Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

bolečine v roki in pri srcu

Default avatar

zima123

Spoštovani,

zadnje čase opažam pri sebi naslednji težavi:

1. pri večjem naporu (hoja, še posebno v hrib, delo...) me začne tiščat, stiskat oziroma čutim zbadajočo bolečino od sredine prsnega koša proti srcu. V mirovanju takih težav nimam, razen če naenkrat spijem 4 dcl vode (naj bi na dan spili 2 l vode, meni pa redko uspe 1 l, skupaj z drugo tekočino verjetno na dan spijem 1,4 dl tekočine-imam suho kožo in si poskušam s tem pomagati).

2. pred 4 dnevi pa me je zelo bolela zunanja stran leve dojke in pod pazduho, nato je tam popustilo in me je začelo boleti pri lopatici, nato leva roka-nadlaket, nato je tam spet malo popustilo in sem včeraj na pritisk čutila bolečino v spodnjem delu leve roke, tudi rahlo oteklino sem začutila, na zunaj ni vidno nič. Danes pa me še boli spodnji del leve roke, do rame oziroma vratu pa čutim, kakor da bi imela bolečine v mišicah in cela roka je nekako napeta, kot da sem jo preveč obremenjevala- kar nisem. Poleg tega predvsem v spodnjem delu občutim nekak pekoč občutek v roki. Na pritisk me tudi zelo boli en del na koncu levega zadnjega dela vratu in tam je tudi vidno eno malo modrikasto izbočenje nad kožo-na otip boli.
Zanima me, kaj bi lahko bil vzrok tem bolečinam, bojim se, da bi lahko imela kakšen strdek. Hvala za odgovor.
Default avatar

Janko Kersnik

Spoštovani!

Spol, starost, kajenje, druge bolezni...=

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."
Default avatar

zima123

Se opravičujem: ženska, 34 let, nekadilka, prevelika telesna teža-hujšam (pred dvema letoma sem imela 20 kg več od sedanje teže, pa nisem imela nobenih problemov), nobenih bolezni razen od lani jeseni problemi po enem prehladu- potrebujem dalj časa, da že po lažjem naporu pridem do sape, občasno izkašljujem prozorno sluz, duši me pri uporabi deodorantov, imam manjšo odpornost, ker se takoj, ko sem malo dlje zunaj, prehladim.

Glede bolečin v roki in vratu- stanje se je izboljšalo, boli me le še pri vratu (verjetno nepravilna drža?).
Default avatar

Janko Kersnik

Spoštovani!

Znaki so precej netipični. Pri zdravniku bi pregledal pljučno funkcijo. Majhna možnost je, da bi imeli astmo. Ker se vam to dogaja med naporom, tega ne bi pripisal stresu., lahko pa bi vam iz želodca zatekala želodčna kislina, ki bi lahko pvozročala nekaj vaših znakov. Za slednje bi bila dvotedenska kura z nolpazo ali ranitalom.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."
Default avatar

zima123

Spoštovani,

sem šla k zdravniku in dobila napotnico za pregled pljuč. Vas pa ponovno prosim za nasvet. Približno potem, ko so izzvenele bolečine v roki in deloma v vratu, sem nekajkrat občutila bolj pekoč občutek v levem stegnu, ampak po spremembi položaja je bilo vse v redu in temu nisem namenjala toliko pozornosti. Danes ponoči pa nisem mogla zaspati zaradi pekoče bolečine, poleg tega občutim tudi mravljinčenje v tem delu stegna (sprednji do zunanji del levega stegna, bolj dol proti kolenu). Malo boljše mi je (brez bolečin in mravljinčenja), če ležim na trebuhu, takrat imam samo zelo pekoč občutek v stegnu. Če sedim ali hodim, teh težav ne opazim. Sem pa pred kakšnim tednom morala veliko sedeti (naenkrat 3 do 4 ure) in me je ravno v tem predelu začelo boleti. Mislim, da zelo izrazitih krčnih žil nimam, na zunanji strani stegen in nad kolenom imam par varic.
Doma imam detralex tablete (zaradi sedenja sem tudi hemeroide dobila, sedaj je v redu), ali naj si pomagam s tem in hladnimi obkladki, ali je treba ponovno k zdravniku?

Hvala za vaš odgovor.
Default avatar

zima123

še nekaj sem danes opazila- na zadnji strani stegna- (bolj dol proti kolenu) sem otipala neko oteklino, ki ne boli, je tudi vidna, barva kože na tem mestu je normalna. Pa sedaj me peče stegno tudi med sedenjem, v ležečem položaju pa tudi levo stegno, vendar ne tako hudo.Kaj bi to lahko bilo?
Default avatar

Janko Kersnik

Spoštovani!

Kar se tiče nog vam povsem jasno zelo težko dogovorim. Lahko bi šlo za blago obliko išijaza, tj. pritiska na živce, ki iz hrbtenice potekajo v noge.

Lkalne bolečine lahko povzročajo same krčne žile, če so dlje čsaa bolj napete pri sedenju ali stanju, pa tudi ponoči, ko se "praznijo", predvsem zaradi večje ali manjše otekline mišičja zaradi vensekga zastoja. Na otip so varice boleče, kadar so vnete.

Poskustie s kakšnim zdravilom proti bolečinem, da boste videli, če gre kaj na bolje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Moderatorji

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.
SRebolj
cron