Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Odgovarjajo:

vw kvaliteta pada

Default avatar

vw in audi

ali je res da bo sedaj toyota boljša kot volkswagen, vsaj tako sem nekje prebral na avtomobilizmu-vse znamke na enem mestu face book, da delajo na kitajskem boljše menjalnike kot v volkswagnu, nekaj v tem smislu
vglavnem takole je kitajski DSG menjalniki VW "sivijo lasje"
pravijo da se z volkswagnom dogaja isto kot s toyoto, ali bo potem kvaliteta padla al kako.
Kaj si mislite o tem
Audi se meni zdi da je še zmerom boljši, če je z vw tako, a ni res.
Default avatar

audi vw

tako nekak


Kitajski DSG-menjalniki VW-ju sivijo lase
Volkswagen je moral zaradi težav z elektroniko pri DSG-menjalnikih odpoklicati kar 384.181 vozil, proizvedenih za kitajski trg.
Do rekordnega odpoklica na največjem avtomobilskem trgu na svetu prihaja, potem ko je kitajska državna televizija predvajala prispevek o domnevno neustreznih Volkswagnovih menjalnikih, uporabljenih v nekaterih modelih. Ti naj bi povzročali neželeno pospeševanje in posledično nesreče.

Po ocenah Bloomberga bi nemškega giganta lahko odpoklic stal več kot 465 milijonov evrov.

Volkswagen je v izjavi nasprotno pojasnil, da težave z elektroniko lahko vodijo do izgube moči avtomobila med vožnjo. Pri tem sicer naj ne bi bilo prizadeto ne upravljanje z volanom, ne zaviranje.
Tiskovni predstavnik Volkswagna na Kitajskem Christoph Ludewig je zatrdil, da odpoklic ni posledica poročanja televizije. "Problem smo spremljali in bilo je očitno, da razmišljamo o odpoklicu," je pojasnil.

Med prizadetimi tudi golf in A3

Največji evropski avtomobilski proizvajalec je ravno prejšnji teden napovedal, da želi na Kitajskem odpreti sedem novih tovarn. Trenutno ima dva obrata, v katerih proizvaja potniške avtomobile, v obeh pa sodeluje z lokalnimi partnerji.

Težave niso od včeraj

Kritike nad (ne)delovanjem DSG menjalnikov na Kitajskem niso nove, tako naj bi na elektroniko zelo slabo delovalo vlažnejše podnebje, pretirane naj bi bile vibracije, pojavljal naj bi se čuden zvok. Pri VW-ju so na podlagi tega pristali, da garancijo na menjalnike DSG na Kitajskem podaljšajo kar na 10 let.

Odpoklic se sicer nanaša tako na uvožene modele kot avtomobile, izdelane na Kitajskem. Prizadeti so modeli kot VW golf in kitajske različice scirocca, bore, tourana, passata, škode in tudi audi A3. Avtomobili so bili proizvedeni med decembrom 2008 in marcem letos, odpoklic pa se po pisanju Bloomberga nanaša le na sedemstopenjski avtomatski menjalnik z dvojno sklopko.

Odpoklic je velik udarec za Volkswagen, ki je želel prav s pomočjo kitajskega trga do leta 2018 postati največji avtomobilski proizvajalec na svetu. Trenutno so na lestvici 10 najbolj prodajanih avtomobilov na ogromnem kitajskem trgu kar štirje Volkswagnovi modeli. Lani je nemški gigant na Kitajskem prodal kar 2,81 milijona vozil in med tujimi znamkami zaostal le za General Motorsom.

Samo kitajski avto bo še zmerom kitajski nemc bo pa kvalitetni nemc, niso pomembni samo menjalniki
itd.
Default avatar

600

audi = VW
Default avatar

audi vw

Zakaj pa potem eni govorijo čez audi p da je vw boljši pa to.
Default avatar

600

nauči se filitrirati kar nekateri pravijo. ker kar eni pravijo ni nujno da je res...
Default avatar

vw in audi

no še nekaj, zakaj se pa hvali bmw-je, ker bmw avto sploh ni ne vem kaj
bmw je samo tista licenca bmw, zato je boljši od audi

