KRUH BREZ KVASA
Eni ne moremo vsak dan v trgovino. Že večkrat mi je zmanjkalo kruha, pa potem preživimo s palačinkami, polento, makaroni…
Doma imam pa vedno moko, mleko, olje, sol….
Znate spečt kruh ali kaj podobnega brez kvasa? In lepo vas prosim, če napišete tudi na koliko stopinj, koliko časa se peče v navadni električni pečici.
Hvala vam stokrat!
http://okusno.je/clanek/kuhinje-sveta/nekvasen-kruh-po-svetu.html
Drugače pa se strinjam z WildWind, zaloga par paketkov suhega kvasa, pecilnega praška …
dopuščam možnost, da se komu zgodi enkrat, da ostane odrezan od sveta in nima dostopa do svežega kruha, ga zagrabi panika itd….nekdo, ki se mu to dogaja kar pogosto pa bi že lahko poskrbel tako za recept kot suh kvas….
In kaj če nekdo noče kvasa v kruhu?
če ga vi ne znate narediti brez,še ne pomeni da so ostali tudi takšni :)[/quote]
Če sem prav razumela avtorico zanima predvsem kot rešitev sili, ko zmanjka kruha (ki ga kot je napisala nadomešča z palačinkami, makaroni, polento,..)
Sama sem ga že pripravila, a ga moraš zamesiti prejšnji dan, pečeš ga šele naslednje jutro, tako da ne vem, če je to to.
Brez kvasa ponavadi pripravljam pirin kruh, dodam pa sodobikarbono (podoben učinek kot pecilni prašek). Tukaj je link:
http://www.kulinarika.net/recepti/11357/kruh/pirin-kruh-brez-kvasa/ (vir: Kulinarika.net)
LP
Drugač se pa na guglu vse živo najde, sam mal pobrskat je treba…
Nihče te ni prosil za googl variante! NIHČE!!
In nikogar ne zanima zakaj nimaš kvasa, zakaj to in zakaj ono!!
Zanima me samo peka ‘kruha’ brez kvasa. Iz ‘prve roke’ žensk, ki so tukaj iz cele Jugoslavije! Imajo svoje recepte, svoja znanja od babic iz Đevđelije, Suve Reke, Prištine…
NE POTREBUJEM vašega pametovanja in googla!! RAZUMETE!!!???
Saj nekateri ljudje so zelo čudni, če ženska lepo vpraša, zakaj ji lepo ne odgovorite. Tako, da ta forum je postal čisto brez veze tako, da nimaš komu se kaj potožiti ali ga vprašati in še in še bi lahko naštevala.
Za peko kruha tako:
Npr. daš moke kolikor želiš imeti velikost kruha. V moko daš približno soli kolikor pač misliš, da bi bilo dovolj slano, nato daš eno veliko žlico sladkorja in eno veliko žlico navadnega olja. Vse to zmesi z mlačno vodo in pusti cca. 1. uro stati in potem ga vzameš in zopet malo pregneteš in ga oblikuješ za pekač in ga daš peči. Peče se naj 1. uro na 220 stopinj in kruh je zelo dober. Pa dober tek!
lp,
Resno. Kaj nastane iz tega? Gviht?
MMG (mimogrede) Sedaj vem kaj uporablja Primož Kozmus da je tako uspešen.
Hoj, redno pečem kruh brez kvasa, na slab kg moke dam žličko in pol soli, 3 žličke sode bikarbone, pol litra kislega mleka(ne jogurta!), po potrebi še malo vode. Na hitro zgnetem, dam v pekač in direkt v hladno pečico. Prižgem na 180 stopinj, približno 1 urco(po uri potrkaj po kruhu, če votlo zadoni, jepečen).
Dober tek:-)