Starševski čvek

Včasih so se bolnišnice gradile, danes niti za zdravila ni!

Default avatar
Kolikor jaz vem, so vsi zdravstveni domovi v Ljubljani še iz časov socializma. Klinični center, bolnišnica Petra Držaja tudi. Pa druge bolnišnice tudi, Nova Gorica, Izola, Jesenice, druge verjetno tudi. Pismo, so se bolnišnice včasih gradile (pa vrtci in šole seveda tudi), danes pa nič, nič od nič, zdaj pa še za klinčeva zdravila, potrebna za operacije kmalu ne bo več. Ajde, kako je to mogoče? Včasih se je odgovarjalo v smislu - logično, da je Juga lahko vse to gradila, ko pa se je samo pufala. No, danes nam je jasno, da je ta država krepko presegla Jugine pufe. A sploh imamo v Ljubljani eno šolo, narejeno po letu 90? En vrtec?
Default avatar
Ja pa sej se gradijo ane? V Avstraliji al kje že? Je treba Urško vprašat...
Default avatar
nenormalno stanje je napisal/a:
V Ljubljani je nekaj novih oddelkov vrtcev, tudi kakšna osnovna šola bi se našla, kaj pa v Mariboru,Celju in Kranju?
Default avatar
Baje v izolsko bolnišnico, ker je tako zapufana ne bodo več dostavljali neke medicinske formule nujne pri operacijah...jej jej.
Vir: (Radio1)
Default avatar
nove šole je napisal/a:
Edini novi vrtec, za katerega jaz vem, je v Šiški, v prostorih bivše knjižnice. Temu se težko reče novo zgrajen vrtec, gre za pritlične prostore 40 let starega bloka. Je še kakšen? Drugače bodo v Šiški dobili še en Hofer, v dveh mesecih ga bodo gor postavili. Gradi ga seveda Stahlnekaj firma, logično, naše gradbenike so uničili, je pa fino, da Tovšakova zdaj svetuje tej Stahlnekaj firmi.
Default avatar
Včeaj, ko smo tole za zdravila slišali, sem čakala, da bodo novinarji povedali tudi to, da tile ponudniki/uvozniki/dobavitelji cepajo strašne dnarje za ta zdravila. Da jih prodajajajo v naši državi po bistveno višjih cenah kot enaka zdravila v drugih državah. Da se v te kemofarmacije in podobne firme, stekajo ogromni državni denarji zaradi raznoraznih povezav (poslovnih sorodstvenih)....Skratka naše bolnice in zzzs krepko preplačajo zdravila in materiale. Isti šmorn kot za vsa ostala javna naročila (avtoceste in sct, .....
Default avatar
micipici je napisal/a:
Absolutno.
Default avatar
Mi imamo relativno nov zdravstven dom, pa tudi par lepo obnovljenih vrtcev. Ampak da se lotiš obnove ali gradnje, moraš najprej državo prosit za dinarčke in ta ti ga mora milostno odobriti. Torej vam je jasno, da Ljubljana z Jankovičem nima šans, da dobi en sam evro evropskega denarja, dokler je predsednik vlade JJ. Ali pa drobiž.
Default avatar
zgradili so novo pediatrično, nov onkološki inštitut, pa najbrž bi se našlo še kaj. ker se št. otrok zmanjšuje, najbrž ni smiselna nova gradnja šol, razen če so bivalne razmere nevzdržne. še dva nova aresta sta se zgradila.
bolj je res problem preplačilo zdravil in ostalega materiala. tukaj je korupcije, nepotizma, podkupovanja kolikor hočeš. samo dohtarji so nedotakljivi.
Default avatar
.. da povedo kakšne marže imajo veledrogerije in kakšne plače si lahko privoščijo, da o podkupovanju zravnikov ne pišem. Tudi za to se mora nekje denar dobit.
Kar se pa omenjene bolnišnice tiče, je pa tako, če je strojni inženir (Igor Horvat, univ. dipl. inž. str.) direktor bolnišnice. Mogoče bi prikazali kakšno njegovo širokoustenje iz preteklih let.
Default avatar
nov oi nova pediatrična je napisal/a:
15 let so jo gradili, 15, čeprav so bile ves ta čas razmere v stari nevzdržne. In to je normalno?
Default avatar
glejte ni vse za verjet kar napišejo v medijih

mogoče res ni za zdravila ampak to še ne pomeni da ni denarja

nekateri smo dovolj blizu in vidimo kam in kako odteka denar

in Fakin že ve zakaj govori da so rezerve

še več takšnih bi rabili kot je Brecelj
Default avatar
Včasih smo gradili tovarne, vrtce, šole, univerze, bolnišnice, vsi so imeli službo, vsi stanovanja, ni bilo lačnih. Danes se tovarne zapirajo, rušijo, na teh mestih rastejo nadstandardna stanovanja, ki jih nima kdo kupiti. Danes zapirajo vrtce, šole, bolnišnice životarijo. Politiki, tajkuni in drugi kriminalci si na velikih posestvih gradijo svoje graščine, denar selijo na osebne račune v tujino. Državljanom grozijo s krizo, ki so jo sami zakuhali. Kupna moč se nam je v zadnjih desetih letih razpolovila.
Z vsem tem se lahko danes pohvalijo politiki in hkrati še naprej grozijo, da bodo denarnice še tanjše... ja, naše! Njihove pa še bolj debele!

"Odkad nema Jože, lopovi se množe"
Default avatar
nenormalno stanje je napisal/a:
In 15 let sofehtarili za prispevke, pa za mamotom,....Sem bila že vi Izoli in Šempetru. V Šemetru pušča nad sprejemnim pultom
Default avatar
Socializem ->gradnja vsega
Tito umrl-> propad vsega
Default avatar
ne vse verjet je napisal/a:
In kaj ima pacient od tega, da denarja je, ampak odteka? Kako 30 let nazaj ni na tak način odtekal?
Default avatar
nenormalno stanje je napisal/a:
kaj se je pa takrat vedelo, kaj se dogaja. pa v 30 letih je zdravljenje neznansko napredovalo, veliko več denarja se porabi, daljša življenjska doba, rešijo vedno več ljudi. a misliš, da so pred 30 leti preživeli 25 tednov stari in 400 g težki nedonošenčki?
Default avatar
mavrični vitez je napisal/a:
Tkole bom rekel, pa vem, da bo za večino prezapleteno.

Ravno zato, ker nekateri verjamete, da se v Avstraliji gradijo bolnice (Urška), se jih tu NE DA IN NE MORE graditi.

Ker vas kaviar levičarji tako z lahkoto peljejo scat z nekimi floskulami in lažmi. Za hrbtom pa terajo milijharde v svoje žepe. Dobro, oni drugi pa
Default avatar
kaj ste pa vedeli je napisal/a:
Ne, niso, ampak 30 let nazaj, ko je bilo kaj narobe z nosečnico, je šla takoj v bolnišnico, vse preiskave in nadzor. Danes pa ugotovijo, da imaš blazno bakterij v urinu, vejo, da se vnetje lahko razširi, te pošljejo domov in redna nosečnička kontrola čez tri tedne. Ja, ampak se vrneš čez tri dni in tri mesece prezgodaj rodiš. Doživela na lastni koži. Moj otrok je zdrastveno blagajno stal blazne denarce, ampak važno je, da so oni prihranili, ko me niso takrat za par dni sprejeli v bolnišnico, me zdravili ali pa vsaj dali tiste steroide za rast pljučk dojenčku.