Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Se dobi bolniška za specialistični pregled

Default avatar

Bolnica

Zanima me ali za tisti da, ko si naročen na specialistično preiskavo, lahko dobiš bolniški list?

Namreč čez dva meseca sem naročena na specialistični pregled in preiskavo. Vse skupaj bo trajalo cel dopoldan. Nikakor se ne morem naročiti na drugo uro, ker te preiskave opravljajo samo dopoldan.

Delam v šoli in dopusta ne morem dobiti. Nek papir moram prinesti v službo, da sem opravičeno odsotna. Svojega dela (pouka) ne morem opraviti izven rednega delovnega časa.

Nikoli še nisem bila naročena pri zdravniku tako, da ne bi mogla uskladiti s svojim delovnim časom in se prvič soočam s to težavo.
Default avatar

poipoi

Tam, kjer boš opravila specialističen pregled, ti bodo dali potrdilo, ki ga neseš k svojemu osebnemu zdravniku. On ti pa izda bolniški list.
Default avatar

pokliči osebnega zdravnika

Sem že dobila bolniško za specialista, odobreno vnaprej, ker je zdravnica vedela, da preiskave trajajo cel dan, potem sem šla pa še bolniški list.

Pokliči k osebnemu zdravniku in razloži sitaucijo in se zmeni vnaprej za bolniško, da ne boš živčna. in postopaj kot je bilo rečeno v prešnjem postu.
Default avatar

normalno da

Za vsak specialistični pregled ti pripada bolniška, četudi traja le dve urci.