Starševski čvek

kavitacija, radiofrekvenca, bodywraping in limfna drenaža

Default avatar
Na internet straneh (kuponko, 1na dan, popusti...) zadnje čase ves čas ponujajo razne shujševalne metode.

Zanima me ali je katera te metode že preizkusila in dejansko pomagajo.

Naj povem, da sem pred leti hodila v Linea snello in uspela shujšati iz 85 na 71 kg. Sedaj imam 72kg in se res moram rešiti vsaj še 6-8 kg. Po dveh mesecih orbitreka in trebušnjakov 3-4 tedensko gre počasi že dol ampak želim tole malo pospešiti. Pa dejansko ne vem ali naj grem v LS ali naj kaj drugega probam.

Hvala za nasvete
Default avatar
Če imate lokalno maščobo (trebuh, boki, stegna) priporočam kavitacijo. Rezultati so čudoviti.
Default avatar
Tudi jaz že nekaj časa opazujem ta trend hitrega oblikovanja telesa. Seveda me mika, še posebej zdaj, ko so te stvari skoraj zastojn oz. zelo poceni.

Ampak!
Opažam, da že skoraj vsaka ''kvazi'' maserka lahko kupi te aparate dokaj poceni in potem ponuja te storitve. Res je, ti ljudje naj bi opravili nek tečaj, si pridobili licenco (danes jo dobiš že skoraj povsod, za par ur prisotnosti in za mali denar), imam priložnost opazovati znanko v neposredni bližini.
Bila je trgovka, brat je odprl popoldanski s.p., vzel prostor v najem in jo zaposlil. Šla je na en 3-dnevni tečaj, kupili so tri rabljene aparate od salona, ki se je zapiral in zdaj ona dela ljudem kavitacije, limfne drenaže, radiofrekvence...ni da ni. Cel paket tega šmorna stane pičlih 70€ in pol mesta žensk hodi tja.

Seveda, pomlad se približuje, niso nič migale pa bi rade postavco iz revij za 70€
Nič narobe, vsak počne kar mu je všeč, kar lahko in je zakonito.

Jaz pa se sprašujem, če so te zadeve res tako varne kot nas prepričujejo razni ''strokovnjaki''. Če ti nekdo s 3-dnevnim ali celo nekajurnim tečajem šari po globini telesa, spušča neke signale (radiofrekvenca) v telo, pregreva žile, mišice, vezi (kao topi maščobo) najbž se to nekoč na nekakšen način mora poznati. Čez par let sigurno.

Kot rečeno, vsak naj s svojim telesom in denarjem ter seveda pametjo počne kar želi.
Mene je pač strah teh novodobnih ''poskusov na ljudeh''.

Pa lep dan.
Default avatar
Malo pomisli sledeče:

pri kavitaciji gre za mehansko razbijanje maščobnih celic s sistemom lijakastega ultrazvoka. Je treba vedet, kako se ta na hitro nakopičena maščoba na enem mestu izloča iz organizma- gre preko jeter in limfnega sistema in izločal. Torej izjemno velika količina maščobe za jetra za predelat naenkrat, pa nevarnost krvnih strdkov in velika obremenitev jeter s to razbito veliko količino maščob.

Glede vrtinčenja maščobnih celic takega ultrazvoka je pa po spletu tudi že ogromno napisanega - ne učinkuje samo na špeh, ki ga želiš odstranit, ampak tudi na bližnje organe. Torej tvoja glava in tvoja odločitev, če si namenjena v življenju naredit za lepoto tudi tisto, kar ni v pride tvojemu telesu drugače, kot samo iz estetskega vdika.

