Starševski čvek

Ličenje = urejenost?

Default avatar
Precej postov na temo o urejanju in ličenju. In ker nekatere zagovarjate tezo, da je urejenost pogojena z ličenjem me zanima: ali ste ve "urejene" 24 ur na dan? Tudi čez vikende doma z make upom in v štiklih hodite? Kako pa shajate same s seboj ko niste nenamazane? To more bit jeba od lajfa.....

Pa vprašanje za moške, ki mislijo enako: kako se človek počuti ko se zaveda, da hodi z neko čisto povprečno žensko, beri neurejeno, ki pa fasado nosi?
Default avatar
Ženske se ličijo in nosijo štikle, zaradi drugih. Če bi to počele azse, bi se ličile tudi doma, doma hodile v štiklah.
Pač obupna želja po tem, da vsem ugajajo.
Zdaj, če nimaš lepe kože, če te je sram hodit s tako kožo okrog, pač daš nase ličila.
IN to je to.
Default avatar
Jaz sem doma nenaličena, v pajkicah, trenerk ne maram, oprijetih majčkah z dolgimi ali kratkimi rokavi nič posebnega. Drugače ko grem pa ven se pa vedno naličim puder, maskara, eye liner, lip-gloss, rdečilo tudi skoraj vedno, tudi petke nosim kar pogosto. Recimo ko pa pridem domov že naličena si pa make-upa ne spravljam dol takoj ampak šele zvečer ko grem spati. Pa brez make-upa mi ni čisto nič jeba haha, ženska ki je lepa je lepa tudi brez make-upa običajno make up te seveda dodatno polepša samo tiste ženske ki imajo slabo kožo se jim to tudi pod kilo pudra pozna, tiste ženske ki imajo grde obraze jim makeup ne naredi čudežev še vedno izgledajo ne sicer grdo ampak lepotice pa sigurno niso tudi z make-upom ne.

Meni je to zelo smešno, ko ljudje mislijo da je lepa ženska ki je naličena in urejena pod to "fasado" pa čarovnica haha, seveda ni. Če ima lepe poteze, lep obraz bo tudi brez makeupa luškana. In mozoljev in čudne slabe kože tudi 5 plasti pudrov ne morejo prekriti, edino photoshop to lahko zabriše samo to ni realno življenje seveda.
Default avatar
Jaz se uredim tudi, ko sem sama in doma. Seveda ne za v opero, osnovni make-up pa npr. Sem pa takrat ponavadi v pajkicah ali kavbojkah, to je pa res.
Default avatar
In zakaj se oglašate vedno ene in iste lenobe, ki ste tako nerazgledane, da se še naličiti ne znate? Seveda smo urejene tudi doma, mi, ki smo dame, lip tint za ustnice, long-lasting lip glos, BB cream, Nuxe olje, kajal...
pa tako ali tako bez veze pisati, ker pojma nimaš in ker si prelena, da bi si dala vsaj osnovni make up na svoj fris.
Default avatar
Tule se samo take nesamozavestne javljajo, ki si ne upajo stopit ven brez fasade.


laracr, je pa še tako zelo nesamozavestna, da si upa žalit ljudi, ki jih ne pozna.
Niti toliko soli nima v glavi, da bi vedela, da bo imela lepo kožo, če bo veliko športala, če bo jedla zdravo prehrano, če bo živela s čim manj stresa. Če pa bo samo po forumih pljuvala po ljudeh pa bo škodilo njeni koži in videzu.
Default avatar
Spet se javljajo gnojni turi, ki so tako leni, da so se že črvi zaredili v njih. Ene se pač rihtamo in dobro zgledamo in tipi se slinijo okoli nas, vi se pa utapljate v svoji maščobi. Mir nam dajte!
Default avatar
Če zate pomeni urejenost samo to; make up in visoke pete.

