Forum.Over.Net

Starševski čvek

zasebno varstvo ki ni vpisano v razvid_LEGALNO?

Default avatar

zasebno varstvo otrok

Pozdravljeni,

Imamo zasebno varstvo otrok. Pa sem se malo pozanimala. če se vpišem v razvid imam lahko samo 6 otrok in 1 osebo vpisano na določenem naslovu, lahko dobim razne inšpekcije (ki lahko pridejo, ni problema...)Problem je, ker imamo več otrok in delali bi 2, kot v vrtcih, 10 otrok in 2 vzg. To ni mogoče, če si vpisan v razvid.

Če pa nisi vpisan v razvid, imaš samo s.p. zasebno varstvo otrok, imaš lahko veliko otork, več zaposlenih...ampak, je to spoh legalno? Iz ministerstva ne bodo težili, pravijo da je to še ne določeno, siva cona v zakonu, lahko pa dobimo tržno inšpekcijo. Ok in kaj bodo naredili, inšpekcija mislim?

kako naprej, kdo pozna kak odgovor.?
prostore imamo svetle, 60 kvadratov, 10 otrok, starši pravijo da je luksus, domačo hrano, 2 zaposleni + študentka tuj jezik...samo kako naj naredimo, da bo legalno, vrtec ne moremo biti, ker je preveč komplicirano, v razvod se ne morem vpisati, s.p. spet ni dovolj...POMOČ PROSIM!
Default avatar

tudi mene zanima

Tudi mene zanima..... Ali kdo ve kakšna je razlika med varuhom iotrok in varstvom s.p?
Kakšne pogoje za odprtje varstva imaš kot s.p? Kje se pozanimati?
Hvala za odgovore. Lp
Default avatar

Ciklamca

Zato pa čuvajo vsi na črno, ker imajo oni sive cone... Naj poskrbijo za te sive cone in omogočijo varstvo otrok tudi zasebnikom, da bodo te prenavite cene malo padle...
Default avatar

Glavno, da so starsi in otroci zadovoljni

To je pa se en primer, kako vlada v tej drzavi vse namerno bremza. V sarih casih so upokojenke cuvale otroke, in ne drzava, ne inspektorji se niso vtikali vanje. Poznala sem par takih upokojenk. Imele so otroke od enega leta in vse do sole. Starsi so bili zadovoljni, ker so bili otroci delezni veliko pozornosti, vec kot v vrtcu, in so jedli domaco hrano, otroci so se marsikaj naucili, in imeli radi svoje varuhinje, varuhinje so pa imele zasluzek, ki so ga potrosile, cesar sicer samo s pokojnino ne bi mogle, in so se one malo prispevale k ekonomiji. Danes se pa vse cimbolj komplicira, glavno, da so birokrati zadovoljni, cetudi je varstvo zato slabse.

Zato je moj nasvet: cimmanj kompiciraj in izkoristi vse luknje v zakonu.
Default avatar

enostavno...

pozanimaj se na svoji upravni entoi, kako registrirati dejavnost, torej odpreti s.p., za varovanje otrok!

Imela boš svoj s.p. z dejavnostjo varovanja otrok ( ta dejavnost kot s.p. obstaja, saj ima svoje številke...), in to je čisto legalno, kaka sivina ekonomija, halooo!

tale naša država in vsi ti uslužbenci res nimajo pojma. Otroke se lahko varuje na veliko načinov in to čisto legalno!

Lahko imaš d.o.o., lahko imaš zavod, družtvo, osebno dopolnilno delo, zasebnijavni vrtec in še malo morje je takih in drugačnih legalnih možnosti!!!

