Starševski čvek

Spolnost po porodu - moški, izkušnje?

Default avatar
Zanima me predvsem s strani moških, kako so gledali na partnerko/ženo po tem, ko je na svet prišel otrok? Znano je, da običajno ženske rabijo dlje časa, da spet začutijo željo, ker hormoni nihajo in prav tako razpoloženje, nekatere pa imajo še bolečine zaradi prereza in šivov. Malo manj običajno pa je, da ženska začuti željo, moškemu pa mine. Pri nama je tako, da je že nekaj tednov utrujen in pravi, da ne more priti k sebi. Res je, da hodi v službo, pa še doma mi ogromno pomaga pri otroku, da nisem za vse sama. Tudi s spanjem in jokom smo imeli nekaj težav, ampak zadnje dneve se zdi, da se to lepo ureja.
Ko sem ga vrašala, če sem kaj manj privlačna, je rekel, da ne. V bistvu sem res takoj po porodu izgubila skoraj vse kilograme, mogoče da imam še kakšne 2 kg več kot takrat, ko sem zanosila. Dojim ne, tako da to ne bi smel biti problem, da bi ga motilo (sem brala, da nekatere moške to ovira pri spolnosti). Tudi sicer se mi zdi, da nič manj ne skrbim za svoj videz kot prej, še mogoče bolj se trudim. Po stanovanju ne hodim v najbolj razvlečeni trenerki, z mastnimi lasmi in podočnjaki, kot nekatere. Se uredim in redno skrbim za higieno, pač vse kot treba, nič drugače kot prej. Sicer me objame in pocarta, zelo se trudi, le spolnosti ni že nekaj časa.

Kaj bi lahko bil vzrok, če morda ni kriva samo utrujenost? Sej mu verjamem, da je res utrujen, tudi psihično, ker se mu vidi, ampak se bojim, da je vzrok še kje drugje? Res me ni skrbelo nikoli, da njemu ne bi bilo do tega, kvečjemu sem se bala, da meni ne bo. In evo, kot zakleto, ravno obratno se je zgodilo in zaradi tega sem vsak dan bolj zaskrbljena, predvsem pa žalostna in mi gre na jok. :(((
Default avatar
Nobenih sprememb...., še bolje je ker so v tem obdobju joške naravnost hude....., res pa je da je največ odvisno od ženske...., če je vsa zatežena, jokava....te seveda mine.
Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...
Default avatar
sicer sem ženska: lahko pa ti povem svojo izkušnjo. Sem dva meseca po porodu, kil mi je ostalo toliko, da sem po vseh merilih debela. Dojim. Mož dela cele dneve pa še pomaga pri mulcih. Ampak še vedno je želja na njegovi strani. Če moj ne bi imel interesa, bi me skrbelo in bi želela razčistit.
Default avatar
Sicer sem ženska, ampak vseeno... pri nama je blo tudi tako, da je on nekaj časa rabil, da se je privadil. Tudi za moške je to šok in če aktivno sodeluje, mi verjemi da ga je to popolnoma okupiralo, pa še v službo hodi. Pri nama se je nekje po pol leta znormaliziralo. Po 2 porodu je blo pa takoj vse ok, ker smo že točno vedeli kaj nas čaka. Tako da mine, verjemi, če le drugače vse ostalo štima. Ne sili v njega, ko bo pripravljen pa mu brez očitkov pridi naproti in spet vama bo lepo :D
Default avatar
jokava... ok, nekajčaasa sem bla tudi malo,ker pač hormoni in utrujenost delajo svoje... a potem,ker sem se nekaj krat zjokala in sem zdaj ok, vseeno nisem več prilačna v postelji ali kako?
Default avatar
Na tvojem mestu bi bila precej bolj pozorna nanj in malo analizirala za nazaj, kako je bilo z njegovimi željami po spolnosti med nosečnostjo. Verjetno je že tedaj imel kakšne izgovore. Nočem te strašiti, vendar ko moškemu ni več do spolnosi in ni nekih razumljivih razlogov, je čas da se ženski vklopi "alarm".
Default avatar
cudno bi bilo da kar naenkrat ne bi vec cutil potrebe, kaj pol si ga na roko pa mu je zdaj to v navadi? Ker pravis, da je utrujen. Res cudno.
Default avatar
med nosečnostjo ni bilo težav, pa sem imela ogrooomen trebuh, ampak dokler sem jaz imela željo, njega nič ni motilo. tudi po porodu sva dvakrat imela odnose in je bilo super, nič ga ni motilo. zdaj pa pravi, da je že nekaj tednov tako utrujen, da mu ni za nič. mi pa na vse ostale načine izkazuje pozornost in ljubezen, to je res. smo imeli zadnje tedne tudi zelo naporno obdobje, ker mala ni hotela spati, jokala po 4 ure, sva se vmes tudi skregala kdaj ,ker nama je vdarilo na živce, sem kdaj bila tudi nesramna, pa sem se takoj opravičila, da v resnici ne mislim tako...in je bilo ok.
ampak vseeno, jaz sem se pobrala, on pa se ne more. :(
Default avatar
Pri nas je blo podobno. Zato nikar ne mislit takoj na najhuje (prevaro). Človek, da z majhnim dojenčkom to naredi, mora še kako biti brez vesti in morale. Ja žal, so tudi taki, vendarle ni vedno tako.