Prvič ko gledaš bmw malo starejši npr letnik 98, serija 3, notranjost se okoli vrat notri vidi gumica notri, potem prestavna ročica je preveč čudna, sprednji del maska je kar nekaj čeprav hudo zgleda je preveč robustno,
Audi pa volkswagen pa je popoln v vseh pogledih pa dobra avta pa tudi ne draga
lp.
Default avatar

golf V

VW in Audi prihajata iz istega koncerna. Namreč Audi je del VW. Razlika med njima je v tem, da je Audi nekoliko prestižnejši. Po domače povedano - Audi naj bi bil na nekoliko višjem nivoju. Se pravi, boljši materiali in podobno. Sam imam doma dva VW, kupljena nova. En popolnoma nov, drugi bo star 6 let. Oba sta perfektni vozili in delujeta brezhibno. Do sedaj še na nobenem nisem nič drugega naredil, kot redni servisi. Še nobene žarnice nisem nikoli zamenjal - vse je originalno. Tako, da mene osebno že sama znamka VW vv celoti prepriča. Zato nimam potrebe, da bi posegal - recimo temu - nivo višje, torej po Audiju. Kar pa se tiče cene med tema dvema znamkama (govorim za nova vozila), je le-ta kar konkretno višja pri Audiju.
Če povzamem - obe znamki sta zelo kvalitetni.
Kar pa se tiče padca kvalitete VW, se lahko deloma strinjam, in sicer v tem segmentu, da se celoten trg novih vozil spreminja. Npr. golf slovi po svoji vzdržljivosti - še posebno dizel (golf serije 2). Njegovi 1.9 TDI motorji veljajo za skoraj neuničljive in večne. In v praksi lahko to skoraj da potrdim. Zato pa so potem te motorje ukinili (baje v prvi vrsti zaradi zastarele tehnologije). Na tržišču so bili prisotni med leti 1998 in 2008. Prešli so na t. i. downsizing tehnologijo. Uvedli so 1.6 TDI ter sistem CR. Namreč, če bi (po mojem subjektivnem mnenju) še vedno izdelovali 1.9 TDI stroje, ne bi nihče več kupil novega VW-ja, ker ne bi imel potrebe po tem. In prodaja vozil bi enormno padla. Žal pa je tako pri vseh znamkah vozil - konkurenčnost je tista, ki proizvajalce sili na prilagodljivost.
Veliko ljudi sicer pravi, da pri VW plačaš samo ime in znamko. To ne drži. Imam priložnost videti, kako so sestavljeni novi avtomobili drugih znamk (predvsem korejska in francoska vozila). Ni primerjave s kakovostjo izdelave s VW - verjemite. Pri drugih znamkah je vse bolj usmerjeno v dizajn in moderne oblike. VW pa ostaja pri klasičnih, nevpadljivih linijah. Zato je tudi namenjen drugačnim kupcem.

Kaj je cilj golfa?
Da ga vsak laik/človek prepozna na 100 metrov, poznavalec pa na to razdaljo prepozna njegovo serijo.

Toliko na kratko.

Lp!
Default avatar

600

dobr spisano.
Default avatar

Zastava 101

Če pri novem golfu ne menjaš redno žarnic, to ni ravno zasluga VW. Kolikor vem, oni ne izdelujejo žarnic.
Default avatar

volvašica

A jih ne dela Hella? Oziroma Hella Saturnus vem da dela za opel insignio.
Default avatar

simpl

mmmm..
..das avto..
..moj najljubši pojem..
..
sam zanima me..
.zakaj hudiča naj bi bili golfi "klasični" in vzdržljivi..
..potem jih pa ljudje menjajo na 3 -5 let..
..
če kdo uspe v 5 letih nov avto tako sklumpat..
..da ni več za uporabo..
..je problem v njem in ne v avtih (tud za ostale znamke mislim)..
..
..skratka zakaj bi dal za nekaj klasičnega in vzdržlijivega..
..10-15 % več kot konkurenci..
..če ga vsake 3-5 let menjam????
..lep NI, mehak še manj..???
..
Default avatar

golf V

Pozdravljeni.

