Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj • mag. Irma Hus, specializantka psihoanalitične terapije

Ljubezenski zaplet

Default avatar
Lep pozdrav. Sem punca, ki se je trenutno znašla v kar precejšni čustveni stiski. Pred 8 meseci sem namreč končala zvezo s fantom s katerim sva bila skupaj približno eno leto. Za sabo imam že tudi eno zvezo dolgo 4 leta. Nekako povedano, sem bila po razvezi z drugim fantom 100%, da nikomur ne bom morala več zaupati. In pojavil se je on. Sprva je bilo zgolj dopisovanje preko socialnih omrežij, smsov nekaj klicev in po dolgem času tudi končno tista prva kavica, ki je bila zame usodna. Lahko bi rekla ljubezen na prvi pogled. Kavica se je zavlekla daleč v večer, naslednji dan sva se spet dobila. Končno sem začutila, da se je v meni nekaj spremenilo, da se mi je odvalil kamen s srca… Preživljala sem fenomenalne trenutke ob njegovi družbi in končno mislila da sem spoznala nekoga, ki je vreden mojega zaupanja. Imela sva se čudovito- mogoče celo preveč čudovito, da bi lahko bilo tako res še v prihodnje. In prišel je večer… Preživela sva skupaj celo popoldne. Proti večeru se mi je zdelo kako je postal živčen, ker je hodil zelo pogosto ven na cigaret (tega nikoli ni počel odkar sva bila skupaj). Kar naenkrat pa me je začel spraševati o najini prihodnosti, čeprav mi je sam predlagal, da ne bova preveč razmišljala o temu. Rekel je, da se najina zveza ne bo obnesla, ker sem jaz edinka. Povedal je tudi, da se je zelo navezal na mene, da me ima rad vendar da ga to zelo moti. Vedno znova in znova je iskal neka vprašanja s katerimi bi mene spravil v slabšo voljo. Rekel je tudi, da sem mu čudovita punca- da je mislil, da takšne ne obstajajo več, vendar da ker sem edinka najina zveza nebi morala uspeti, ker si on ne zaželi zapustiti doma. Jaz enostavno ne razumem tega, ker se mi je vedno zdelo, da če sta se oba imela dejansko res rada, se je dalo vse urediti ne glede na to kakšne so razmere v ozadju… Sedaj me je prosil naj ga pustim nekaj časa popolnoma na miru, da se odloči če je do mene res čutil pravo ljubezen ali je bila to le tisto začetniško veselje, da me je spoznal. Obljubila sem mu, da mu nebom več pisala in to upam da mi bo tudi uspelo (za vsak slučaj sem zbrisala njegovo številko…). Nekako imam občutek, da je ta čas ko je rekel, da bi rad razmislil kaj bo z nama zgolj izgovor. Jaz izredno notranje trpim, gledam vsako minuto na telefon, če sem že dobila njegov sms in podobno… Najbolj me pa boli to, da nimam pojma pri čemu sem. Spet sem na tisti nuli, s katere trenutno ne vidim izhoda… Bila bi vesela vsakega nasveta, kaj naj naredim… Ali naj pozabim na vse skupaj (kar bo izredno težko) ali še vedno upam, da me pokliče za tisto obljubljeno pijačo s katero bi začela znova.
Default avatar
Seveda ne moreš pozabiti, če pa si zaljubljena, iz tvojega zapisa, pa je močno razvidno, da ima fant težave. Ti sploh nisi tisti problem, problem je on. Njegov strah je globok in izhaja iz družinskega okolja, kakšen je ta problem ne moremo vedeti. Morda je privezan na družino, mogoče mora ostati doma ali pa kar tako išče razlog, da bi ti rekel, da ti pa njemu nisi všeč.

Karkoli že je razlog, očitno ne ve kaj bi rad in kako bi rad v življenju, torej bo v vsakem primeru vajina zveza teško funkcionirala, če bo vseskozi prisotna neka travma.

Edina rešitev je, iskren pogovor, kaj ga muči, kaj si želi, kakšne so njegove poterbe..in še in še.

Pogovor, pogovor, pogovor, o vsem mogočem.