To so prvi meseci, vsi trije se navajate na novo situacijo, verjami, če je tvoj mož zelo čustven, bo rabil čas. Vendarle ne skrbi, ko boste utečeni, se bo vrnilo spet v normalne poteke, tudi seks...

Brez skrbi in ne takoj na varanje pomislit...

Daj času čas...za nekatere je to tudi nekaj novega
Default avatar
kity-ka je napisal/a:
JA, je zelo čustven in NE, na prevaro sploh nisem pomislila, niti ne bi imel časa za to, je skos doma ali v službi....
Default avatar
Sam a ti pa ni čudno, da prej mu je že bilo, zdaj pa kar naenkrat ne, pa da je tolk utrujen? Men bi se vklapljale rdeče lučke. A dela v izključno moškem kolektivu al kako?
Ne vem, moj je komaj čakal, da sva.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Če znaš življenje izkoristiti, je dovolj dolgo. (Seneka)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Default avatar
zima_bela je napisal/a:
vara se lahko tudi pred, med službo..... tako da to sigurno ni razlog da bi nekdo ne varal
Default avatar
No pol pa... :)
res sam čas rabi :)
Ne se sploh obremenjevat, važno, da ma otročka in tebe rad in da sta mu na prvem mestu...
seksa še bo še pa oh in sploh :)))
Default avatar
zima_bela je napisal/a:
ma dajte no, vse obesite hormonom. boš videla kako boš prenašala prvi PMS po porodu. kaj boš pol na psihiatriji al kaj?!
Default avatar
1raglja je napisal/a:
ja, dela s fotrom, sestro in še enim sodelavcem, po službi pride domov, nikamor ne hodi drugam...
Default avatar
zima_bela je napisal/a:
Jah, pol pa upaj, da se mu še kdaj odpre to počet večkrat, al pa boš že zgodaj pristala v slo povprečju
:(((
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Če znaš življenje izkoristiti, je dovolj dolgo. (Seneka)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Default avatar
raglja, verjemi,... če je človek čustven, še kako lahko vpliva stres, dodatne obremenitve, pol pride domov vidi nezadovoljno ženo...
to je v zraku...

v večini primerov bi moški sam skakali....so pa tudi taki, ki rabijo za to bit sproščeni...
Default avatar
Kaj pa ce poskusis,brez pricakovanj seveda, pa ga presenetis in se posvetis samo njemu, da se spet spomno, da je po spolnem odnosu prijetno utrujen in sproscen. Obleci si kaj seksi, ko mala zaspi, pa ga lepo pocasi pripravi do tega, da se sprosti. Ne zahtevaj nicesar v zameno, se bo zihr hotu cimprej oddolzit. Predvsem pa mu ne izpostavljaj tega.. Lahko, da je kaj v sluzbi ipd. Ti se osredotoci samo na to, da ga spomnes kolko je seks prijeten in sproscujoc..
Good luck :)
Default avatar
A to si mene opisovala - v razvleceni trenerki, mastni lasje, tudi polno dojim itd.? :)) Ma saj nisem taksna drugace, ampak trenutno prezivljam ze drug mastitis v roku 2 tednov in mi ni niti za zivet, drugace sem tudi doma urejena, pocesana, cista, pobrita in vse kar spada zraven :D Ampak kljub vsemu je dragi napaljen kot se nikoli. Sem komaj 3 tedne po porodu in itak cakama na prvi pregled, tudi to razume in ne tezi, ampak se vedno je cel ra*rajcan in komaj caka. Jaz pa tudi. Sem kronicno nenaspana in spim v etapah po najdle 2 ure (tudi ponoci), ampak minilo do njega me pa vseeno ni. Je pa res, da nisem bila ne rezana ne sivana in je stanje organov spodaj ze cisto normalno. No, edino kar je debela res nisem ker sem ze na predporodni tezi (57kg in 172cm). Tako, da draga moja nekaj bo s tvojim dragim narobe ce se te ne zeli. Zal, ampak tako je. Mozno, da je tako utrujen od vsega, mozno je pa tudi se marsikaj drugega. Pogovori se z njim, preseneti ga enkrat z romanticno vecerjo in ga malo zapelji. Bos takoj videla na cem si. Moj ni tudi v najhujsi vrocini in ob najhujsi utrujenosti nikoli rekel ne, ce sem ubrala prav pristop ;))
Default avatar
Pri meni želja po spolnosti po porodu vsekakor ni nič padla. Je manj časa, več utrujenosti, ampak želja je pa ista.