goveji zrezki
Tolčenje mesa nima nobene veze z njegovo trdoto/mehkobo.
Se pa govedino običajno mehča z dušenjem. Golaž ali goveji zrezki – bistvene razlike ni. Meso se popeče, nato pa zaliva z jušno osnovo/vinom/vodo in duši do mehkega.[/quote]
Tako nekako, razen če ne vzameš kakšnega boljšega kosa mesa, kot npr. rostbif, potem pa samo minutko na vsaki strani in je njami.
Drugače pa jih je treba dušiti, uro, dve, tri …
Tolčenje mesa nima nobene veze z njegovo trdoto/mehkobo.
Se pa govedino običajno mehča z dušenjem. Golaž ali goveji zrezki – bistvene razlike ni. Meso se popeče, nato pa zaliva z jušno osnovo/vinom/vodo in duši do mehkega.[/quote]
Tako nekako, razen če ne vzameš kakšnega boljšega kosa mesa, kot npr. rostbif, potem pa samo minutko na vsaki strani in je njami.
Drugače pa jih je treba dušiti, uro, dve, tri …[/quote]
no sej to.. kdo ma pa cajt 3 ure dušit? a je rosbift drag kos mesa?
Tolčenje mesa nima nobene veze z njegovo trdoto/mehkobo.
Se pa govedino običajno mehča z dušenjem. Golaž ali goveji zrezki – bistvene razlike ni. Meso se popeče, nato pa zaliva z jušno osnovo/vinom/vodo in duši do mehkega.[/quote]
Tako nekako, razen če ne vzameš kakšnega boljšega kosa mesa, kot npr. rostbif, potem pa samo minutko na vsaki strani in je njami.
Drugače pa jih je treba dušiti, uro, dve, tri …[/quote]
Jaz imam vse v eni uri narejeno,pa so mehki.Ne vem kaj tako dolgo delate,saj ni čudno da so potem trdi.
Tako nekako, razen če ne vzameš kakšnega boljšega kosa mesa, kot npr. rostbif, potem pa samo minutko na vsaki strani in je njami.
Drugače pa jih je treba dušiti, uro, dve, tri …[/quote]
no sej to.. kdo ma pa cajt 3 ure dušit? a je rosbift drag kos mesa?[/quote]
Tisti, ki smo v službi, ga nimamo. Zato to delamo konec tedna. Taki kot ti, pa imate čas za to vsak dan.
jaz jih popečem malo na vsaki strani zraven čebule, česna, potem po njih posujem žlico moke, stresem po moki malo rdeče paprike, po papriki stinem malo paradižnikove mezge, vse skupaj rahlo zalivam, nikoli prek zrezkov, dodam lovorjev list, solim, popram, po kakšni uri iz njih, če je še kje kakšna gruda od moke z vilico postrgam in dobro premešam, obrnem in dodam grah, korenček gobice in še malo vrem in vse skupaj je končano v dobri uri in pol
samo sol poper in na eni strani moki pomokat, drugo stran pa daš najprej na olje prepečt
kuhanje oz dušenje dve uri
to imajo moji najrajši, od vsega, so res njami zreski:-)
danes sem gledala forum zaposlitve..ok če nekdo tu to napiše, a da delodajalec ne zna pisat, tam se ti pa obrne, ker ljudje v želji po zaslužku in preživetju na veliko dajejo svoj mail takemu