje, hribi, fitnes).Po jemanju tablet se mi je holesterol znižal na 4,9. Ker pa me jemanje tablet "mori" sem se odločila, da še enkrat poizkusim z dieto. Vsako jutro sem popila eno žličko orehovega olja na tešče, popila 3 dl vode in jedla veliko sadja in zelenjave. Vsaj trikrat na teden sem popila tudi sok grenivke. To sem delala tri mesece in ponovno odšla na pregled krvi. Holesterol mi je zopet zrastel na 7. Zdravnica mi pravi, da imam pač holesterol deden(ima ga tudi oče in brat). Lani sem tudi naredila čiščenje jeter. Kaj bi lahko v mojem primeru še naredila, da bi po naravni poti odpravila previsok holesterol.
Hvala
Default avatar

Dominik Golenhofen

Spoštovani!

Kar se tiče prehrane, pri povišanem holesterolu svetujemo izogibanje sladkorju, omejevanje ogljikovih hidratov, vsakodnevno uživanje ( približno 100g) otrobov, 1-2 jedilni žlici lanenega olja, izogibanje nasičenim maščobnim kislinam...Nova dognanja pa kažejo, da je povišan holesterol lahko posledica stresa - holesterol je namreč predstopnja za več hormonov. V stresu je hormonsko ravnotežje porušeno in so nekateri hormoni prenizki, organizem pa zato producira več holesterola.

Lep pozdrav!
Dominik Golenhofen
zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)
in
Ksenija Lakota
zdravilka

Golenhofen d.o.o.
Obrije 10, Ljubljana
Telefon: 059 059 090
www.golenhofen.si
[email protected]
Default avatar

Holesterolček

Pozdravljeni,

zanima me kaj mi svetujete ali jesti tablete ali ne? Slišim, da imajo tableti kar nekaj stranskih učinkov(statini) in me zanima vaše mnenje. Ali obstaja kakšna alternativa, ki bi mi znižala holesterol. Seveda se zavedam, da je potrebno paziti pri hrani. Nekje sem prebrala, da s hrano lahko znižaš holesterol za nekje 10-15%.Mislim, da tudi pri hrani ne grešim preveč (občasno kakšno sladkarijo) drugače pa jem polnozrnate testenine in kruh in tudi drugače ne jem mastno. Kaj lahko še storim? Pod stresom tudi nisem pretirano, tako da ne vem kaj mi dviguje holesterol.

Prosim za vaše mnenje.
Lep pozdrav
Default avatar

Dominik Golenhofen

Spoštovani!

Tablete niso potrebne. Pri hrani bodite pozorni tudi glede ogljikovih hidratov, ne le sladkarij. Obrok naj bi bil sestavljen tretjino iz beljakovin, tretjino iz kvalitetnih hladno stiskanih olj, tretjino pa iz ogljikovih hidratov, kamor spada tudi zelenjava. Svetujem vam, da uživate dnevno 2 žlici lanenega olja, ter par žlic otrobov. Holesterol je predstopnja za veliko hormonov, tako, da bodite pozorni tudi na hormonsko ravnovesje ( nanj zelo vpliva stres).

Če nimate drugih zdravstvenih težav, vam svetujem tudi čiščenje jeter.

Lep pozdrav!
Dominik Golenhofen
zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)
in
Ksenija Lakota
zdravilka

Golenhofen d.o.o.
Obrije 10, Ljubljana
Telefon: 059 059 090
www.golenhofen.si
[email protected]