Forum.Over.Net

Mali oglasi

zasebno varstvo s.p ali varuh otrok??? kaj je legalno??

Default avatar

pa to ni res!!!

Pozdravljeni,

Imamo zasebno varstvo otrok. Pa sem se malo pozanimala. če se vpišem v razvid imam lahko samo 6 otrok in 1 osebo vpisano na določenem naslovu, lahko dobim razne inšpekcije (ki lahko pridejo, ni problema...)Problem je, ker imamo več otrok in delali bi 2, kot v vrtcih, 10 otrok in 2 vzg. To ni mogoče, če si vpisan v razvid.

Če pa nisi vpisan v razvid, imaš samo s.p. zasebno varstvo otrok, imaš lahko veliko otork, več zaposlenih...ampak, je to spoh legalno? Iz ministerstva ne bodo težili, pravijo da je to še ne določeno, siva cona v zakonu, lahko pa dobimo tržno inšpekcijo. Ok in kaj bodo naredili, inšpekcija mislim?

kako naprej, kdo pozna kak odgovor.?
prostore imamo svetle, 60 kvadratov, 10 otrok, starši pravijo da je luksus, domačo hrano, 2 zaposleni + študentka tuj jezik...samo kako naj naredimo, da bo legalno, vrtec ne moremo biti, ker je preveč komplicirano, v razvod se ne morem vpisati, s.p. spet ni dovolj...POMOČ PROSIM!
Drugače imam odprt s.p. zasebno varstvo otrok in izdajam račune. Ampak baje to ni pravno legalno??
zakaj sem ga potem lahko odprla?

Kaj narediti sedaj?
Default avatar

pa res ni res!

Mogoce bi najprej naredila kaj na slovnici, pa potem dalje. MinistErstvo??
Default avatar

Mg

Morda bi se morali povezati v neko društvo ali zvezo, da bi oblikovali pravne nesmisle in poslali vladi v presojo. Ljudje z veliko energije želijo legalno delati, a zakonodaja je kontradiktorna.