Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

KIA RIO

Default avatar

imelibikio

Pozdarvljeni,

sprašujem vas, ki se spoznate na avtomobile malo bolj - kaj pravite na Kio? Zelo mi je všeč nova Kia Rio, pa so me v službi malo prestrašili češ, da 7 let, dokler je garancija je vse OK, po sedmih letih pa je pleh fuč, plastika začne cveteti ipd.

Kaj pravite vi, ki imate te avtomobile?

Hvala za nasvet in lep dan še naprej,
Default avatar

nen

Moja kolegica ima novega lani, pa ni zadovoljna. Je rekla, da ko se ji izteče kredit, bo takoj zamenjala.
Default avatar

fda

Marsikateremu avtu se kaj takega zgodi po 7 letih.... Sicer pa plastika ne začne cvetet in pleh ne rjavet iz danes na jutri. Če je 7 let ok, bo sigurno še kakšna 3 leta zraven.

Sicer pa, kako ti tvoji kolegi argumentirajo npr. nemško konkurenco, ki ima 3-5 let garancije? A tam pa ni vse fuč, ko se garancija izteče? Se pravi že 2-4 leta prej, kot pri Kii...
Default avatar

mavrični vitez

pred leti so pri neki reviji razstavili mislim da 10 let staro kio in praktično ni bilo rjavine

dejstvo je, da je kia-hyundai pridobila tako na kvaliteti, da je že davno prehitela nemške firme po kvaliteti
* * *

Nikoli nad nikomer ne obupaj.
Čudeži se dogajajo vsak dan.

H. Jackson Brown Jr.

http://www.publishwall.si/lelj
Default avatar

IztokFranko

Pleh pri Kii in tudi Hyundaiju je bistveno boljši kot izpred let. Zadnji modeli, govorim za zadnji cca 7 let so bistveno izboljšali svoje jeklo in zaščito karoserije.

7 let garancije je po eni strani super zadeva, vendar nekaterim ni všeč zaradi tega, ker morajo potem 7 let vozit avto na uradni servis. Kar pa spet ni slabo za tiste, ki se na avtomobile ne spoznajo preveč in raje plačajo kanček več, ampak vedo da dobijo tovarniške uradne dele in se na to tudi sklicujejo. Nenazadnje takšne avtomobile kasneje tudi lažje prodaš.

Rio je po prodajnih številkah trenutno eden izmed bolje prodajanih Kiinih modelov v Sloveniji.
Default avatar

mah ja no

Kar se kvalitete tiče je baje kia precej napredovala, ampak sam avto se mi pa ne dopade preveč - tko "kr neki". Kakšnih 5-6 let nazaj bi bil bistveno bolj atraktiven. Sam bi raje vzel clia za tak denar.
Default avatar

whitecow

mam ta prvega proceeda in se nimam kaj pritoževat

Motor je mrda nekoliko bolj požrešen, ampak maš verigo, CVVT sistem (kot vvt-i pri toyoti) in to je to. odpade menjava jermena, servisi pa tud niso nek bavbav

Zamrim jim edino to, da si dodatne opreme ne moreš nakupiti/sestaviti kot pri nemcih (mislim VW, kjer si si izbral paket opreme,nato pa še razne opcije, ki v paketu niso bile zajete,a so na vojl za doplačilo. men se zdi to špica, ker si sestavš avto, kot si ga žeiliš)

Sicer pa pomisli... maš 7 let garacije oz do 150 000 km na motor in menjalnik... če ti recimo turbina gine pri 6,7 let in 143 000 km, ti jo krije servis.... glede na to, da maš krit motor 7 let oz 150 000 km mislim, da se nimamo kaj pogovarjat. motorji res niso top of the pops, kot so vagovi motorji , samo če po,isliš kolk te stane, če kaj crkne....

na over.net ,maš test hyundaiy i30 1.6 in lahko vidiš, da te redni servisi tja do 120 000 km stanejo okrog 800€. ajde recm enga dobrega jurja, če maš še manjavo zavor pa kako tako stvar
za te šolde ti niti kliota ne servisirajo do te kilometrine....

jaz osebno bi raje ceeda al pa kako vengo, i20 kupil, ker mi rio nekako ne sede. je špica, se pelješ bomba, samo ne zdi se mi ne vem kako uporaben (nekoliko majhen). tk da jaz bi za kako klaso večjega vzel (več kofane). in to je to

Sem zelo, ampak res zelo zadovoljen z njo z mojo kio pro ceed
__________________________________________________
Default avatar

vesela fuksija

Jaz imam ria dobro leto in meni je super. Motor je 1,4, bencin, pije 6,5 litra, dovolj živahen. Če bi bil 1,6, bi bil pa sploh še boljši:) Ima meglenke, senzorje za dež, 6 prestav, senzorje zadaj, ESP, pomoč pri speljevanju v hrib. Skratka, čez opremo se nimam kaj pritoževat. V bistvu imam vse, kar potrebujem in mogoče tudi ne. Jaz se v njem počutim super, za mene, ki nimam več majhnih otrok in se v glavnem vozim sama, je dovolj velik. Naredila sem že prvi servis na 15000 km, cena 80 EUR. Mogoče bi pošimfala samo eno stvar, in sicer velikost tanka. Lahko bi bil malo večji, saj sem vanj do sedaj natočila največ 35 litrov in to ob lučki za rezervo.