Nobena zveza ni brez problemov, vse morajo vsebovati pričakovanja in to na glas povedana in seveda tudi dopuščanja, da se zveza lahko ne obnese in iz tega ne delamo tragedije.

Tragedija postane, kadar misliš, da mora biti zveza točno tako kot si si jo zamislila. Saj ne vemo kdaj bomo urmli, zakaj bi torej delali preveč natančnih načrtov, sprejeti moramo čimveč in čimbolj normalno, vse kar pride v naše življenje, četudi kaj težkega, kajti samo od tega se lahko kaj pomembnega v življenju naučimo. In točno sedaj si ti na eni taki šolski izkušnji. ČČomisli, naučiti se in nikoli ne obupuj, ker ne veš kaj te še čaka v življenju, vse preprosto sprejmi.

primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
Počakaj, da mine kakšen teden ali dva, ga pokliči in pripravi naj pove kaj je na stvari. Kaj ima vezo pri ljubezni, če si edinec, ne vem. Nisem pa vedela, da smo priča novemu rasiznu., Bodi samozavestna in odločna. Konec koncev je žiljenje tvoje in se ne vrti okoli njega.
Default avatar
Jaooo... zveza da se ne bo obnesla, ker da si edinka? Pa to je tako, kot da bi rekel, da mu ni všeč tvoja številka čevljev ali kaj vem kaj.

Če že v štartu govori o tem, kako si ne želi zapustiti doma, se to meni sliši, kot da ima dec velike težave sam s sabo. Zakaj za hudiča pa ga ne bi zapustil? Ima doma bolne starše, imajo kmetijo...? Ampak kakorkoli, take reči se rešujejo sproti.

Razmišljanje tako daleč vnaprej, ko si nekoga ravno spoznal, je smešno! Glej, ko z nekom začneš, se v zvezo pač "vržeš" in vidiš, kako bo šlo. Vsa mogoča tehnična vprašanja glede tega, kdo bo živel pri kom, se rešuje sproti. In ja, če se imata dva rada, se da načeloma rešit (skoraj) vse probleme take sorte.

Bejba, ti pa tud malo pamet v roke :) Če nekoga vidiš dvakrat ali trikrat in se dobro zaštekata ali se vanj celo zaljubiš, to res še NE pomeni, da je zdaj to pač to. Govorim iz lastnih izkušenj :) Nek človek nam je lahko na prvi pogled super, hormoni, občutki, "notranji glas" in ne vem kaj še vse nam govori, da je to "zdaj pa res to". Ampak v bistvu je žal tako, da človeka zares spoznaš šele tekom veze in daljšega časa.
Default avatar
Hahahahahha slisal ze marsikater izgovor sam ta je pa zmaga "ker si edinka" :D
Pusti ga!!!!!!!!! včeraj
Default avatar
Pozdravljeni,

se opravičujem, ker se tako pozno oglašam vendar sem počakala rajši, da se dejansko res videla kako je na stvari. Torej, čez kakšna dva tedna mi je ponovno začel pisati ter me klicati. Ko sem končno našla dovolj poguma, da sem se mu javila me je prosil da se dobima in pogovorima. Ker nisem pristala na to, da bi se dobila, je nepričakovano prišel na dvorišče k meni domov in me rotil, da bi se rad pogovoril. Ni mi preostalo drugega kot to, da se poskušam ponovno pogovoriti z njim. Vse je bilo lepo in prav, vendar me je proti koncu najinega pogovora zmotila predvsem ena stvar- ko sem mu predlagala, da pustima času čas, da se spoznava dovolj dobro mu to ni bilo najbolj všeč. Začel je z ljubosumnimi izpadi, češ da bom v tem času ko se bova spoznavala spoznala 100% drugega. Vprašala sem ga zakaj je sploh ljubosumen, če ve da sva midva samo kolega. Povedal je tudi, da on išče resno zvezo in ne misli tako dolgo čakat. Ko se že ni dalo več normalno z njim pogovarjat je prišel na dan z idejo, da bi se dobivala zgolj in samo za seks, kateri bi trajal toliko časa dokler nebi on spoznal druge osebe. In da tudi ne izključuje možnosti, da bi se po tem času mogoče res zaljubil vame. Ko sem mu dejansko lepo povedala, da če si želi seks brez čustev, lahko poišče katero drugo punco, ki se bo pripravljena iti takšne igrice. Zopet je bila slaba volja.

