Forum.Over.Net

Starševski čvek

žene bi delale v podjetju svojega moža?

Default avatar

zanima me pač

Če bi imel vaš mož svoje podjetje, ali bi ve rajši delale za njega oz. z njim ali čisto nekje drugje v drugi firmi. In zakaj?
Default avatar

Katalenca

Nič rada. Bi mu pomagala po svojih najboljših močeh, vendar bi imela redno službo raje tudi drugje. Če se doma slučajno kaj zalomi.
Default avatar

ne ne bi

ne bi
iz dveh razlogov
prvi je ekonomski - bila bi 1. odvisna od moža in njegove sposobnosti zagotavljati posel, kaj bi se zgodilo, če mu firma propade in je večja možnost, da oba ostaneva brez dohodka.
drugi je "družabni"- ne zdi se mi fajn, da cele dneve preživiš z možem, da se službeni spori, ki lahko nastanejo potem vlačijo tudi v osebni odnost, da..

skratka, meni to ne bi odgovarjalo. verjamem, da marsikateri bi.
Default avatar

zloba-grdoba

Bi pomagala, ce bi bilo potrebno - zaposlena tam pa ne bi zelela biti.
Default avatar

verjetno ne

Verjetno ne, razen, če bi bila to firma, kjer bi imela delo na svojem področju. Študirala sem smer, ki me veseli, in želim delat na tem področju. Če bi pa on imel tako delo zame, potem pa seveda ja :).
Default avatar

1raglja

Jaz bi bla pa sam na plačilni listi:-)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Če znaš življenje izkoristiti, je dovolj dolgo. (Seneka)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Default avatar

takoj!

Jaz pa ja, takoj.
Default avatar

skela

Bi delala, če bi bilo podjetje od obeh.
Default avatar

kimsy

jst delam! Mi ni nič hudega, nisem od njega finančno odvisna, običajno pa se ne vidiva cel dan, šele zvečer, ko on pride domov! So minusi in plusi, je pa res, da edino tako, ker sem vpletena razumem, da dela cele dneve, da se za posel bori... Posledično mu vsaj na tem področju ne najedam! :)
Default avatar

kimsy

ups, sem se zatipkala, sem finančno NEODVISNA! Vsak mesec dobim lepo plačo, ki si jo zaslužim! :)
Default avatar

nova gospodinja

Jaz pa delam v najinem podjetju. Podjetje je od obeh tudi na papirju. Delava vsak svojo stvar, velikokrat se vidiva samo zjutraj in zvečer.

So plusi inn so minusi. Ne delam samo 8 ur, delo nosim domov, bolniška kaj je to. Če bi nama delo zaškripalo bi si takoj našla/iskala drugo službo. Za enkrat smo kar dobro stoječi tako da te bojazni ni :)

Sem imela predsodek ped tem da bi mi mož nakazoval plače pa sem postala solastnica in je stvar rešena :)
Default avatar

jaz mislim

Absolutno bi. Sicer je pri nas situacija malo drugačna. Zaenkrat samo jaz delam v naši firmi, mož je zaposeln drugje. Je pa solastnik firme . Ko pride iz službe, mi pomaga. A oba si močno želiva, da bi se tudi on zaposlil v domačem podjetju v roku enega leta. Zaenkrat firma še ne nosi dovolj, da bi se tudi on lahko zaposlil
Nihče drug, kot domači človek, ne bo delal s takim srcem. Ko imaš enkrat firmo, ki jo ustanoviš iz nič, veš, koliko truda in časa si vložil, da je uspelo.In to je kot tvoj otrok.
Tako da , avtorica, da odgovorim na tvoje vprašanj: absolutno sem za.
Default avatar

smrekicaxyz

joj, a ne bi bilo to podjetje v skupni lasti. pa kaj imate vsi med seboj vse ločeno. vsi se nekaj bojite, d se boste ločili, a v osnovi štartate tako. če bi imel mož podjetje bi sigurno delal skupaj, ker bi to podjetje bilo od obeh, tudi, če bi bil on gonilna sila, kajti midva funkcionirava kot celota, ne moj denar tvoj denar, moja... res ne razumem, hvala bogu
Default avatar

verjetno ne

Zanimivo mi je, da bi večina delala v njegovem podtjetju. Pa vam je kar vseeno kaj?
Recimo, jaz sem po izobrazbi naravoslvka, nekaj na naravoslvni fakulteti sem končala, in ne bi mogla delat v recimo podjetu, kjer bi ne bi rabili moje stroke? Ok, če ne bi našla druge službe, potem seveda ja z veseljem. Ampak v prvi vrsti mi je delo na mojem področju. Ne pa neko čisto tretje delo, recimo delo tajnice v moževi firmi ali kaj takega.
Saj ne gre zato čigavo je podjetje, meni gre zato, da delam na področju, ki ga sem ga študirala in ki mi je všeč.
Default avatar

smrekicaxyz

pa še to, ste kdaj slišali za uspešna družinska podjetja. ja če pogledaš čez plot naše državice jih vidiš. bojim se, da tam nihče ne komplicira moj denar, odvisnost in še kaj.
Default avatar

verjetno ne

Smrekica, pri družinskem podjetju lahko delaš, če te področje dela veseli. Mene kot naravoslovko ne bi veselilo delati v družinskme podjetju, ki bi se ukvarjalo recimo s hotelirstvom.
Default avatar

li1233

verjetno ne je napisal/a:
Tako je, razlika je, če ima mož npr. vulkanizerstvo, potem bi bile ženske vezane samo na delo v računovodstvu (ki ga je bore malo). Tisto računovodstvo lahko podelaš popoldne, po službi., če firma nima svoje računovodkinje. Če pa gre za skupno podjetje, ki sta ga skupaj razvijala, da gre npr. za trženje kakšnih izdelkov ali zastopstvo, potem pa vsekakor da. Zakaj bi zaposloval tujega človeka , v nekem takem podjetju je tako širok speter znanja, da se vsak najde.
jaz sem vsekakor za. Ni ga lepšega, kot delati za sebe, za svoje družinsko podjetje, to je največja moč teh podjetij, da dela vsa družina s srcem. Vsaj jaz tako mislim. Imam univ. izobr.,in mislim, da se človek največ nauči, ko dela v svojem podjetju (moraš nati rač., prodajo, obvladati vse procese itd...).
Default avatar

zelo zelo bi

meni se zdi to fajn in bi delala. seveda če bi bilo podjetje od obeh, saj vem, da to običajno pomeni bolj kot ne delo od jutra do večera. si pa lahko vmes morda drugače razporediš čas.
Edini problem, ki ga pri tem vidim je, da v primerih ko dva mlada štartata z neko firmo in jo recimo postavila v 20 letih na noge, se potem rado zgodi, da dobi moški občutek, da mora tako kot avto, tudi ženske menjati za vedno mlajši model. ponavadi potem ta stare ženske, ki so garale kot črna živina, ostanejo z veliko bajto in brez zaposlitve in brez deleža v firmi.
Default avatar

bi, v kolikor...

... ne bi imela druge zaposlitve. Sicer pa raje ne.
Ravno zaradi tega - kaj pa ce v podjetju kaj zaskripa? Potem bi bila oba naenkrat brez dohodka.
Default avatar

li1233

zelo zelo bi je napisal/a:
Če vse v zakonu štima, potem to ni ravno navada, a ne ?