kaj jeste za zajtrk?
Jaz sem si danes naribala jabolko, zmešala zraven žlico lanenih semen, chia semena, konopljina semena, par orehov, goji jagode, sončnična in bučna semena, pa še malo cimeta, limonin sok in ovseno mleko. Zadnjič sem na FB zasledila recept za tole, pa je res zakon. Sočno, nasitno, okusno. Je pa to res za naporen dan, tak zajtrk ti da energijo, sploh pred kakim smučanjem ali pa celodnevnim šihtom. Pomojem je kar precej kalorično, ampak niso prazne kalorije. Do kosila bo itak dolga 🙂
Če delam zjutraj, potem jem tisto, kar se mi zlušta, ko stopim v miklavško pekarno (ponavadi kak rogljiček). Ker so idioti na ŠOU rekli, da smoothie ni primeren obrok za študentsko prehrano na bone, žal ne morem več na smoothie v eat-smarta.
Ko sem zjutraj fraj, pa tisto, kar pač je doma…kakšno sadje, jogurt, kos kruha z medom ali marmelado…pač običajen zajtrk =)
hahahaha a se samo meni zdi, a sta tu gor res dve skrajnosti.
eni ki ful zdravo jedo, zgoraj vsi neke smutije, sokove, sadje, zelenjavo kosmiče zdaj pišejo. potem pa se najdejo druge skrajnosti, koliko pojedo.
in potem se vprašam, kje so vsi tisti, ki ful kuhajo. noro velike količine, pa tudi dokaj nezdave beri “normalne” zdrave kmečke hrane, ki pa danes ni več trendi (recimo tenstan krompir, meso, repa, ričet, cvrtje …)
in potem eni ki skoraj nič ne jedo in potem druga skupina ki ful.
ko je pa govora o teži pa temu primerno spet hahahha preveč močni in presuhi 😮
res mi je tole neznanka
in še odgovor
nič
ti dejansko oboje naenkrat na kruh namažeš, maslo IN nutelo? 🙂
moram probar ob priliki. :)[/quote]
pa maslo mora bit še trdo, ne mehko. Namesto nutele imam Nutoko – imam raje da je še bel namaz zraven.
Zakaj maslo – ko sem bila majhna sem sovražila, ker se je nutela “vpila” v kruh in je ratala taka trda, krhka skorjica. Prav tako pod med in marmelado mažem maslo.