Starševski čvek

Moški in Ženske (enakopravnost spolov)

Default avatar
Veste...

Veliko se govori o tem v kako slabem položaju so ženske nasprot moškim, pa si jaz rečem kdo je tisti ki je v sodnih postopkih glede dodelitve otroka vedno v priviligeranem položaju?

Kake "zahteve" imajo ženske do moških. Odpri mi vrata, plači račun za večerjo, če ni dovolj rešilnih jopičev, prvo ženske.... Ko pa je na vrsti nekaj dobrega (kar ni recimo račun za večerjo), pa rečejo - dame majo prednost.

Pa ajde, verjamem da moški ne odpirajo vrata avtomobila ko vas peljejo na zmenek, ampak gre se za samo mentaliteto žensk kako v podzavesti razmišljajo da je vse tisto slabo vedno rezervirano za moškega ker je nek močnejši spol, vse kar je dobro je pa samo za žensko.

Kje je tu enakopravnost oziroma enakovrednost med spoloma, če pa še ženske same verjamejo v to da so pri dobrih stvarih za njih upravičene do tega da imajo zaradi svojega spola neko prednost, pri umazanem delu ali računu za večerjo pa to prepuščajo moškemu.


In če se vrnem nazaj k sami zakonodaji. Pride tisti marec ko se ženske spet na veliko oglašajo kok so one boge, še danes leta 2013 so popolnoma neenakovredne moškim, medtem ko kaj...moške strpajo v pripore zato ker se ona samo zajoka policaju da je neki bilo, medtem ko se bi moškemu samo smejali če bi kaj takega prijavil.

Ženske se prepogostokrat sklicujejo na svoj šibek spol, v resnici pa daleč od tega da bi bilo. So zgolj le bolj preračunljive od moških in se pogostokrat pretvarjajo da dosežejo svoj cilj in potemtakem moški sploh ne izgleda kot da je on tisti ki je nad žensko, ampak ženska izprazne moževe zaslužke in pobegne z drugim.


Pa še ena glede volitev.

Prekleto veliko se okrog volitev stoka kako malo žensk je v parlamentu. Zdej pa jaz vas vprašam. A je za to krivo pomanjkljivo zanimanje žensk za politiko, ali sama zakonodaja.
Skoraj gotov sem da je dostopnost in zakonadaja spisana tako da imamo vsi enako možnost priti tja, če pa je za kaj takega ženska stran manj zainteresirana pa ne vem čemu postavljajo zakonske minimume, koliko mora biti ženski cenzus na listi.

In kaj se zgodi. Zaradi nezainteresiranosti žensk nekatere stranke celo ne morejo ugoditi zakonskim zahtevam, novinarji pa to na televiziji predstavljajo spet kot nek neenakovreden položaj za ženske.

SIt sem že poslušanja o tem koliko je hudega ženskam. Če je kaj res o kvečjem še priviligirane kot pa prikrajšane. Svaka čast tistim pred desetletji zaradi katerih so uvedli praznik za ženske, ampak naše gospe in gospodične danes se pa sam še z rafaelloti bašejo pred limonadami in jamrajo kok jim je še danes hudo.

Praznik je danes samo še farsa.
Default avatar
In na monu se najbolj pritožujejo o obremenjenosti z gospodinjskimi deli ravno tiste, ki cele dneve na internetu visijo. Tako doma kot v službi.
Default avatar
Taki se mi v bistvu smilite.

Namesto da bi uživali v tem, kar vam lahko dajo ljudje okrog vas, do polovice njih kuhate neke abstraktne zamere.
Default avatar
kaj pa to, da so moški praviloma za enako delo bolje plačani?
vsakmu decu vrata odprem, če bom imela za delo, ki ga opravljam plačo 20% višjo.... razumeš poanto!
Default avatar
Vulkanizacija je napisal/a:


Zeh.... pisanje enega, ki mu žena ne da (ali pa vsaj dovolj pogosto ne).
Saj se mi smiliš, no, ko te babe tako zatirajo...
Default avatar
Tako kot večina, tudi ti ne razumeš, kaj sploh pomeni enakopravnost med spoloma - ali kaj naj bi pomenila. Dejstvo je, da ženske in moški nismo enaki in nikoli ne bomo (že biologija narekuje več kot preč omejitev temu) in enakost tudi ni enakopravnost.

To kar ti opisuješ, so značilnosti (osebnostne, družnbeno pogojene) žensk, take so (te ki jih opisuješ), in take bi bile, četudi bi se ne skrivale pod pretvezo enakopravnosti. Zoprne, tečne, težke. Izgovori z njihove strani, izgovori s tvoje strani.

