Starševski čvek

figa-frizura

Default avatar

ena figa

Imam dolge lase, ki so sicer relativno gosti a zelo tanki in neubogljivi. Mi nobena fen frizura ne drži niti 3 minute, večinoma imam zato lase spete v čop. Rada bi si kdaj spletla figo ... ima katera idejo, kako jo učinkovito splesti, da bo trdno stala, morda s kakšnim pripomočkom (lasne sponke ne pomagajo nič, mi razpade zelo hitro vse skupaj).
Default avatar

znajdi se....

Na lase si daj žele ali peno, pa takoj oblikuj v figo in pusti, da se posuši. Če ti lasje še vedno lezejo iz fige še polakiraj.
Default avatar

novodobne sponke

Edine sponke, ki držijo, so tise nove, v obliki "šraufa", ki jih dobesedno zaviješ noter v zvitek las - drži ko strela in jih rabiš samo 2-3. Vemo, ker jih hči uporablja na tekmovanjih (obrati, skoki, hitri gibi glave) in smo presrečni, ker ni treba več zapikat not klasičnih sponk.

Kupiš jih lahko v Mullerju. Še link, kako izgledajo

http://thereafterish.com/2011/07/19/eas ... spin-pins/
Default avatar

moja hči

Moja izjemno dolgolasa najstniška hči si naredi čop z elastiko, potem na elastiko da nekakšen venček iz pene (kot preluknjan krof), lase prekrije preko njega ter zavije s dvemi, tremi obrati okoli njega, ter da dve navadni črni sponki.

Zgleda res lepo in drži ji cel dan. Kje je to kupila ne vem, bi rekla, da v DM.
Default avatar

a ni to

A ni to ena dolgočasna frizura za stare mame (s figo)?
Odrasle ženske s čopom se mi pa zdijo....tako...kot da nimajo denarja za frizerja :-(
Default avatar

dolgčas

Dolgčas je, da greš k frizerju/ki in potem tisto isto frizuro, kot ti jo on-a definira, nosiš cel mesec, dva, tri ...
Zakaj bi bila figa dolgočasna? Poglej si malo svečane pričeske, so vse spete nekam gor.
Default avatar

en figa

Tale z nogavico je posrečena ideja ... očitno nekaj takega, kot je napisala moja hči. Hvala, bom preizkusila.
Glede pripomb o odraslih ženskah s čopom, ki da nimajo za frizerja, pa hecno ravno danes berem novico o "vedno brezhibno urejeni Victoriji Beckham" in glej ga, vraga, ženska nosi konjski rep!!! Je pa tudi res, da marsikatera ženska res nima za frizerja, kar ni nobena sramota, in kar ne pomeni, da je ne sme zanimati, kako bi se sama lahko čim bolje uredila doma.