Spet ni pisal nekaj časa, nakar mi je začel zopet pisati in me rotiti za kavo. Pristala sem, da sem šla na kavo, kjer mi je začel govoriti, da sem res čudovita punca, da takšnih punc ni veliko, da sem mu všeč... Sploh nekako nisem resno jemala njegovih besed. Ko je to opazil, mi je začel razlagati, da si dopisuje z eno izredno luštno punco ter, da je edina stvar, ki ga moti na njej da je preveč verna... Očitno me je poskušal narediti ljubosumno. Jaz sem se odzvala zgolj in samo z nasmehom na obrazu, kar ga je zopet spravilo v slabo voljo.

Kaj ga zadržuje doma- ne nima kmetije in nima bolnih staršev. Ima pa baje cel kup kolegov in kolegic, ki jih nikoli nebi zapustil... Če povem, da je bilo že eno izmed prvih vprašanj- če bi bila kdaj skupaj ali bi prišla živeti k njemu ter da on nebo nikoli zapustil doma... Bolj sem mu dopovedovala, da se je nesmiselno to že na začetku pogovarjati, ko še sploh zveza ne funkcionira kot bi bilo potrebno, bolj je bil sam prepričan v to, da morama to že na začetku rešiti.

Trenutno mislim, da je ta eden izmed bolj zakompliciranih tipov, ki še sam ne ve točno kaj dejansko bi sploh rad ter nekdo, ki očitno išče punco idealno v vseh pogledih, ki mu bo z dneva v dan visela za vratom. Nekako povedano, si sploh ne znam več predstavljati kako bi bilo z njim- za vsako stvar mulanje in slaba volja...

Sem se sprijaznila sedaj in se prepuščam toku življenja- ko bo čas bo pa že prišel princ na belem konju. :)
Default avatar
Lahko si samo čestitaš, da si se dokaj srečno izvlekla. Kar je bilo neprijetnega, štej med življenjske izkušnje.

Tale fant ima zadeve popredalčkane.

Želi živeti doma. Mogoče tudi zato, ker se mu tako ne bo treba preveč truditi. Varčevanje, delo, vse mogoče skrbi, vse to odpade.

Želi, da vse, razen ene malenkosti, ostane tako, kot je bilo. Znani kraji, znani bari, znani prijatelji, žuri in druge aktivnosti.

Skratka, ostali želi majhen otrok. Problem je, da ni majhen otrok. Ima določene telesne potrebe in ker je nagnjek k udobju, ki se ga doseže s čim manj truda, potrebuje, pričakuje žensko, ki mu bo na razpolago, ki se bo popolnoma prilagodila življenju pri njih doma (morda celo v istem gospodinjstvu, ker ustvariti ločeno gospodinjstvo je tudi napor) ter rodila otroke (ki je je pač treba imeti, bohve zakaj).

Ker je želja po poteštivi tako močna, mora posvetiti nekaj časa in energije, da išče ženske. Čeprav je to najbrž hudo naporno in bi rad čimprej opravil s tem, da bo mir.

Zakaj ti dolgoročno ne prideš v poštev, je pravzaprav vseeno. Glede na to, kako se je obnašal na koncu, bi rekla, da si bila edina, ki je bila pripravljena poteštiti njegove potrebe in te potrebe so tako velike, da mu je bilo vseeno, četudi mu nisi 'idealna'. Najbrž niha ali bi te kar obdržal ali bi vseeno počakal na kaj boljšega. Popolna neobčutljivost do čustev drugih in sebičnost se dobro pokaže v njegovi zamisli, da bi mu bila ti na voljo za seks, dokler on ne najde tiste popolne ženske, ki bi ustrezala njegovim predstavam. Svoj pravi namen pa je zavil v 'mogoče bi se pa zaljubil vate', skratka, zate naj bi bil to nekakšen preizkus in pričakovanje, da bi se strašno trudila, ona pa bi se lahko na koncu odločil, kakor bi bilo najbolje ZANJ.