Je še vedno bolje pokurit zadnje ostanke odveščne maščobe z vztrajnim miganjem, topljenjem v savnah, trdo voljo in prepričanostjo, da zmoreš, kot pa posegat po invazivnih kozmetilnih metodah.
Default avatar
Jaz sem šla od tega samo na kavitacijo. In ti povem - BREZ VEZE. Še ta, ki mi je delala, je rekla, da so pri redkokateri dobri rezultati. Seveda mi je to povedala potem, ko sem šla na vse tretmaje in ko ni bilo rezultata.
Default avatar
Če bi bile pripravljene vložiti samo pol toliko energije, kot je vlagate v instant načine hujšanja v kontroliranje prenažiranja z napačno hrano, bi bile že kot manekenke. Vedeti morate, da je te metode treba plačati z denarjem. Denar pa zaslužite tako, da dan za dnevom delate v službi. Sedaj pa izračunajte koliko dni bi delali v službi, da zaslužite potreben znesek. Pa imate rezultat, koliko časa svojega življenja ste se v resnici posvečali umetnim metodam hujšanja. Računica pokaže da veliko več, kot če bi pazile na prehrano in se redno gibale. S tem, da je prva metoda po zdravstveni plati vprašljiva, duga pa na vaše telo in duha deluje izredno pozitivno.
Default avatar
Jaz sem šla lani na 10 terapij kavitacije. In tako suha, kot sem bila lani,že dolgo nisem bila. AMPAK! S spremembo prehrane sem začela že januarja, tako da sem kakšno kilco izgubila že prej. Takoj ko je posijalo toplo sonce, sem ška na kolo, trikrat na teden na bližnji hrib. Ob kavitacijah sem imela tudi 50 % popust na ostane storitve. Privoščila sem si masažo kritičnih predelov po vsaki kavitaciji + dvakrat oblogo iz alg.
In dejansko težko rečem, za koliko preoblikovanja je bila zaslužna sama kavitacija. Osebno verjamem, da bolj pomaga masaža, lažja prehrana in gibanje. Če je bil kakšen centimeter na račun kavitacije, pa toliko bolje. Niso pa rezultati nikakor tako dramatični, kot jih nekateri prikazujejo, torej tudi tako škodljivo ne more biti. Meni je terapevtka odkrito povedala, da brez miganja in prehrane ne bo nič.
Če torej mislite, da boste šle na kavitacojo in rekle vau - pozabite.
Default avatar
fkdš je napisal/a:
Natančno rečeno torej, shujšala si torej kljub kavitaciji, ne pa zaradi nje
Default avatar
fitnesstrenerka je napisal/a:
Čisto možno. Vedela ne bom pa nikoli. Me je pa na predelih, kjer mi jo je delala, res pobralo. Ampak kot pravim, lahko da tudi zaradi masaže.
Default avatar
Moja priajteljica je bila na kavitaciji lani. Rezultati so bili vidni, sama je bila zadovoljna, vendar je po določenem času stanje postalo enako kot pred njo, oz. ona pravi, da še slabše kot prej (kljub temu, da je začela hodit na vodeno vadbo, kjer se precej premiga). Meni je rekla, da je stran vržen denar.
Sama sem začela hujšat po Montignacovi metodi prehranjevanja in sem v slabih dveh mesecih izgubila 7 kg, kar me je zelo presenetilo. Zdaj se ubadam s prehitrim hujšanjem, oz. s povešeno kožo na trebuhu, ker se le-ta očitno ne uspe tako hitro krčit.
Default avatar
Kavitacija, punce ni tako nedolžna kot mislite. Ni čudežna metoda za nenevarno topljenje maščobe. Pri kavitaciji gre za to, da se adipociti implodirajo (sesedejo vase) in se maščobne kisline izlijejo v medcelične prostore od koder jih kri in limfa odpeljeta v ledvice in jetra. Zato oseba, ki jo uporablja mora biti zdrava in brez povišanega holesterola. Za varno uporabo kavitacije mora poskrbeti terapevt ( kozmetičarka), ki osebam, ki za to metodo niso primerne to tudi odkrito pove. Na začetku je viden rezultat izgube cm točno ta implodacija adipocitov. V primeru, da oseba nadaljuje s načinom življenja, ki jo je pripeljal do odvečnih kilogramov, se po nekem času adipociti zopet napolnijo z maščobo, ki je zaradi nedejavnosti ostala v medceličnih prostorih in so rezultati, tako kot je to zgoraj napisala priatlca še ''slabši kot prej''.
Namesto kavitacije priporočam radiofrekvenco, ki najprej popravi škodo slabe prekrvavitve v tkivu in fibroznem celulitu in omogoči boljšo preskrbo tkiv s kisikom ter vakum (uporabljajo ga tudi v fizioterapiji). Če oseba, ki izvaja vakum ve kaj dela, potem ima pravilne nastavitve in ne povzroča stranki nobenih bolečin ali hematomov. Problem je ker po salonih delajo ljudje, ki nimajo primerne izobrazbe in delajo napake pri izvajanju terapij. Pri vakumu se napake vidijo kot hematomi, plavice in pikčaste krvavitve. Pri kavitaciji se, žal ne vidijo. Se pa lahko čutijo, v poslabšanju delovanja jeter in ledvic in ostalih neželenih učinkih hitre sprostitve maščob v kri in limfo.
Preden greste na terapije se pozanimajte, če tisti, ki jih izvaja vsaj nekaj ve o tem postopku. Ne rabi vam povedati in predstaviti znanstveno disertacijo, ampak nekaj osnovnih znanj o postopku pa mora imeti. In seveda mora vedeti kdo je primeren in kdo ne za to metodo oz. to tudi pošteno povedati.
l.p