Ko/če bodo kdaj moški in ženske dojele in sprejele, da smo si različni in tudi sprejeli to različnost in raznolikost in jo vzljubili (hej, jaz za partnerja ne želim še ene "babe", čisto po domače rečeno), takrat bo šele nastala enakopravnost med spoloma. tako razmišljanje kot je v večji meri prisotno dandanes, nad od tega samo oddaljujej.
Default avatar
Kaj pa to, da ženske za enako delo zaslužijo pogosto dosti manj kot moški?
Kaj pa to, da morajo ženske večinoma opravljati večji delež gospodinjskih del kot moški, čeprav oba hodita v službo?
Default avatar
Tvoj problem, če se počutiš ponižanega in manjvrednega, če ženski vrata pridržiš. Načeloma naj temu ne bi bilo tako.
Default avatar
Sem ženska in trdim, da smo ženske z emancipacijo dobile samo to, da še več delamo. Včasih so bile doma, so skrbele za družino in podpirale skoraj vse štiri vogale, danes je v veliko primerih enako, le da zraven hodimo še v službo, plus pedenamo scrkljanega dedca.
In kot drugo: to, da so moški močnejši spol, se mi zdi zelo smešno. Niso in nikdar ne bodo. Ok, ne rečem, kar se fizične moči tiče, psihično pa niti slučajno ne.
Default avatar
ženske, dajte me prosim razsvetlit v katerem delu ste stabše plačane od moških?

govorimo za isto delo, v isti firmi, isti položaj, enaka delovna doba, enaka izobrazba...
Default avatar
mehanik: jaz sem imela pogodo za 1800 eur, sodelavec pa za 2600 eur, pa je delal manj kot jaz, a je bil na istem položaju v podjetju kot jaz, le drug oddelek.


sicer pa ... bontona si niso izmislile ženske. prav tako ženske same sebi niso pripele vlog in del, ki jim jih predpisuje družba. od kje moškim razmišljanje, da je samo mama sposobna bit doma ob bolnem otroku? in od kje družbi prepričanje, da je mama, ki ob ločitvi pusti otroke možu, zelo slaba mama?

moški so si določili vloge in potem določili vlogo tudi ženski. ženska po defoltu ni sposobna bit enakovredna moškemu, ker so zanjo določena druga dela. moški je glava družine, mali bog, tisti, ki prinese več denarja v družino, ki ima višjo izobrazbo, ki bedi nad financami, ženska pa je varuhinja ognjišča, skrbi za male otroke, kuha, pospravlja, počne vse tisto, česar moški nikoli ne bi, ker je več vreden.

če moški kuha kuha zato, ker to rad počne in če je dober kuhar se mu reče mojster kuhanja. ženske nihče ne vpraša če rada kuha, ona mora kuhat in mora znat kuhat, če ne zna ali noče, je slaba ženska. ženski, ki kuha se reče kuharica.
če se moški ukvarja z otrokom pomeni, da ženski pomaga pri skrbi za otroka. ženska pa za otroka mora skrbet, to je njena vloga, njeno delo. s tem ne pomaga nikomur.
itd itd ...

kot je zgoraj ena zapisala, z emancipacijo smo dobile še več dela in še manj časa zase.
Default avatar
si bila v drugem oddelku...ni isto...

ti si lahko v računovodstvu, drugi v razvoju....oba ista izobrazba....ne bo enaka plača.

poglej učiteljice...koliko manj imajo od učiteljev?

zdravnice, sodnice, tožilke, delavke v proizvodnji?

ne si same sebi lagat.....že dolgo je enako delo, enaka plača.

edina stvar, ki vas lahko zjebe je edino kako napredovanje zamujeno zaradi porodniške itd....znajo pa biti tudi prednosti kje...

punce, ne si zatiskat oči.

ne morete zahtevat enako ali višjo plačo za delo v pisarni, izdajo računov, statistiko..... kot en tehnik, ki nekaj ustvarja, da lahko režija od njega živi.

če vas to moti, zamenjajte šolo, se naučite uporabnih stvari in prevzemite njegovo delo.
Default avatar
jaz na oddelku pvc, ona na oddelku alu. ampak tebi to itak nič ne pomeni, ker nisi iz tega foha. delo je bilo enako, no, v bistvu ne, ker sem jaz poleg objektov imela še fizične stranke. ampak pustimo detajle.

