Hujšanje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Kako shujšati v obraz in noge?

Default avatar
Mam problem ... imam 64 kil, velika sem pa približno 168 cm. V trebuhu me ni veliko, imam pa zato bolj okrogel obraz. Ali če shujšaš se skrčijo tudi kosti ali ne? naprimer: jaz na obrazu nimam veliko maščobe, ampak mam malo večje kosti od lic ...Kaj pa v noge? Kako dolgo bi morala biti na orbitreku, da bi bilo idealno in učinkovito? Kako dolgo bi morala to vse delati, če želim izgubiti približno 10 kg?
Default avatar
:)
Jaz imam približno enako kg/višino, pa mi vsi govorijo, kako sem suha! Zaradi kilogramov ti ni treba hujšati, če hočeš definirati telo pa poglej katero od vadb -Insanity, Turbo Fire, ChaLean, Brazil Butt lifting, P90x.
Ponovno - ni možno selektivno shujšati v obraz ali noge, maščoba se pobira enakomerno po celem telesu. Kjer so večje zaloge, je videti, da je več pobralo. Kosti se ne skrčijo. 10 kg je za tvoje podatke prevelik cilj, zastavi si najprej 5 kg. Orbitrek bo premalo - potrebna je bolj naporna vadba, kot na primer tek, kolesarjenje v hrib, plavanje in to intenzivno najmanj 3-4x tedensko.
Default avatar
Želim shujšati v noge. So kar okrogle, in stegna imajo obliko hruške :(
Default avatar
Lokalno, kot je bilo že napisano, ne boš izgubljala maščobe in na kosti teža na noben način ne bo vplivala.
Če želiš izgubit težo, ne bo dovolj samo orbitrek, najprej prehrana zraven pa kakšna bolj intenzivna vadba, orbitrek je bolj za ogrevanje kot kaj drugega.
Predvsem sem se oglasila zaradi obraza, jaz imam zelo okrogel obraz, neglede na kilograme, je pa situacija hujša, ko jih imam več, pri meni niso kosti krive za to ampak enostavno tak je. Sicer se mi izguba kg na obrazu fajn pozna ampak še vedno bo precej tak kot je, bolj poln.
Zdaj, če nimaš maščobe na obrazu in praviš, da so kosti krive, izguba teže ne bo veliko vplivala, če pa je vendarle maščoba, potem se hitro pozna tudi na obrazu.
Default avatar
Lipo laser na omenjenih področjih (v kombinaciji z vadbo)... Če ne boš pravilno trenirala boš pridobila mišično maso in ne boš izgubila veliko obsega...

Kot je dejala loonna, če imaš na obrazu maščobo se bo poznalo (lahko tudi tam lipo laser)...

LP
Default avatar
V noge shujšate lahko tako da raztrupite svoje telo. Pomeni kot prvi pogoj urediti presnovo in prebavo, nato dovolj piti vode minimalno 25kg lastne teže 1l vode in pravilen način prehrane. Jas si pomagam z prehranskimi dopolnili in mi gre kar dobro v nekaj mesecih sem izgubila obseg beder kar za 13cm.
Default avatar
Lokalna izguba maščobe ne obstaja, vsak tako mi je razložila ekipa iz http://www.popolnapostava.com/.

Ne priporočam čudežnih tablet in ne vem kaj, samo trdo voljo in gart je treba!!
Default avatar
sm nina74356812,0 imam 65 kg visoka pa sm 160 cm veliko me je v noge in obraz nr jrm veliko in redno telovadim ampak sm v 1 mesecu shujšala samo 3 kg. kako naj shujšam hitreje???
Default avatar
Ne pretiravajte z dietam in nevem kaj, pomebna je redna vadba in da se zvečer izognemo obroku, poglejte si članek o hujšanju
Default avatar
Sorry "hujšanje", vendar je meni ta članek en velik kiks.

Ok,..strinjam se glede vadbe,..to je pa tut vse.

Z jedilnika črtati večerje???!! To mi je pa absurd in večina strani ter blogov katere pišejo osebni trenerji piše, da je večerja potrebna in sicer lahek beljakovinski obrok!!!

In zakaj? Če jemo kosilo med 15-17.uro, to pomeni da je telo do zajtrka (7-8.ure) brez hrane, posledično s tem ga stradamo in kaj telo spet naredi? Seveda si začne delati zalogo. Namreč telo dela tudi medtem ko mi spimo!!

In pri tem članku se mi seveda spet postavi vprašaj,...In kam naj potem dam 5-6 dnevnih obrokov???
Potem pa preberem še spodnji stavek, o neki vaji (ne pravim, da ni dobra, ker je ne poznam), kjer piše: Lažje boste prenašali lakoto in telesne napore.

Seveda je lakota,..cel dan se bašemo s hrano, zvečer pa namesto da bi pojedli skromno večerjo, telo začnemo stradat in ni vrag, da ne bomo čez čas začeli ob 10 zvečer ali ponoči, prazniti hladilnik,..učinek tega pa poznamo.

Aja,..pa še to,..Ali se je kdo kdaj vprašal, koliko inzulina mora telo na dan izločiti pri tolikšnih obrokih??

Nisem neki ekspert za prehrano, vendar sem pa prebrala že toliko različnih člankov, da se na koncu človek vpraša, komu sploh še verjeti.

Pa brez zamere! :)
Default avatar
Živjo micipici,

jaz tudi nisem expert glede tega. Nikakor ni za verjeti samo enemu članku na spletu. Najbolje je, da jih preberemo čim več in iz njih izluščimo preverjene in koristne nasvete.

Lp!
Default avatar
Jaz imam 50 kg visoka pa sem 150cm.
Zanima me kako shujšati ne v noge ampak v obraz z tem misli na vrat.
Prosim če veš odgovor mi ga prosim povej
Default avatar
jaz sem star 11 let in sem tezak 78 kg in nevem kako to odpraviti. jaz sem cigan sem prizadet in se zelo rad seksam!!!!

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet