Starševski čvek

Kupujete oblačila partnerju?

Default avatar
Poslušam sodelavke vse pedenajo svoje partenerje od spred in odzad. Perejo, likajo, kuhajo v nedogled. Kaj pa moški sploh počno?
Zdaj pa slišim še, da jim kupujejo spodnjice, puloverje, majice, da si še nikoli niso njihovi kupili sami spodnjic, da vedno ona kupi.
Ja, kaj pa ko so bili samski, je mamika kupila spodnjice?
Kaj so res vsi moški taki, da ne znajo nič sami in res vse ženske samo čistite, gospodinjite v prostem času, on pa nič?
Default avatar
Ne, čisto vsi niso isti. Eni kuhajo, čistijo, zlagajo in si izključno sami kupujejo cote zase. Vsaj moj je tak. Pa tvoj oz ti?
Default avatar
Ko mi da moj par zelenčkov za v trgovino, mu včasih prinesem tudi kak kos zanj...zaradi lepšega , seveda, sicer pa zna zelo dobro sam izbirati in kupovati, saj mi je bilo že na prvem zmenku všeč, kako je bil oblečen:):)
Default avatar
Jaz sem samska in sem zgrožena, ko slišim kako živijo druge sodelavke.
Truckbabe, ja to je sprejemljivo, da kdaj pa kdaj kupiš. Čudno pa mi je to, če ena reče, da vedno ona kupuje možu, da preprosto ni še nikoli sam kupil gat.
Mandarina tree, takega si jaz predstavljam kot idealnega :). TOrej, da je odrasel, samostojen.
Default avatar
Jaz mu vse kupim. Od gat do obleke. Ker če ni bi kupila, bi hodil kot zadnji klošar. Njemu je vse dobro, z vsem je zadovojen. Ene čevlje bi žulil do nezavesti.

TOrej, mu kupim čevlje, jih pomeri in če niso v redu, jih nesem nazaj.

Pa da ne boste sikale. Imava skupen denar, ni škrt, je dober in ga ne zamenjam.
Default avatar
restako neodrasli je napisal/a:
Se strinjam. Nihče ni popoln, samo to je minimum oz. osnova. Odrasel in samostojen plus spoštljiv do sebe in drugih. Večina ljudi je pač takšna, kakrna je. Še dobro, da rabiš samo enega in ne vseh :)
Default avatar
Ja, nekako si ne predstavljam, da odrasel moški ne zna sam sebi poskrbeti oblačil :).
Ko poslušam sodelavke sem čisto zgrožena. Včasih se sprašujem, če je res kaj na tem, da ni pametno v vezo z moškim, ki še stanuje doma.
POtem recimo 20 letniki, jim mama vse kupuje ali kako?
Taki moški, ki nič ne pomagajo v gospodinjstvu, so kdaj živeli sami ali pred ženo/partnerko živeli v mama hotel?
Default avatar
Tudi mojmu moram :( ali :) , pa tudi pedenam , pa sva kljub vsemu skupaj že skoro 25 let. Zgleda, da kljub temu ni to nič tako izkoriščevalskega, da nama funkcionira.
Imava ločena dela, on dela zunaj in opravi vsa težja dela, kot je videti se obnese. Joj ne predstavljam se, da bi mi možek bil brez dela, če ga nima si ga pa poišče in v bistvu sploh ne potrebujemo kakih obrtnikov pri hiši. A ja, da bi likal in kuhal, joj ga raje nimam zraven, ja kaj bi pa jaz potem delala, ležala na kavču ali laufirala. Ne rečem, kadar sem bolna zna naredi vse. tudi, ko sta bila otroka majhna, sem zadevo poenostavila in otroka sta normalno zrasla.

Se zelo zabavam, ko vidim enakopravne ženske, ki kidajo sneg vse penaste in utrujene, pri več zdravih moških doma, potem se pa še hvalijo s tem, kako vse znajo. Zaradi mene kar naj. A moški med tem časom kuhajo kosilo, ne verjamem.

Draga avtorica, če ti more moški vse to delati, je za mene ena navadna copata, če nima kakega drugega dela okrog hiše. Ne vem poslušam današnje mamice, pa saj ne morem verjeti, kako obremenjene so, kot da smo me malo starejše živele v drugem svetu, da pa ne govorim o naših starših.
Default avatar
Kupim, če nima cajta it iskat al pa spotoma še zanjga ene štumfe al pa gate notr vržem, da bi pa namensko hodila jaz kupovat samo za njega, pa ne. Tko pol ponavad zgleda zame dve vrečki, za njega pa dvoje štumfe, da ne komplicira kolk zapravim:-)))))
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Če znaš življenje izkoristiti, je dovolj dolgo. (Seneka)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Default avatar
Smrekica, se ti ne zdi, da bi bila jaz ena tepka, če bi morala nekomu kupovat gate, mu likat cunje in tako naprej? Ko poslušam te moje sodelavke kako morajo vse to delat, si včasih rečem, da je sreča, da sem samska.
Ne bi mogla živet s takim moškim, ki ne nedorasel in nesposoben.
Recimo jaz veliko raje delam na vrtu kot pa likam, če smo ravno pri temu. Vrt mi je v veselje, kuhinja recimo ne. Vseeno pa vse porihtam. No likam sploh ne, ker ni potrebe. Kupim taka oblačila, ki se ne mečkajo.
Default avatar
jaz mu vse kupim je napisal/a:

podpis.