očitno misliš, da smo tukaj vse v pisarnah. naj te razsvetlim, jaz sem večino svoje delovne dobe preživela na gradbiščih kot skupinovodja. in tudi tam sem bila slabše plačana od kolegov (da pa sem imela velikorkat najvišjo izobrazbo, pa itak ni omembe vredno :) ). mimogrede: si kdaj srečal kakšno mehaničarko? misliš, da žensk ne zanima ta foh? mene že, ampak so mi dali vsi dosedanji mehaniki vedet, da naj se ne vtikam v motor, ker je to kao uiber zafrknjena stvar, ki jo je dano razumet samo moškim. :))) še dobro, da imam vsaj dovoljenje od svojega, da lahko doma zidam, sicer bi tudi o tem le sanjala. :)
Default avatar
mehanik je napisal/a:
Statistika je tukaj, pa si oglej:

http://www.stat.si/novica_prikazi.aspx?id=5007
Default avatar
Mislem,da zenske za vsako stvar,kar se tice sluzbe zapnejo zato,ker imajo one svoj ego dvignen v visave in se vise.Zenske hocjo bit enakopravne hm hm a to hocte ok prvo je to,ce hoces bit enakopraven moras biti enak in to je cista resnica ne mi govort,da zenske znajo bols razmislat to je sam en tralala.Zakaj so potem na tekmovanjih,sportih recimo sah,ki nima nobene zveze s fizicno mocjo moski igra z moskim zenska z zensko.Kdo se tukaj koga boji oziroma kdo hoce,da se igra tko,da se nardita dve skupine?A vam povem kdo...to hocejo ZENSKE in tko je pri vsaki stvari,ko zenski pase,da bi tko hoce na vsak nacin dosect svoje in izkoristi vse svoje adute kod so ZENSTVENOST,OBCUTLJIVOST,SIBKOST,NEODPORNOST.Takrat,ko je pa treba na drug nacin zmagat so pa zenske ODPORNE,FIZICNO POPOLNOMA PRIMERLJIVE Z MOSKIM,PAMETNEJSE..............Imele bi vse ugodnosti se tiste,ki jih imajo moski,ki delajo fizicno delo ceprav ga same ne zmorete delat eno uro kaj sele osem ur.Imate tolk praznikov in tolk dodatkov in dokladov iz razlicnih ustanov,ki jih moski nimamo nikoli in nikdar.Mam punco in zenske spostujem ampak priznajte,da ste vcasih tok tezke in trmoglave,da se vas da umirit edino tako,da dobite eno okol kepe.Brez zamere lp
Default avatar
nbp126 je napisal/a:
Mi lahko zaupaš, kateri so to, ker res ne bi rada kar tako pustila nečesa, kar mi kot ženski pripada. Hvala.
Default avatar
Aha bom ti povedov.
PORODNISKO NADOMESTILO
PRED PORODOM DOPUST
PO PORODU FULL DOPUSTA MOSKI GA DOBI SAMO PAR DNI VSE SKUP NIC.
KO STE NA PORODNISKI VAM PRIPADAJO VSI DODATKI PRI PLACI RAZEN PREVOZ IN MALICA KOLKR VEM SO ODSTETI.
OTROSKI DOKLADI,KI JIH POBASETE VE
V PENZIJO GRESTE VELIK LET PREJ
KO JE BLA VOJSKA ZA MOSKE OBVEZNA ZA VAS NI BILA.
KO SE LOCITE OTROK V SUSU PRIPADA VAM,KER MOSKEGA TUD POSLUSAJO NE
POTEM JE MOSKI PRIMORAN PLACEVAT TAKO PREZIVNINO D TE NA RIT VRZE,CE PA NI SPOSOBEN S SVOJIMI DOHODKI PLACEVAT MU PA SE TISTO POLOVICO,KI MU PO LOCITVI USTANE DRZAVA ZAPLENI PA JE LEPO BREZ VSEGA.
PA ZASCITENE STE TAKRAT IZ VSEH MOZNIH USTANOV BOLJ,KOD KOCEVSKI MEDVED.
NOCNA IZMENA ZA ZENSKE NI POVSOD OBVEZNA ZA MOSKE POVSOD.
VSA TEZJA DELA,KI SE V PROIZVODNJAH UPRAVLJAJO HIH UPRAVLJAJO MOSKI ZENSKAM JIH NI POTREBNO.KAR SE PA TICE PRAZNIKOV MATE PA DAN ZENA A NI DOST?Skratka,ce bomo enakopravni potem to pomeni,da bomo enaki,ce smo pa enaki pa pmeni,da smo na vseh podrocjih vsi enako sposobni se pravi fizicno in psihicno.Delale boste v mehanicnih delavnicah mi moski pa v pisarnah.In potem,ko boste osem ur delale tako,kod mora moski delat boste imele pa popolnoma enak dodatek,kod moski.Rajs bodte tih,ker neveste kolk vam je zaenkrat lepo pa ne mi guvort,da ste v pisarnah manj placane,kod moski.Povsod je odvisno,kako dobro,hitro,vestno delas ve zenske mate pa zal take probleme same s sabo,da ste doskrat rastresene,zivcne,trmoglave in vse to prnesete sabo na siht pol pa itak,da dodatka ni ker s polhno glavo ne mores kvalitetno in dobro delat in pol jasno dodatka ni.Lp
Default avatar
Ti pa si fejst na glavo padel, kaj?
Default avatar
Ženske ste najbolj naduta in hinavska rasa kar jih je. Če vam tip stop na žul, začnete z nizkimi udarci pod pas. Da ne dobi fukat,pa je zafustriran...hahaha. Fukam zadost,za marsikoga nadpovprečno, ogromno žensk dal čez, pa vam povem neki. Ja ženske izsiljujete s tem kolk ste boge, da morte kuhat in pospravlat in rojevat. Boge revce. &0 let nazaj so ble ženske spoštovanja vredne, danes ste samo še lovače, gledate kako boste z pizdo dosegle svoje, ker drugač itq ne znate. So še prave nekje tm uzun, sam jih je že zlo mal. Ženska naj ve kje ji je mesto. Večjo plačo za isto delovno mesto? Ko boš nardila isto tolk velik kot dec, pol ja. Pa če smo že na tem. Nikol ne boste enakopravne. men bo ženska pametovala, k pa pride kak englesias se pa dere k ena zblojena najstnica, pa prec bi dala noge narazn. In take ljudi naj jemjem resno? Pokaž mi ženske ki so sposobne moška opravila opravljat boljše kot moški? pa če smo že na tem, v ženskih opravilih so spetz deci boljši. Mamo lepš pospravljena stanovanja,boljši kuharji,boljši starši. Pust tiste mamine mazice, tipe , k jih je ženska sama vzgajala,in ga je spet zafurala ženska. Tko da sam ne goborte. Posvsod se rinete zravn kjer vam ni mesto, ko pa pride do pizdarije, se pa zgovarjate na važo ženskot, na šibkost. Hočte bit enakopravne? Pol pa Bodte. Če boš skakala vame, pa me žalila na vse možne načine, te prklopim glih tko k tipa. To je enakopravnost. Prevzemte odgovornost za svoja življenja in bodite poštene, ne da se hvalte kaj vse ste dosegle, igrale ste pa z nogam narazn. In pol da vas folk spolno nadleguje? Pa se ne slač pa provociri. Men je tud polet vroče, ampak to še ne pomeni da se bom na pol nag okrog sprehaju. Kure zmešane, preveč ste zrasle v zadnjih letih, reba vas je postavt na trealna tla , kamor spadate.
Default avatar
TapravDec je napisal/a:
Ženske smo bolj samokritične, zato je žensk manj na vodilnih pozicijah. Ker prej pomislimo, ali smo tega sposobne. In navadno se prej podcenimo kot precenimo in se raje ne grebemo za taka mesta.
Moški pač kontra. Marsikdo je prepričan, da je ultrasposoben.
Zato imamo na vodilnih položajih v gospodarstvu več moških (ki svojega dela pač ne obvladajo - očitno, glede na vse propadle firme), v politiki jih je več (se ti zdi, da so vsi sposobni za svoje delo???)...
Toliko o položajih v službah.

