Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

TRAMAL

Default avatar

zvoncek65

Stara sem 47 let približno dve do tri leta sem uživala tramal (s podalšanim delovanjem) po 400 mg na dan, v zadnjem letu mi je zdravnik predpisal tudi: lyrico 150mg enkrat na dan in zadnji mesec še oxycontin 20mg dvakrat dnevno (tramal sem jemala kljub temu 200 mg na dan).
Sedaj sem šla na operacijo in sem po operaciji doživela velik šok- odtegnitveni sindrom (bolečine po operaciji so bile neznosne, tako da so naredili kup preiskav - uz, ct, mr, rentgen,... ker so bili vsi izvidi brez posebnosti so prišli do zaključka da gre za odtegnitveni sindrom). sedaj so mi zdravila ponovno vključili v terapijo in sprememba je bila takoj vidna (boljše počutje, zmanjšanje bolečin).
Težave ki se pojavijo ob pomanjkanju so: potenje, krči, neznosne bolečine, tresenje, tresenje rok, nespečnost,...
Zanima me kako naj se lotim odvajanja od tramala, ko pridem v domačo oskrbo, kaj mi svetujete (ali obstaja kakšen antidot tramala)? Kaj je po vašem mnenju bolje: hitro ali postopno razstrupljanje, ker so izkušnje drugih bolnikov različne? Kako dolgo bom potrebovala, da se rešim te nadloge?
Ali mi lahko svetujete po kakšnem postopku naj se odvadim?

Lep pozdrav in hvala za Vaše odgovore
Default avatar

Profi3000

Po 4 dneh si boljša, po 7 dneh ko nova. Glavo gor, vse bo ok.

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren