Starševski čvek

Trgovec z orožjem nikoli ne bi smel postati član PEN-a!

Default avatar
Društvo elitnih pisateljev in noter Janez Janša? To je smešno. Še Tomažu Majerju je bolj mesto noter.
Default avatar
dol padeš je napisal/a:
še raje bi not vidu Komandirja
Default avatar
No, ja, Premiki recimo so bili bolj brano, bolje prodajano in boljše delo kot marsikatera knjiga marsikaterega elitnega pisatelja. Da o novodobnih wannabe pisateljev, ki lezejo v rit starim prdcem in se po enem dveh izdanih delih straniščne poezije samookličejo za pisatelje, niti ne govorimo.

Če kdo meni, da Janša ne deluje v skladu s pravili društva PEN, pa se je tega problema treba lotit malo drugače ne tako kot so se ga.
Lekcijo o politični korektnosti in umetnosti pa se lahko vsi skupaj učijo na primeru Petra Handkeja.
Default avatar
PEN ni politična organizacija, ampak cehovsko združenje PISATELJEV. Kakih 90% slovenskih "pisateljev" izda le toliko izvodov knjig, kolikor jih minimalno zahteva zakonodaja da si ohranijo status umetnika. Janša jih je prodal resnično veliko, zato je po tej plati izključitev nesmiselna. Ampak o teh stvareh je nesmisleno govoriti politično indoktriniranim osebam. Taki namreč niti ne vedo točno, kaj knjiga sploh je, kaj je pisatelj in kaj je cehovsko združenje. Oni samo vedo da nekoga mrzijo in so pripravljeni posvetiti svoje življenje edinemu cilju, nagajati in srati po tej osebi.
Default avatar
Glavno da je opankar po vseh ugotovitvah komisije še vedno na županskem mestu.
Default avatar
Sedajle je "da dol padeš" prvič v življenju zvedela, da je Janša napisal eno najbolj prodajanih knjig v Sloveniji. Je pa res fino biti nerazgledan. Vsak dan zveš ogromno "novih" stvari.
Default avatar
Okej pravila so pravila in po njih je lahko včlanjen vsak, ki svojo knjigo proda 150 kupcem, lahko v PEN-u, al kako? Tudi, če knjige odkupi samo nek administrator iz 2. nadstropja njegove firme.
Okej. Nima veze.

Nekateri se izpisujejo, ampak glede na to, kdo vse je lahko BIL član tega kluba, mislim, da ni nobene škode.;)
Default avatar
Mati narava pobira vse po vrsti - pa če si še tako lezejo v rit. Pa če še tako pametujejo - mati narava je neizprosna!
Default avatar
A drugi člani PEN-a so preverjeni? So delali človekoljubna dejanja?
Default avatar
Vsa beda slovenske kulture se je izkazala s tem dejanjem. Z vsem spoštovanjem do tistih, ki tega dejanja ne podpirajo in so protestno zapustili Pen.
Default avatar
dol padeš je napisal/a:
ti Slovenec, nikoli ne bi pisal takih neumnosti...Lahko greš tja, kamor sodiš, po bo mir pred takimi...
Pa še to...Tvoja Svetlana Makarović je živela z Gregorjem Strnišo(veš, kdo je to?), otroškim literatom in mu kradla ideje o pravljicah....ko sta se razšla, ni napisala ničesar več...sedaj uživa krasno penzijo, država plačuje dom počitka , pa ša še gobec vrti tako kot to...lenuhi se v Sloveniji vedno znajdejo..
Default avatar
&6 je napisal/a:
V PEN-u so ostali samo goreči zagovorniki boljševističnega terorja - Veno Taufer, Boris a Novak, Topne Peršak, ...
Default avatar
Politikantstvo je napisal/a:
Ne zavajaj! Nikakor ni niti blizu najbolj prodajani knjigi v Slo. To bodo kar erotični romani, ala 50 odtenkov.
Default avatar
Takrat, ko je Janša postal član PENa, še ni bil trgovec z orožjem, ampak mlad novinar, ki je v Mladino pisal članke o JLA. V PEN so ga nekoliko na silo (takrat ni imel za to prav nobenih pogojev) sprejeli zato, da bi lahko v času procesa proti četverici JBTZ alarmirali mednarodno javnost še prek PENovih zvez. V zahvalo za to jih Janša petindvajset let po tem častivrednem dejanju obklada z udbovci in oznovci, ni čudno, da jim je zavrela kri (sicer, če smo malo zlobni, je to bolj društvo neanonimnih alkoholikov kot pa pisateljev, kar se je videlo tudi v včerajšnjih odmevih, ko je bila Rosvita že samo od izdihane sape obeh rodoljubnih pisateljev videti malo zadeta).

Pravljice o dobri prodaji njegovih knjig si pa lahko nekam zataknete, razen prisilnega darilnega paketa ob včlanitvi v SDS (podpišeš, da boš 10% plače nakazoval stranki, v zameno za to dobiš pa kupček njihovega propagandnega materiala, vključno z Janševimi mentalnimi masturbacijami) jih nihče normalen ne kupuje.
Default avatar
Mati Narava je res neizprosna!
Default avatar
Timing ni pravi. Takratj, ko je začel z zmerljivkami in ciničnimi opazkami, bi to moralo biti, ne zdaj, ko ga je odplaknilo na smetišče zgodovine. Btw. sam si je kriv. Ob vsem potencialu, ki ga je premogel, je izbral tak način in pot.


Hipotetično vprašanje: (Pa ju ne primerjam, da ne bo pomote-gre za drugačna kalibra.)
Karadžić je bil pesnik in kot tak, bi bil lahko tudi član PENa. bi ga izključili ali je sprejemljiv? Konec koncev ni nikogar ubil, vse so naredili drugi, on je pisal pesmi,

Ponavljam, hipotetično vprašanje je.
Default avatar
PEN je društvo, kjer se preudarjajo problemi kot je, cenzura, svoboda govora, medkulturni dialog, vojno nasilje...
Janša bi moral biti izključen že pri izbrisanih, pa, ko je govoril o zombijih...

Žalostno je le to, da kulturniki lahko nekoga brcnejo šele, ko je na tleh.
In njegovi podložni vazali gredo za njim.

Tukaj se pa tudi vidi samo politično delovanje, ki s kulturo nima kaj prida skupnega. Vsaj pri nas ne.
Default avatar
dol padeš je napisal/a:
Ali je to kaj takega, da je trgoval z orožjem? Ali je s tem orožjem tudi koga ubil? Je orožje prodal komu, ki ni imel orožnega lista? Je imel dovoljenje za trgovino z orožjem? Če je vse ok, ni razloga za paniko.
Default avatar
Točno. Prav tako bivši Udbovec Veno Taufer ne bi nikoli smel postati ne samo član - celo predsednik PENa.
Default avatar
Politikantstvo je napisal/a:
Ne, sem to izvedela od prilike v istem času, kot sem izvedela, da je Hitler napisal Mein Kampf. Zaradi pisanja političnih lagarij ga še ne smatram za pisatelja.