Ni čudno, da ti je urejnost potem španska vas.
Default avatar
Ženske, dajte kdaj raje namesto da visite eno uro pred ogledalom, it raje na tek, kolo. Bo bolj koristilo.
Če boste veliko v naravi, veliko gibale, ne boste tako zafrustirane, da bi morale po forumih pljuvat po drugih ženskah.
Samo zafrustrirane ženske žalijo druge.
Pojdite ven v naravo, boste bolj zdrave, bolj zadovoljne. Tam v tistih vaših salonih, kjer vas trpinčijo z nešteto strupi, pač ne morete biti zadovoljne
Default avatar
ma utihnite že je napisal/a:
Meni zadostuje sam en tip, ne pol slovenije. ampak kakor za koga, enim ni nikoli dovolj in nio nikoli zadovoljni. pustite ljudi pri miru in se brigajte zase.
Default avatar
Jaz se za v službo in družabne dogodke vedno naličim in primerno oblečem. Normalno pa, da sem doma v trenirki in nenaličena. Tudi za v naravo ne potrebujem make-up in visokih pet. Izjema so uhani, brez teh ne grem nikamor :)
Default avatar
Ojoj, ženske dajte se umiriti! Ne razumem zakaj toliko žaljenja vsakemu svoje. Jaz tudi športam imam super postavo in JA tudi ličim se in ne boste verjele v drogeriji me je že večkrat ustavila kakšna ženska in vprašala katero barvo za lase uporabljam in kateri puder in tako dalje. In bilo mi je super ko sem jim lahko podala kakšen nasvet.

Prosim ne se žaliti, vsaka ženska ima svoj stil oblačenja, ličenja, neličenja kakorkoli. Samo ne spravljati žensk v neke kaste in range. Ženske ki se ličimo, nosimo petke smo čisto normalne, inteligentne ženske ki znamo tudi pnevmatiko zamenjati na avtu, ja jaz jo znam me je moj tip naučil ker me je to zanimalo v primeru da bi se mi to zgodilo kje na cesti in bi to sama lahko uredila. Ne delam tega iz nekega veselja ampak zaradi praktičnosti.

Ličenje je pa meni osebno ritual jutranji ki spada zraven umiranja zob, depiliranja, in ostalega. Vsi imamo različne stile življenj in spoštujmo jih!
Default avatar
same nesamozavestne je napisal/a:
A lepo kožo pridobiš, če veliko športaš in zdravo ješ hahaha yeah right:)))
Lej draga mon-a pri koži največ igrajo geni ostalo, kar pa še zelo vpliva na izgled in mladost kože pa so vremenski pojavi ( sonce, mraz, veter) , kajenje, pretirano pitje alkohole, uporaba agresivnih sredstev (alkohol, eterična olja, kisline, in preveč odišavljenih izdelkov naravni, bio ,eko in pa tudi komercialnih kozmetik, filmski in gledališki make-upi (veliko igralk in igralcev ima zaradi tek make.upov totalno uničeno kožo itd.. hormoni, stres, mastna, suha, mešana koža in njihova nega, nepravilna nega ker vska koža se mora negovati to je dejstvo, če jo hočeš ohranit fit in pa seveda vsakodnevna uv- zaščita. Ampak ja za mone je tole že znanstvena fantastika1
Default avatar
laracr je napisal/a:
khm a ti si dama??? sure_))))
Default avatar
Seveda po stanovanju letam v petkah, kaj pa si misliš? Briga me za parket pa za sosede:)). Mislim, ene ste ubitačne, da res ni.
Default avatar
znanstvena fantastika je napisal/a:
Ženska, ki veliko športa, se zdravo prehranjuje kot sem napisala. Verjetno ne pije, ne kadi in tako naprej.
Default avatar
Meni pa je čisto vseeno, kakšne so moje prijateljice, znanke, sodelavke, mimoideče na cesti,...

Jaz sem, kot paše meni, ponavadi nenaličena, ostale naj bodo, kot paše njim. Kje je problem?
Default avatar
Urejena ženska mora obvladati osnove ličenja in se diskretno naličiti. Če ne, je pač ena možača in sportašica in ni podobna ženski. žal.
Default avatar
laracr je napisal/a:
Ti imaš pa veliko problemov sama s sabo? Frustracije, nezaželenost, potreba po opaženosti?
Se počutiš bolje, če nekoga ponižuješ? Ti je užitek, če koga ponižuješ, daješ v nič?