Drugič - še nikoli nisem slišala, da bi kdo rekel:"A veš, kako so imeli razmetano stanovanje. Hudiča, a ta tip res nič ne pospravlja? Pa otrokom baje oče sploh ne skuha kosila vsak dan! A veš, da je mulc prišel z luknjo v puloverju v šolo - jah, to bi mu pa res lahko zašil!"
Ja, na srečo vsaj kaj že moški naredijo tudi v gospodinjsktvu - a zaenkrat se še kar tretira, kako groooznooo dobri in pridni so, če kdaj naredijo kakšno stvar.
Toliko o pričakovanjih družbe - in enakosti.

Kar jaz poznam žensk, ki vzgajajo same, vse vzgajajo same zato, ker se tipom preprosto ne da. To, da se vsake 14 dni za eno prikaže in otroku iz slabe vesti samo kima, pač ni vzgajanje. A misliš, da njim ne bi pasalo biti kdaj frej, imeti pomoč pri vzgoji??? Samo, če pa se ne moreš zanesti niti na to, da bo oče res pobral otroka v vrtcu, ko naj bi bil na vrsti, pa ....

Delam v moškem poklicu in nekaj sodelavcev je res super, nekateri bistveno sposobnejši od mene (na enaki poziciji ali na drugačni), marsikdo pa je samo s svojim velikim gobcem, samopromocijo in "lezenjem šefom v rit" prilezel visoko. Sedaj se tam šopiri in dela škodo. Če tja prileze ženska, takoj primitivci izjavijo, da je do tja prišla tako, da je dala noge narazen. Za moške pa - da se je znašel, da zna mrežiti in da ve, kako se gibati v višjih krogih.

Sicer je pa tako. Veliko moških je fajn. Prav tako veliko žensk.
Ob takih izpadih, kot je pa tale ... mi je pa hitro jasno, da se bomo očitno še morale boriti za pravice - ker če taki prevzamete komando, bo šel pa svet še hitreje v k....