Zastava 101: to je res, kar si napisal. Vendar, pet in pol let nikoli ne boš imel originalne žarnice na renaultu. Verjemi mi na besedo, v dejanju pa ti tega ne privoščim.

simpl: zakaj hudiča naj bi bili golfi "klasični" in vzdržljivi?
Zato, ker to preprosto so.

simpl: potem jih pa ljudje menjajo na 3 -5 let.
Lahko se jih enostavno naveličajo ali pa vsako vozilo, ne glede na znako, menjavajo po določenih časovnih intervalih. Poznam veliko takšnih ljudi.

simpl: skratka zakaj bi dal za nekaj klasičnega in vzdržlijivega 10-15 % več kot konkurenci, če ga vsake 3-5 let menjam?
Zato, ker boš po tem času zanj dobil več kot pri konkurenci, pa še veliko lažje in hitreje ga boš prodal. Torej bo tudi izguba na ceni najmanjša.

VW - čisto preprosto, mar ne?

Srečno!
Default avatar

787

Sama sem bila vedno ljubiteljica golfa dokler nisem imela z enim zadnjim nenehne težave. Bil je skoz na servisu in to avto star 1 leto in pol. Ko sem ga prodala sem kupila leta 2010 kio cee'd in sem še sedaj zadovoljna. Poraba je res malce višja, to priznam, vendar pri mojih km to ni panika. Dobila sem za isti denar kot pri golfu še malce več opreme...samodejno klimo, električni pomik šip spredaj in zadaj... Zadovoljna. Moj naslednji avto čez kake 4 leta bo najbrž spet kia ali pa hyundai. Odvisno kateri mi bo bolj všeč.
Default avatar

simpl

golf V

..lep NI, mehak še manj..???

manjka tvoj odgovor..
..namreč na ostale trditve/vprašanja si odgovoril, pa me zanima zakaj si tega izpustil..
..ti ni po godu???
Default avatar

golf V

Se opravičujem, simpl. Očitno sem spregledal, pa ti bom skušal sedaj odgovoriti.

Praviš, da ni lep.
OK. Spoštujem tvoje mnenje. Saj imajo konec koncev vsake oči svojega malarja. Lepota je pa tako in tako subjektivna stvar. Se pravi, meni je lepo, tebi pa ne. In seveda obratno.

Praviš tudi, da ni mehak.
V kakšnem smislu? Kaj ni mehko na njem?

A so to sedeži? Sedeži niso tako mehki kot pri kakšnem francoskem avtomobilu. Drži. Samo na daljšo vožnjo je trša sedežna podlaga udobnejša. Zato tudi imajo ti avtomobili takšne sedeže, saj vozniki (praviloma) z njimi naredijo precej kilometrov. Še posebej, če so dizli, kar pa jih večina tudi je.

Ali je to menjalnik? S tem pa se ne morem strinjati. Pri nas imamo tudi skoraj novega citroena, in morda mi ne boš verjel, toda menjalnik na 5,5 let staremu golfu je konkretno mehkejši in bistveno bolj izrazit ter natančen.

Ali je to podvozje? Ni mehko tako kot pri citroenu, ni pa tudi tako trdo kot pri tanku :)

Ali je kaj drugega? Ne vem. Mi boš ti odgovoril.

Srečno!
Default avatar

simpl

spoštujem tvoj trud, da bi pustil vtis nepristranskega in umirjenega sogovornika..
..a žal ne bo šlo..
..nekdo, ki si da nick golf V..
..seveda v temi o golfu NE more biti nepristranski..
..
..verjamem, da si v redu dečko..
..žal pa imam v okolici preveč "hvalničarjev" VW...ki so (zato) nekaj več..
..tako da mi ob vsakem VW hvaljenju, hitro zastrižejo ušesa..

..nisem nek pokovc, ki stvari ocenjuje zgolj na podlagi "rekla kazala"..
..ampak sem kar nekaj vozil do sedaj (ne le gledal) ampak tudi vozil..
..med njimi tudi golf 2 1.6 JXB, kar nekaj časa..
..tako da sem si tudi sam o tem ustvaril kar dober vtis..

..dalje ne bi razglabljal o tej temi..

..lahko pa, tako bo bolj nepristransko, kakšno rečemo..
..recimo v temi o mercedezu A..
Default avatar

golf V

Pozdravljen, simpl.

Ne bom se prerekal s tabo.

Vsak ima svoj prav in pri tem naj ostane.

Prijatelja, velja?

Moderatorji