Starševski čvek

vodene koze

Default avatar
Ja imamo jih ene 500. Že tri dni nastajajo nove in danes je neznosno. Srbi in boli za znoret. Zanima me koliko časa nastajojo nove in koliko časa traja to srbenje? Upam, da ni to ni 14 dni oz. več, ker res nevem kako bomo to zdržali.
lep pozdrav
Default avatar
Norice smo več ali manj vsi preboleli. In preživeli:-)))
Default avatar
Pa saj nisem rekla, da bomo kar umrli, ampak me zanimata dva vprašanja (napisala sem jih zgoraj). Imam pa občutek, da nisi mama, ker take trobezlaš.
Default avatar
Pravijo, da grejo koze 3 dni gor in 3 dni dol. Priporočljivo se je čimvečkrat stuširat in nič drgnit s kakšnim milom, torej samo voda, pomaga verjemi. Proti srbenju pa lahko vzamete kakšne tablete proti alergijam na primer claritin ali flonidan.
Saj bo!!!
Default avatar
Pri nas je bil vrhunec 2. in 3. dan.
Tudi mi spadamo med tiste manj srečne. Otroka sta jih dobila en za drugim in oba sta bila prekrita z njimi, oba sta bila izjemno uboga. Prijateljica se je preko telefona čudila da kaj moj sin (ki ga je slišala v ozadju, ko sva se pogovarjali in je jokal in stokal) dela tak škandal za te brezvezne vodene kozice, da njen se lepo igra, gleda risanke, leži...
Potem smo se en dan, ko sta bila oba malo boljša, zmenili, da se dobimo za igranje - če že imata vodene koze naj se pač igrata skupaj - in jih je njen imel vsega skupaj 20 pik po celem telesu, moj sin pa jih je imel po 20 na 5 kvadratnih centimetrih kože. In ga je bolelo fajn, pa vročina je bila, koze so bile globoke in ko so se tvorile hraste, so nekatere prav odstopale od kože tudi po pol centimetra.

Ko so njegove koze odšle, jih je dobila hčerka. Če sem pri sinu mislila, da je hudo, sem pri hčerki dobila dvojno porcijo. Kako je bila uboga! Vse ji je šlo na sluznico, imela jih je v ušesih, v nosu, v ustih, celo med zobmi, najhuje pa je bilo s spolovilom. Kaj takega še nisem videla. Kako smo trpeli, pihali te koze, jih hladili, mazali...nič ni pomagalo, samo čas.
Default avatar
Tuširaj z mlačnim donatom, jih pomaga sušit. Pa kakšen sirup proti srbenju (claritine, aerius..)
Pa en lep dan želim,
Joan
Default avatar
mesec nazaj jih je imela naša tri leta stara punčka. mazala sm ji s pox peno(dobiš v vsaki lekarni), zato da niso srbele. vse ostalo je potekalo klasično vročina vse... v ustih je tudi imela 2 -tiste so ble najdlje in najbolj zoprne.
Yonix
Default avatar
kozic ene 500 je napisal/a:
Pri mojem otroku so nove norice nastajale 5 dni, pri čemer je bilo najhujše 3. dan. Potem so se sušile in kakih 10 dni po izbruhu prvega izpuščaja so bile vse suhe.
Za mirnejši spanec ti priporočam Claritine sirup. Glede na način delovanja pri srbežu ne pomaga nič, blagodejen pa je njegov stranski učinek: zaspanost. Mojega otroka je tako "zadelo", da je vse noči trdno prespal, pa čeprav je bil prekrit z izpuščaji.
Default avatar
No res hvala vsem za nasvete in odgovore,....me veseli, da sva očitno tahudo dala že skoraj skozi (danes je tretji dan, ko kar rastejo). Saj mu dajem claritin sirup zjutraj in zvečer, danes sem mu dala pa tudi daleron, ker je stokal, da ga boli. Tuširala sem ga tudi že tri-krat danes in tole res blaži srbenje. Jih je pa res vsepovsod in ene hrastice so res pol centimeterske. Res upam na mirno noč (kar ta ni bila) in jutri na boljši dan.
Hvala še enkrat in lep kozast pozdrav vsem ;-)