Mnogo bolje ti bo brez njega.
Default avatar
Sicer te razumem in sem na tvoji strani, podobnega mišljenja, da temu res manjka ene par koleščkov v glavi, AMPAK, naj te opomnem, da si še en mesec nazaj pisala kako je ta tip v tebi prebudil neka ful globoka čustva, kako ti je dajal vtis iskrenosti, sigurnosti, povrhu tega pa bil še ljubezen na prvi pogled. Aja okej, po enem mesecu si pa ti zdej že čist okej, ti je ta tip kr en in počakajmo naslednjega konja na princu !

Pa da nebom samo kritiziral. Glede tega tipa, jaz mislim, da te je hotel samo nategnit, ko pa je odkril, da mu neboš kar tako hitro dala, oz. da se ne boš strinjala da bi bila fukfrenda, se je pa spomnil očitno na najbolj izviren comeback vseh časov - najina zveza se nebo obnesla, ker si edinka ! Jaz vem, da bi se rolal od smeha na tvojem mestu in definitivno nebi tega prispevka prilepil sem gor, pod ljubezenska razmerja, ampak prej v kšn mn3njalnik - straniščni humor.

Še to...

"Ko sem mu dejansko lepo povedala, da če si želi seks brez čustev, lahko poišče katero drugo punco, ki se bo pripravljena iti takšne igrice. Zopet je bila slaba volja."

"Spet ni pisal nekaj časa, nakar mi je začel zopet pisati in me rotiti za kavo. Pristala sem, da sem šla na kavo, kjer mi je začel govoriti, da sem res čudovita punca, da takšnih punc ni veliko, da sem mu všeč... "

In ti kljub temu, da nisi pripravljena se igrat teh igric in ko mu že tako nisi nič verjela ( kot sama praviš ) kar ti govori si se vseeno odločila še drugič dobit z njim na kavici ! Zanimivo, morda sta se pa res prava dva se našla. Si ziher, da si se prav odločila in da si zdaj na pravi poti ?
"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.
Default avatar
Sadni je napisal/a:

Tudi meni ni jasno, kako gre lahko vsaj povprečno ponosna ženska po ponovni udarec. Dejansko te je užalil, da te že bolj ne bi mogel, ti pa, kot da ti še ni dovolj.

Mogoče mladost in bolj malo izkušenj. Ampak dejstvo je, da so fantje, ki jih pač zanima, ZELO zanima samo lastno fizično zadovoljstvo in za to so pripravljeni posaditi rožic za dva aboretuma. Mogoče te to mede. Ne gre za nikakršna prava čustva, ampak samo za manupulacijo, da bi mu pomagala potešiti njegovo slo.

Znanka je imela podoben problem. Tip je je imel skoraj na elastiki. Se je že odločila, da je konec, pa je pricvetličil (in to mu je šlo odlično), vse obljubil, ko se je spraznil, je bilo spet isto. Ko je končno presekala, se postavila na svoje noge, se od staršev preselila v lastno stanovanje, ker prihodnosti z njim ni videla, ji je hodil delat take scene, da je skoraj znorela. Ampak se ni vdala in sčasoma je moral odnehati.

Torej, če misliš, da je v tem fantu kaj čustev - ne slepi se, ker jih ni. Je samo cvetlični manipulator, nesposoben si najti ne le punce, ampak tudi '******-frendice'. Nate se obeša in te nadleguje, ker si šibka in naivna in ima s teboj še največ uspeha.

Sadni, sama čisto verjamem, da je prvi mesec slišala travo rasti, ker taki ptički se znajo zelo potruditi in ker itak nič ne mislijo resno, jim gre sladko nakladanje in kavalirsko obnašanje zelo dobro od rok. Kmalu pa ne morejo več igrati, saj vzame to preveč časa in energije.
Default avatar
Kikica je napisal/a:
Ne bi rekel, da je to nujno igra, pač pa predvsem drugačni/nižji cilji. Kdor ima kratkoročne cilje ali pa ne verjame, da je kaj več vreden/sposoben, se tudi nima energije potem, ko dobi tisto "najpomembneje", da mu ženska podleže, truditi naprej. Le zakaj, če pa ni cilja.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
Marko, ja, lahko gre za nižje cilje. Dobra razlaga.

