Forum.Over.Net

Starševski čvek

Ali so tudi vasi starsi oddelali celotno delovno dobo v istem podjetju?

Default avatar

pred x leti...

Jaz se spomnim, prav nobene besedice ni bilo o menjavi sluzbe. Samoumevno je bilo, da ostanes pri podjetju. Ce primerjam sebe kot starsa in moje starse...ni primerjave. Takrat smo bili nekako zasidrani...zdaj pa na odprtem morju...gor, dol...
Default avatar

eni ja drugi ne

eni so bili kar dolgo v enem podjetju, drugi pa ne. V socializmu so ljudje imeli službe, pa če je bilo delo ali ne. Bolj podjetni so šli v tujino, tukaj pa se je tudi vedno nekaj dobilo. jokati za starimi cajti, ki jih nikoli več ne bo, se ne splača. Sedaj smo globalna družba, ki ima svoje prednosti in slabosti. lahko uspeš, ali pa se pridružiš množici revežev, ki jih je povsod dovolj. Enim gre dobro, tole jamranje na monu je samo polovica realnosti.
Default avatar

jodl55

da.
in jaz v dveh službah.
Default avatar

cllara

Bili so časi, ko se je to zelo pogosto dogajalo. Moj oče je par let oddelal v enem, ostala, do penzije pa v drugem podjetju. Jaz sem prvih osem let zamenjala tri službe. Bile so možnosti prestavit se na boljše in sem to pač izkoristila, naslednjih 31 let sem osala zvesta do upokojitve. Danes pa je vse drugače in je normalno, da imajo ljudje vrsto delodajalcev, z razlogom, seveda. Včasih so v kadrovski službi dali tudi nekaj na to, da kandidat ni prepogosto menjal delodajalca. Tiste, ki so imeli navedenih vrsto različnih, so smatrali za nesigurne, za delavce, na katere se ni mogoče prav zanesti, ker neprestano begajo in iščejo lažje variante. Takole se svet spreminja.
Default avatar

xy12

Moja mami ima samo eno štempiljko v delavni knjižici, ati pa tri. Oba dve leti v penziji. Jaz na polovici delavne dobe, pa jih imam štiri, pa spet na borzi...............jebiga
Default avatar

pri meni

Ate je delal vedno v istem podjetju, štempilke v knjižici so drugačne, ker so se kar nekajkrat preimenovali.

Mama je delala v enem podjetju, ko se je poročila je zamenjala s podjetjem, ki ji je bilo bližje domu.
Default avatar

mikki

Moji starši da, moj mož tudi bo (vsaj tako izgleda), jaz pa sem v svoji aktivni dobi, ki še je ne bo hitro konec zamenjala že kup služb. Najdlje sem bila 4 leta. Skratka - pestro.
Default avatar

Neja84

Moja dva oba.
Default avatar

treba je spremeniti družbo!

eni ja drugi ne je napisal/a:
Za večino ima ta globalna družba, kot praviš, slabosti, prednosti so le za elito in komaj čakam, da se bo to spremenilo. Da bo tako kot prej, bolje za večino, ne za par posameznikov.
Default avatar

MOJ OČE TUDI

Tudi moj oče je 42! let delal v istem podjetju. Zamenjal kup direktorjev... Še sedaj se ga spomnim- vsako jutro je vstal malo pred sedmo uro, se oblekel in umil, vzel jabolko in je šel. V vsem tistem času, ko sem živela doma, ga enkrat nisem slišala stokat, da je težko vstal, da se mu ne da.... In mi je to še sedaj "uganka" če pogledam mene in moža, ko se vsako jutro "vlečeva" po hiši in vsak pri sebi stokava, koliko let bova morala še tako vstajat, pa oh in sploh... No, oče se je na svoj 60. roj. dan upokojil... čez pol leta pa ga je zadela možganska kap. Na vso srečo si je čisto opomogel. Je pa dr. rekel, da je to od stresa, ker je po tolikih letih zamenjal vzorec itd...
Default avatar

ssssssssssssssssss

Oče 40 let v isti firmi, lastnikov se je pa ogromno zamenjalo. Doživel vzpone in padce, na srečo ne tudi propada, ker mislim, da bi to zelo težko prenesel.
Default avatar

moja tudi

Pri nas je isto, mami je delala skoz v UKC, zamenjala 2 oddelka, oče pa na MNZ, menjal samo enkrat ob napredovanju.
Default avatar

eni ja drugi ne

treba je spremeniti družbo! je napisal/a:
ne bo se spremenilo. očitno si zelo mlada, da ne veš, da smo včasih vsi živeli enako slabo, elite pa so imele v rokah policijsko državo in če si povedal, da ima direktor ali tite več, so te pa zaprli in si bil lepo tiho še naprej. sicer pa Kuba, Koreja vabita.
Default avatar

arkyca

Oče že od začetka dela v istem podjetju in bo tako tudi ostalo. Mama bo imela vse skupaj 4 različna podjetja - 2 različni državi, jaz pa - delovnih izkušenj: 8 mesecev pa že tri različna podjetja. Včasih se je ljudem zdelo menjavanje služb nekaj nenormalnega, danes pa drugače ne gre.