Seveda pa ni sofinanciranja s strani države v večini primerov, torej si sama za vse, kar je pa seveda 100% plus, kajti bit odvisen od države, ne hvala! je pa takšno varstvo pač dražje, ker ni subvencij, zato moraš pač vedeti, kaj ponujaš, da si te bodo starši želeli in di vodili otroka v tisto "dražje" varstvo...


da nas lahko vsak dan obišče inšpelcija je pa tudi nekaj kar se lahko pričakuje, vsi, ki imajo kako dejavnost in zakaj se tega bojiš? Tržno bo zanimalo samo, ali izdajaš račune, prihodki, odhodki, stroški, če tukaj kaj mešetariš, če boš imela lepo vse urejeno, pregledajo fascikle in adijo...za davkarijo pa ostalo, pazi kako boš tudi varstvo oglaševala, da bo tam tvoj polni podatek...

torej nič se ne boj zaradi inšpekcij, če boš delala lepo po pravilih se res nimaš česa bati, svetujem ti tudi, da si urediš zavarovanje v primerih kakih nesreč, ker največji problem v privat varstvih so itak starši, torej pazi tudi koka sprejemaš v varstvo, ker je to včasih res največji problem! Srečno!!!
Default avatar

zasebno varstvo otrok

Kje pa sem napisala, da se bojim inšpekcije? Naj pridejo, imamo vse črno na belem, ne bom se hvalila, samo imamo na srečo res idealne pogoje. Tudi napisala sem, da že imam registriran s.p,. Malo pozornosti pri branju prosim. problem je samo sedaj, ker zaradi gospe Rekić, ki je zašuštrala varstvo v POstojni, imamo sedaj vsi probleme! Ker za s.p. ni nič določeno in če bi bila jaz požrešna bi v malo sobo nafilala 15 otrok, zaposila samo enega...skratka delaš lahko vse kar želiš.
SEveda je slabše, če se vpišeš v razvid, zato se nisem.

Samo zanima me, če je s.p dovolj in legalen? Kje to v zakonu piše da ni??? Kaj ni na forumu nobenega od ministrstva ali inšpekcije? :) Potrebujem točne podatke.

Prosim ne komentirajte kaj vse počno stare mame in drugi na črno....vsi vemo, da je tega še zmeraj veliko...jaz potrebujem konkretne podatke oz, kje jih najdem?

hvala, hvala
Default avatar

enostavno...

sem ti lepo zapisala, če si registrirala že s.p. kot dejavnost varovanje otrok, je to dovolj za vse, kaj si še želiš???

če pa nimaš točno definirano koliko otrok in ne vem česa, pač nimaš in imaš torej proste roke, kar so ti povedali že na ministrstvu...in to ne pomeni, da delaš potem nekaj kar ne smeš, halooo, imaš urejene papirje za varovanje otrok, kot dejavnost s.p.? če imaš, potem delaj in to ni na črno, pravila si določiš sama! če pa imaš s.p. odprto s kako drugo dejavnostjo, pa si uredi, da bo dejavnost varstvo otrok!

To je vse in prosim ne kompliciraj. Omejitve se upošteva tam, kjer so zabeležene, če jih pri s.p. ni, še ni, torej delaj, ko si si zastavila! saj pri s.p. tudi nimaš omejitve glede hrane, prostora, število otrok, vzgoje in izobraževanja, omejitev nimaš, na tebi je kaj in kako boš delala, da ti bodo starši zaupali na dolgi rok in da boš uspešna!

da pa komplicirajo na občini, nimajo kaj, zakon je jasen, registracija za varstvo otrok potrebuje to in to, kot s.p., torej tvoji podatki...če ti komplicirajo v tvoji občini, pa odpri varstvo v drugi občini, saj dans lahk odpreš s.p. kjerkoli želiš, magar prek spleta!
Default avatar

neznanka za enostavno...

Draga gospa pod: enostavno...nimate prav. danes je pravno legalno samo zasebi varuh, zasebni vzgojiztelj in vrtec. S.p. preganjajo, ker niso vpisani v razvid. Je pa čisto dovisno koga dobiš na inšpekciji. Govorim iz osebnih izkušenj in sem se morala vpisat v razvid. lp