Suma sumarum gre za neiskrenost, četudi gre za nižje cilje - igra, da mu gre za višje cilje, čeprav mu gre za čisto osnovni cilj. Mogoče misli, da kaj večjega ni vreden ali sposoben ali pa preprosto o tem ne razmišlja, ker misli, da kaj več ne potrebuje. Tudi taki ljudje so, tako moški, kot ženske, ki v drugih ne vidijo sočloveka, ampak samo rekvizit za zadovoljevanje njihovih lastnih potreb, pa kakršnekoli so že.
Default avatar
Hvala vsem za odgovore...

Sadni rada bi ti samo sporočila, da nisem napisala, da sem popolnoma pozabila na njega oziroma da sem zdaj že po enem mesecu čisto okej. Napisala sem samo, da sem se odločila, da ga bom samo pustila na miru. Mogoče sem celo pozabila napisati, da me je že on vsaj pol leta preden sem se zaljubila v njega nagovarjal, da bi bila skupaj in govoril da bi naredil vse kar je v njegovih močeh za mene. Ko sem se končno zaljubila v njega in sem končno mislila, da je to to mi je po enem tednu zveze naredil kar mi je naredil.

Mogoče je pri meni res krivo pomanjkanje izkušenj, saj sem bila v zvezi 4 leta in pol s fantom že od 14 leta. Je pa res, da sem izredno čustvena oseba kar me tepe na vseh področjih v življenju.

Želim vam lep sončen torkov dan :)
Default avatar
No,
glede na zadnji post bi rekla, da si stara 18 let, on pa tudi verjetno tam tam kot ti. Čez nekaj let še enkrat preberi kaj si napisala in se boš samo smejala. Že itak te ne štekam, da kok sploh padaš na fore, da vajina zveza ne bo uspela, ker si edinka. In še vedno hodiš z njim na kavo, potem govoriš, da ga pustiš na miru.. V glavnem, tip je zmešan, glede na obnašanje bi rekla, da je on edinec, kar pa sploh ni važno. Pri tvojih letih ti priporočam, da se raje ukvarjaš z drugmi stvarmi in tudi tista pravljica o princu na belem konju pove vse, da še vedno verjameš u pravljice, samo življenje te bo pripeljalo do realnosti. Do takrat pa uživaj in ne fantaziraj.
Default avatar
Pozravljeni.Prosim vas,če mi kakorkoli lahko pomagate.Spoznala sem človeka za katerega sem mislila,da je končno pravi..po več neuspešnih vezah.Je vdovec ostal s tremi otroci..njegova žena je bila moja kolegica.Bila sem pripravljena na vse..čuvala sem otroke jih vozila na bazen,čakala do večera,če bo mel čas...kupovala darila ind...Nekega dne po 3 mesecih se je začel čudno obnašati,kot bi bilo vse to samovmevno da pomagam njemu in otrokom še hvala ni rekel več.Ko sem mu nekoč napisala sms da bi rada naj mi saj 2 uri prej pove,če bo šel zvečer ven je čisto ponorel:da mu kompiliciram življenje, da tega ne rabi,da sem otročja in naj si poštimam v glavi.Zelo me je prizadelo!!!Ampak sem se opravičila, samo da ga nebi izgubila.No en teden je blo uredu potem pa spet njegova jeza živčnost in vedno sem bla jaz kriva..jaz otročja in tako sva si nehala pisat in se videvat.Zelo hudo mi je in ne morem ga pozabit,ko sva bila sama mi je izkazoval noro ljubezen, zakaj me je zdaj tako na hitro pozabil?Prosim povejte ali sem res delala tok narobe? Hvala lepa za vsak odgovor.
Default avatar
Ok, tip ima težave(ne vem kake,dejstvo pa je).Veliko je takih, tako da nisi naletela na kako hudo odkritje. Nasvet. Dvigni glavo, pošli vse nekam in odidi. To da je težko verjamem, to da boš žalostna je tudi normalno. Tudi če končamo zvezo, ki je bila boleča boli, včasih še bolj... Pomembno je, da vztrajaš, ker sama pri sebi dobro veš, da nisi storila nič narobe! Pa četudi bi? A on je pa brez napak? Haha

Nikar si ne očitaj, za nič. On si ravno tega želi, da se počutiš krivo....Ker je potem on angelček. Ne zna priznati svojih napak, zna pa zelo dobro stvari obrniti tako, da se počutiš na koncu za njegove napake kriva ti... Eh, poznam take.

