Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

CENA HEROINA

Default avatar

težka odločitev

Prosim da mi nekdo odgovori, kolika je cena heroina za kajenje na foliji. Ne vem namreč, koliko je za to potrebno mg., tako da mi cena za 1 gr ne pove nič. Sumim, da sin nenavadno hitro porablja denar in tudi njegovo obnašanje mi daje misliti, da se drogira.

Hvala za odgovor!
Default avatar

džeki stivart

LoooooooL Namišljeni sin kriv.

Ne spuščaj se v to. Ti pravim raje ne. Resno.. raje ne.
Default avatar

težka odločitev

džeki stivart je napisal/a:
LoooooooL Namišljeni sin kriv.

Ne spuščaj se v to. Ti pravim raje ne. Resno.. raje ne.

Glej, ne vem zakaj mi ne verjameš. Sem samo ena zaskrbljena mama, ki pa še ni ukrenila ničesar, čeprav imam utemeljene sume, da se sin drogira. Ja, imam sina in vem, da bom morala ukrepati, nekaj narediti, samo ne vem kako se lotiti zadeve. O drogah sem prečitala ves forum, nekaj cen heroina sem zasledila, samo ali so podatki že stari, ali pa je cena za gram.
Sin je odrasel, ne živi z menoj, živi z očetom, imava pa veliko stikov in opažam spremembe pri njemu.

Ja, in resno me zanima cena heroina za kajenje na foliji, saj sumim, da se poslužije takega uživanja droge.

Lep pozdrav!
Default avatar

Senza

Pozdravljena,

pred 15-imi leti sem se družila z ljudmi, ki so se občasno zadevali s heroinom, in takrat je veljalo, da je neka normalna doza 1/5 grama (0,2 grama), tako da če prideš do podatka o ceni grama, lahko preračunaš... Spomnim se, da je bila takrat cena okoli 10.000 SIT (se pravi 2000 SIT na dozo). Mislim, da je cena v € sedaj višja, sigurna pa nisem, ker nisem več v stiku z ljudmi, ki konzumirajo.

Želim ti vso srečo, predvsem pa tvojemu sinu želim, da bi se pametno odločil.
Default avatar

težka odločitev

@Senza, najlepša hvala za odgovor, sem vam zelo hvaležna

lep pozdrav tudi vam
Default avatar

thinkspeak

ja okoli 10€ je za eno dozo pri takem uživanju. lp