Nekaterim kupovanje oblačil enostavno ne leži. Moram pa priznati, da se navdušuje nad spletnimi trgovinami. Kdaj pa kdaj si tudi sam kaj naroči. (poznana znamka-konfekcijsko št.)
Default avatar
res tako neodrasli je napisal/a:

Ja jaz sem zgrožena, taki moški ki ki je samostojen, pa zakaj vas pa potem sploh ima. Saj vas ne potrebuje. kupuje si sam obleko, lika si svojo obleko, kuha ali ali, ja sex si pa drugod poišče, ker ste ve utrujene od gospodinjskih del.

Pa dobro, to je moje mnenje.
Default avatar
Jaz se tudi čudim temu. Kaj pa ko vaši partnerji niso bili z vami, so hodili nagi okrog? Kak tepček moraš biti, da se sam ne znaš oskrbet z oblačili. To pa je najlažje.
Default avatar
Da bi šla sama posebej zanj v šoping se še ni zgodilo. Ali greva skupaj in pomerjava in izbirava vsak svoje ali pa si gre kupit sam. Do zdaj sem mu enkrat vzela eno trenerko, ko sem šla kupovat za tamalo in sem jo slučajno videla. In lani za rojstni dan sem mu po internetu naročila več unikatnih majic. To je vse. Da si sam ne bi kupil niti gat?! Pardon si ne predstavljam! Mojemu je muka božja kupovati oblačila zase in ga morem poterat, ampak vseeno gre sam in mu ne pade na pamet da bi mu jaz kupovala vse. Je pa po mojem boljše to, kot pa da hodi okoli kot klošar.
Default avatar
Najprej je treba ločiti med ne zna, mu ni všeč, se mu ne da, mu ne pustim pa še kaj bi se našlo.
Moj mož si zna kupiti vse sam, zna likat, kuhat, otroke popedenat in še marsikaj. Pa tega ne počne vedno, določene stvari pa skoraj nikoli. Preprosto zato, ker meni ni treba sekat drv, orat njiv, skrbet za avto, psa, hišo, položnice in še marsikaj bi lahko naštela. Letos izjemoma moram dodati kidanje snega :))) Medtem, ko je njemu muka iti v trgovino in raje ta čas naredi kaj kar meni smrdi, jaz z veseljem nakupim še za njega. Kar mu ni prav, všeč ali ne vem kaj pa zamenjamo.
Bi mogoče še dodala....je res tako pomembno kako živijo drugi? Je nekdo res lahko zgrožen samo zato, ker cel svet ne živi po točno enakih merilih kot oni sami?
Default avatar
smrekicaxyz je napisal/a:

Fajn si povedala. Moški naj bi nas imel za kupovanje obleke, likanje, kuhanje in seks. Zanimivo.
No takega moškega res tudi me ne potrebujemo. Seks si še lažje dobimo drugje.
Da bi imela moškega, ki rabi žensko, zato kar ti pišeš, ne hvala. Služkinja pa ne bom.
Default avatar
mladi ali mlajši moški si sami kupujejo oblačila in se tudi kar spoznajo na modo. obstajajo pa seveda stare babe, ki sebe vidijo le v odnosu do moškega in mu potem vsiljujejo vso svojo gospodinjsko pomoč. stari dedci so res bolj redko kupovali oblačila.

kaj se pa s smrekovim štorom dogaja danes?
Default avatar
res tako neodrasli je napisal/a:
Vidiš ena prednost partnerstva je tudi ta, da si dva lahko delo razdelita. In šoping spada tudi sem noter.
Mož ga ne mara, jaz pa zelo. Meni smrdi sekanje drv, moža sproščajo. Zakaj bi torej bi morala oba delati vse, če sva sposobna komunikacije in si stvari razdeliva tako kot nama paše?
Pa dejte se malo več ukvarjat s svojimi življenji in manj z drugimi. Brez zamere ampak je res tako.
Default avatar
smrekicaxyz je napisal/a:
Me, ki mu ne likamo, ne kupujemo gat... nismo utrujene od gospodinjskih del. Smo bolj voljne za seks, ker nismo utrujene.
Default avatar
res tako neodrasli je napisal/a:
Saj razumem, ampak kljub vsemu si ti ŽENSKA in le te kljub vsej novi ideologiji drži družino skupaj, vsaj moje mnenje je tako. Včasih so rekli, da ženska drži tri vogale v hiši, moški pa četrtega in zato hiša stoji.

Pa saj vem, saj je moja hčerka ista, to je pač trend te generacije, kakor smo se mi "čudili, kako so naše mame res potrpele v slaih vezah, tako je verjatno sedaj .