Starševski čvek

Kdaj gredo vaši otroci spat?

Default avatar
Kdaj gredo vaši otroci spat? Imate potem še kaj časa zase, kaj navadno počnete do takrat, ko greste še sami spat?
Default avatar
7 letnik ob 20h, 10 letnik ob 20.30 in nato še pol urce bere.
Default avatar
22m med 22:30 in 23:30....spat grem tudi jaz
Default avatar
Ravnokar sem dala v posteljo dvoletnico. Bo zaspala v petih minnutah :) Spi do 6ih, ko jo je treba prebudit za odhod v vrtec. Za vikend spi do pol 7mih, sedmih.
Default avatar
prepozno!
2 šolarja ... vsaj v sobe gresta okrog 21h, pa bereta, muziko poslušata ipd.,
mi2 z možem greva spat po 23h
Default avatar
18 mesečnik gre spat med 19 in 20h - odvisno od utrujenosti, skoraj 3 letnik gre spat med 20 in 20.30 uro. Oba vstajata ob 6.45, v vrtcu sta od 7.30 do 14.15h.

Ko gresta spat pač malo pospravim , pripravim osnovno za kosilo, kdaj malo likam, potem pa pod tuš, malo TV ali knjigo in ob 23h grem tud sama spat.
Default avatar
šolarka gre spat med tednom ob 20ih v petek in soboto ob 21ih, mala dva pa okrog 22ih in takrat grem spat tudi jaz
Default avatar
Moja sta zgodnja :-) 6. razred in 1. letnik, ob 8h, 8.30. Tavelik zelo zgodaj vstaja, je sam ugotovil, da je tako najbolje.

Dam posodo v stroj, berem, pogledam kak film... Zadnje čase grem samo pod tuš in spat.
Default avatar
10.letnik najkasneje do 21h, sicer ni z njim za živet! 5letnik pa pol ure prej, ampak je še car, zjutraj spi, dokler mu paše. Običajno propjeva okoli 8. ure.
Default avatar
Moji so hodili spat, ko so omagali, zjutraj pa so itak vstali še pred svitanjem, potem pa na polno cel dan in če sem jih prevarala, sem izsilila 15-20 minut počitka! Ne vem kako sem preživela ta leta, zdaj so na srečo že najstniki in me prav malo briga, kdaj gredo spat in kaj zjutraj počnejo, ko ne spijo, bilo je pa noro!
Default avatar
Trije šoloobvezni so ob pol osmih v postelji, ko jaz začnemo z branjem. Ob osmih je tišina, luči ugasnjene...Vstajajo ob sedmih. Ob vikendih včasih kdo podaljša kakšno urco, več ne!!

Vstajajo spočiti, lahko in pripravljeni na nov dan...
Default avatar
Kako škodljivo za otroka je premalo spanca, se bi moral zavedati vsak starš, saj ne živimo v pradavnini, informacije so vam na voljo na vsakem koraku. Spada v kategorijo zanemarjanja otrok, predmet za prijavo socialni službi! Otrok do 5 let starosti bi moral spati najmanj 11 ur dnevno, do 10 let starosti pa najmanj 10 ur.
Default avatar
madonca je napisal/a:
Kura in kako ga prisiliš, da spi??????????????????
Default avatar
eh je napisal/a:
Aha! Boš vprašala tudi, kako ga prisiliš, da ne je sladkarij?
Default avatar
Kaznivo je, če ga siliš spat.
Default avatar
11 mesečnik ob 20 uri....3 letnik zaspi enkrat do 21 ure

jaz pa potem mal posrfam, pospravim, gledam tv in grem počivaaaaat
Default avatar
9 mesečnik ob 19 ih in spi do 6ih. 2,5 lenik ob 19.30ih spi do 6 ali 7 ih. , 7 letnica pa že od nekdaj ob 22ih in spi do 7.30ih. Jaz pa, ko gresta mala dva spat itak sam še dol padem pred tv. Zato pa mamo tak kaos po bajti ;) ampak nekaj časa bo še tko moglo bit
Default avatar
Eno leto star otrok. Zaspi ob 22.00, včasih tudi ob 22.30. Spi do 10.00, včasih tudi do 11.00.
Default avatar
madonca je napisal/a:
Moji kot novorojenčki niso spali 11 ur na dan, kot 5 letniki so spali po 6ur na noč, čez dan pa po 10-15 minut, če je bila sreča. Me prav zanima, kako pripraviš otroka, da spi več, kot njegovo telo narekuje. Vsi trije so zdravi, športniki, v šoli odličnjaki, kaj naj bi jim točno manjkalo, ker ne spijo kot povprečni ljudje?
Default avatar
a vaši spijo? je napisal/a:
Glej, meni se smilite starši, katerim vam tempo narekujejo otroci!
Moji tudi nebi spali, če bi jim dovolila, bi bili pozno pokonci, če bi jim dovolila, bi namesto večerje jedli sladkarije in namesto knjih gledali tv in pc. Popolnoma normalno.

Pa jim tega nismo dovolili, ker smo želeli kar ja najboljše z njihov razvoj.

Ti pri niihovih 6ih letih verjetno nisi vedela, da bodo odličnjaki in odlični športniki ( če je to res, vseeno je to le anonimni forum :-) ), kaj pa če bi imeli zaradi tega hude težave?

Npr. moja dva, tudi odličnjaka in športnika, sta pri 10 in in 11ih brez 10 urnega spanca totalno neskoncentrirana in v svojem svetu, nepripravljena za delo. Zato sem noro vesela, da sem že od vsega zacetka vztrajala, da gredo otroci spat zgodaj.

Tako, da če povzamemo, si ti pač pustila toku dogodkov, ne glede na posledice. Če bi jim s tem povzročila nepopravljivo škodo, poti nazaj nebi bilo.

Dejstvo je, da večina mladih hodi močno prepozno spat in ima posledično velike težave z učenjem, na kar že vrsto let opozarjajo pedagogi. Tvoji so imeli samo srečo v celi zgodbi, večina jo nima.