Resno, pusti ga pri miru. Hudo ti bo, on bo za nameček zagotovo poskrbel, da se boš počutila še hudobno, ker odhajaš, otročjo, polno napak... Zato ko odideš, prekini stike-hotel si bo olajšati vest, da mu boš rekla jaaaaaaaaaaa, oprosti, vsega sem kriva jaz!!! No, potem bo imel mirno vest in te...zapustil za vedno ;)

Ne daj mu tega veselja, zapusti ga, brez razlag....saj globooooko v sebi ve, da nima prav...naj mu bo hudo. Ti se boš pa že postavila na noge. Težko se je rešiti občutka krivde, ki ti ga nekdo vsili(sploh če traja taka zveza dlje časa), a čez čas....ko vidiš kaj ti je tak človek delal....ejjjjjjj.....ja, najprej si jezen, potem pa..... se naučiš prepoznati take ljudi in se jim na veliko izogneš!

No,mogoče si nekje po obdobju jeze prisiljen delati tudi malo na sebi....da tega nikoli ne dopustiš več. Kakorkoli vse bo v redu, samo vztrajaj na svojem in brez kakršnihkoli stikov z njim!
Kar pogumno!!
Default avatar
Hvala lepa za odgovor :) ja sej maš prav svojih napak nikol ne prizna zdej mi je napisal naj kej pridem naokol, verjetno mu je malo žal samo ne bom šla več ker pač nikol nisem nič prav rekla in nardila!
Default avatar
moj ljubezenski zaplet je drugačen, je pa vseeno zaplet

zakaj se tako trdno držim samskosti?

sem še mlada, nisem imela še res resne zveze in imam nekoliko drugačen pogled na vse...ne da sem čudna...ampak moj sanjski moški je drugačen od tistih standardnih princev. prva stvar kar jo mora imeti je, da je kmet, ki ima rad živali, ki je deloven, realen in tudi zabaven...

prek sestre in njenega fanta že dolgo časa poznam nekega moškega...

že nekaj tednov pa se abnormalno družimo (oz. samo 3 vikende ampak...), njega pozna praktično cela moja družina...kar je nenormalno družini je zelo všeč, tako všeč, da so mu opisali mojega sanjskega moškega... in ali mu je podoben... vsak čas bo prevzel kmetijo, rad dela, zelo rad, rade volje pomaga pri opravilih, je zabaven, družaben, priznam tudi zelo čeden...

in, bom rekla približno mesec dni me osvaja, ni me še direktno, ampak sprašuje po meni, sprašuje po mojem počutju, se mi smehlja... meni sprva tudi ni bilo očitno, potem pa pride 14.9.2013...sestra se je nedolgo nazaj s fantom preselila, za vikende sem zelo rada pri njej, da še spočijem od šole in staršev. in tam je tudi ON (omenila sem že da rad pomaga, tam je zato ker pomaga polagati laminat). Vse je kul, se zabavamo, delamo...zvečer ob 8h pa me povabi na sprehod okoli blejskega jezera, jaz zmrznem, in kaj mu odgovorim: ˝ne danes, danes bomo gledali eurobasket Slovenija : Grčija˝, sej res smo potem skupaj gledali basket, se ga nadrinkali in se zabavali...

ampak šele danes se zavedam, da sem mogoče uničila prijateljstvo in mojo prihodnost

verjetno ga kmalu vidim (za vikend), in želim poskusiti, ampak kaj če ga ne bom več zanimala, nevem zakaj sem odklonila, že dolgo sem samska, preveč sem navajena na samsko življenje (pa sem mlada-18 let), kaj če naslednjič spet zmrznem...
Default avatar
18 let si stara in si dolgo samska? Ne se hecat. Saj si komaj dovolj stara za fante. On je (vsaj) eno zavrnitev že dal skozi, je prav tako tvegal. Zdaj si ti na vrsti. Povabi ga na tisti sprehod. Če zmrzneš? Ga povabi vseeno. :))
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet
mag. Irma Hus , specializantka psihoanalitične terapije
Irma Hus