Starševski čvek

Je psihiater dr. Urban Groleger storil samomor ali ga je zadela kap?

Default avatar
Samo to : videti je bil povsem zdrav.
Default avatar
Cicibici, kako pa veš?
Ni imel nobene sepse, ne raka, ne srčne bolezni in naenkrat izginil. Brez FB profila. Najden mrtev, tuja krivda pa izključena. In če je bil zastoj srca; zakaj potem niso delali poleg obdukcije še toksikoloških preiskav. Se to za psihiatra ne spodobi al kaj. Kar nekaj!
Default avatar
smrt pri 46 je napisal/a:
So ugotovili z obdukcijo, da je šlo za naravno smrt. Sem ga poznala.
Default avatar
Zastoj srca pomeni naravno smrt, ampak od česa??
Ni bil debeluh, da bi ga lahko mladega kap. Ne pijanec, ne mamilaš, ne preveč trenirani športnik, nič od tega. Zgražajo me take nepojasnjene smrti znanih osebnosti! In kot zdravnik je poznal vsa nevarna zdravila.

Tudi pri psihiatru dr. Ziherlu sumim, da je šlo za nesrečo pri operaciji srca. Saj pa ni bil na smrt bolan!
Umrl je med rutinsko in vnaprej načrtovano operacijo. Zakaj tega ni nihče raziskoval, če ni bilo uradne razlage? Ljudstvo pa kar vse takoj sprejme kot zdravo za gotovo. Zadnja leta pa je tudi bil politično aktiven kot liberalec, Janša ga je tožil zaradi razžalitve.

Ne verjamem v tej lažnivi mafijski državi nikomur! Ni čudno vse skup?
Default avatar
Ne maram te oblasti, vendar ne vidim kakšne povezave z njo. Razlog je najbrž drugje: v medicini je mnogo smrti nepojasnjenih preprosto zato, ker smo zelo zelo kompleksni organizmi, na katere vpliva marsikaj. Od stila življenja, do genetike. Tudi znanostne more popolnoma vkalupit bolezni, še vedno obstajajo nepojasnjene bolezni, nepojasnjeni fiziološki pojavi. Preprosto zato, ker smo biološko zelo kompleksni.
Default avatar
smrt pri 46 je napisal/a:
Veš, pred leti je umrl en moj prijatelj, star 30 let, za možgansko kapjo. Umirjen fant, suh, ni kadil, ni pil in ni bilo razloga za to, da umre. Pa še predober je bil.
Default avatar
Moja mama je bila vedno zdrava. Nobenega horesterola ali sladkorne. Manjši prehladi in nič drugega, Infarkt in umrla zaradi prirojene srčne okvare.
Default avatar
Ljudje, saj vam ni potrebno vedeti vsakega detajla v zivljenju drugih ljudi. Saj vi tudi zelite neko mero zasebnosti v svojem zivljenju, zakaj je ne dovolite drugim?
Po opustite svojo paranojo, ker ne bo razcistila nobene smrti. Poznam kar nekaj ljudi, ki so nenadoma in nepricakovano umrli, ceprav niso imeli nobenih rizicnih dejavnikov in niso bili stari (anevrizem, infarkt, operacija zolcnega kamna, nesrecen padec).
Default avatar
Nebi bil prvi psihiater z zdravstvenimi težavami!Ogromno jih je z samomorilskimi nagnjeni,alkoholiki,..Pol nam pa taki pametujejo in mislijo da so le psihologi in psihiatri popolni ljudje.In pol nam bolani psihiatri pomagajo?ITAK!
Default avatar
Ok, se opravičujem, da sem v tem času načela to temo. Zgrožena sem nad nepojasnjeno smrtjo znane osebe, samo toliko. Je pa ta zdravnik večkrat govoril po TV in radiu in sem ga poslušala. Bil je zagovornik visokih doz zdravil. Raje kot da se nase zanese, se zanese na druge ljudi, je rekel.
Default avatar
Bil je odlicen zdravnik in cudovit clovek. Tisti, ki smo imeli to sreco, da smo ga poznali, ga bomo zelo pogresali.
Default avatar
Pridružujem se Maryains...poznala sem ga z ene in druge plati in res težko sprejemam, da je človek s toliko globine, energije in entuziazma do življenja, odšel.
Muči me te dni, zakaj je to tako in kaj se je zgodilo...mu pa iz dna duše želim, da ima tam, kjer je, tisti svoj notranji mir.

Njegova odsotnost se pa čuti in se bo čutila...
Default avatar
Bil je odličen strokovnjak,topel in razumen človek,vedno pripravljen pomagati.
Težko verjamem da bi človek pol življenja in optimizma naredil samomor
Default avatar
Tudi sama sem poznala Urbana in bil je plemenit človek. Škoda, da ga ni več med njimi. Urban, počivaj v miru, upam, da boš tam zgoraj našel svoj mir....Vsem domačim pa iskreno sožalje.
Default avatar
tudi jaz sem ena od srečnic,ki je poznala Urbana. Bil je srčen,plemenit... Zakaj je umru ni pomembno,ni ga več med nami. Ostala bo praznina,ki je ne nadomesti nihče. Iskreno sožalje vsem domačim. Urban počivaj v miru.
Default avatar
Urban je bil ena sama toplina, ki je zapolnila prostor do zadnjega koticka. Clovek s tako velikim duhom, se vecjim srcem, clovecnostjo in ogromno voljo do zivljenja, ...ki je bila zares nalezljiva. Za njim ostaja neizmerna praznina, v mojem srcu pa bo zivel za vedno.
Urban, poslednjic, hvala za vse trenutke, pogresam te ...
in mirne sanje, imenitni gospod.
Default avatar
Urban, pogrešan boš, za vedno.
Default avatar
Dr. Groleger je bil izjemen in kompleksen človek. Delal je dobro, veliko je znal in vedel, pomagal mnogim bolnikom in sodelavcem, se razdajal in bil mnogim vzor. Pogrešali ga bomo!
Kljub temu, da naj bi o mrtvih govorili samo dobro, je prav, da rečemo še kaj. Tudi po smri je treba reči bobu bob. Dr. Groleger je imel negativno plat, ki je ni znal obvladati. Posledice njegovih nespametnih in neprimernih dejanj in odločitev so se nabrale in ga dohitele tako, da jih ni znal več predelati ne v sebi, ne navzven. Njegov izhod je slab vzor nam vsem.
Torej, vsi smo samo ljudje, razumem, delamo tudi napake, ki bi morale biti priložnost za spremembo na boljše... A v tem primeru se to ni zgodilo...

NAJ SE NEKAJ NAUČIMO VSAJ MI, KI SMO OSTALI!

Veliko moralno breme ostaja na tistih odgovornih, ki bi s pravočasnim reagiranjem in deklariranjem nesprejemljivega lahko to nepotrebno smrt preprečili. Upam, da veste, kdo ste in da slabo spite!
Zaradi pritlehnih kratkoročnih interesov ste pustili oditi velikega človeka!
Dr. Groleger, počivaj v miru!