Forum.Over.Net

Starševski čvek

Mobing in depresija

Default avatar

Čisto na koncu

V službi vladajo neznosne razmere že kar lep čas.Tako so nam povečali obseg dela, da ga enostavno ne zmoremo več, nalagajo nam nove in nove naloge, nato pa očitajo, da smo nesposobni ker ni opravljeno. Jaz sem z živci na koncu. Imela že parkrat panični napad, dve leti nazaj pristala na urgenci. Tri mesece sem jemala antidepresive, potem pa prekinila. Nisem več najmlajša in skoraj nikoli na bolniški. Imam pa zadnje tedne spet migrene, vrtoglavico, mravlinčenje v glavi, slabo prebavo, srce mi občasno razbija, kot da mi bo ušlo ven. Razmišljam, da bi šla na bolniško, pa ne vem , če mi moja osebna zdravnica zaradi tega lahko odobri bolniški stalež ?!
Zares mi zmanjkuje moči....
Default avatar

povej zdravnici

Povej ji, kako je. Verjetno ima pregled na zgodovino tvojih bolezni....Jaz sem enkrat šla, ko sem imela napad panike. Takoj, ko me je videla, pregledala, mi je dala bolniško.
Default avatar

Stevi

Zdravnica ti bo že odobrila bolniško, vendar to ni rešitev. Če službe ne moreš zamenjati, potem moraš na sebi. Veliko rekreacije s fizičnim naporom ti je edina rešitev.
Default avatar

kako prekinila

Saj sevse razume, ampak vse kaže, da te vendarle izdajajo živci, in kako to, da si po 3 mesecih prekinila z antidepresivi? Se ti je zdelo, da ti škodijo, da boš zmogla brez njih, da jih skratka ne potrebuješ. Veš, da učinek antidepresivov začutiš šele po cca 6 tednih?
Poglej, če si danes kaj prebirala teme si zasledila, da je po službah hudo, da se ljudje spoprijemajo s hudimi težavami pa nimajo kakšnih hitrih možnosti rešitve. Tudi ti si boš s skoki v bolniško samo škodila, v službi bo vedno slabše, ko se boš iz bolniške vrnila, ker roko na srce, nekdo mora tvoje delo opraviti v tem času, če ni tako, potem je delovno mesto nepotrebno in boš tako v kratkem ostala doma. Predlagala bi ti, da vzameš svoje zdravje bolj resno in se držiš navodil svoje zdravnika. Sicer delaš največ škode ravno sebi.
Default avatar

Čisto na koncu

Ostala bi doma ravno zato, da pridem malo k sebi. takoooooooo zelo sem utrujena..... Zakaj mislite, da to ne bo dobro ???
Default avatar

ostani doma

Takoj ostani doma!!!

Saj bos edino tako prisla h vsebini se ne bos dokoncno unicila.

Sv. Marija, kam smo prišli, saj to ni za verjet. Prav smilite se mi kaj morate eni prestajati, zato, da si eni polnijo žepe. Groza!!!
Default avatar

cinthia....

Pojdi k zdravnici, ji povej, da si žrtev mobinga in dobila boš bolniško. Zdaj so uvedli sistem, da smo delavci sužnji brez pravic, razčlovečili so nas in povsod skoraj je isto. Izkoriščanje, poniževanje, slabo plačilo.... Več ali manj smo vsi obupani, ampak borimo se za preživetje, kot vemo in znamo. Če pa je prehudo, oddahni malo na bolniški, da ne pregoriš.
Default avatar

V podobnem zosu

Eh, tudi pri nas je hudo v službi. Tudi jaz sem pred nekaj leti jemala antidepresive, s tem, da sem jih jaz res imela 1 celo leto in se takrat veliko bolje počutila. Prve 2-3 tedne se mi je vrtelo, počutila sem se čudno, mislim da sem se jih šele privajala. Nato se enostavno nisem več toliko sekirala. Mislim, da če jih takrat ne bi imela, bi kar pustila službo, tako hudo je bilo.

Ne vem, če je pametno opustiti zdravila prehitro, če jih že dobiš.

Bolniška - če ste utrujeni, pa zaprosite zdravnico za malo oddiha. Zakaj pa ne, če vam bi šla na roko. Pa saj bo tudi sama verjetno opazila, da bi vam počitek dobro del. Mislim, da vam bo vseeno lažje, če vsaj malo zadihate in se mirno naspite. Pa potem spočiti razmislite, kako naprej.

Srečno!
Default avatar

hudo je

Vem da je hudo, a tako je povsod, ni več ležernih, sproščenih služb, kjer vse z lahkoto podelaš v 8 urah, tega ni več, take službe so zgodovina, vsak delodajalec bo prelagal čim več nalog na 1 uslužbenca, da bo imel profit in da ne bo treba zaposlovat novih in uslužbenec ima na izbiro, ali bo delal več ali pa bo mesto prepustil nekomu drugemu.

Postavi si vrednostni sistem v svojem življenju in kaj kmalu boš videla da ni na prvem mestu, na prvem mestu vsakega človeka je osebno zdravje in mirno življenje, družina, potem šele služba in prosti čas....

Depresija je huda reč in verjetno ne izvira le iz službenih razmer. Mogoče ti nagaja ščitnica? Tudi sama imam težave kot jih naštevaš sama: zatekanje in mravljinčenje telesa, slabosti, depresija, nezbranost, utrujenost in sem ugotovila da mi nagaja ščitnica, po 3 letih še vedno ostajajo simptomi prisotni, ne vedno, pa vendar so nihanja, gor in dol, pa še leta naredijo svoje.

Vzemi se v roke, ne se smilit sama sebi, ker škodiš sama sebi (edino sebi) če si bom grdo rekla dovoliš, da padeš v depresijo. Tudi jaz sem marsikaj preživela v življenju in še marsikaj bom. Imela sem eno nadrejeno pred leti, ko sem bila tik pred tem, da jo začnem snemat in pripravljat tožbo za dejansko žaljenje, je začuda odšla v drugo podjetje.

In nehajte opletat s tem pojmom mobinga, po vaših besedah je mobing če vas šef grdo pogleda če naredite napako v službi....
Default avatar

vzrokodpraviti

kako prekinila je napisal/a:

Jaz pa vas ne razumem. Antidepresivi mobinga ne bodo razrešili, ona bo le otopela in zato lažje prenašala stanje, pozdravilo, spremenilo pa se ne bo nič. V takem primeru so antidepresivi le plašnice, nič drugega. Razen če bi jih jemala dokler ne odide v pokoj ... hja, poznam tudi take, no. Kot že ena piše, ker v službi se stanje ne bo spremenilo, imaš npr. dve izbiri - da ali zamenjaš službo, ali pa spremeniš sebe oziroma dojemanje situacije. Sliši se kruto, vem, a tako je. Se pa da.

Drugače pa, ja pojdi do zdravnice, bolniško boš dobila. Rešitev to ni, ker slej ko prej se boš vrnila v vrzrok tvojih težav.
Default avatar

Mi je zelo znano.

Čisto na koncu je napisal/a:
A si ti iz negovalnega oddelka v ljubljani??Saj so samo tam laži in mobingi.Sramota!!
Default avatar

vse ali nič

vzrokodpraviti je napisal/a:
Po eni strani imaš prav, vendar se ne strinjam povsem s teboj. Dejstvo je, da je do napadov panike oz. depresije prišlo. Tega se nikakor ne sme zanemariti. Sicer lahko postane kronično in potem moraš - če hočeš normalno funkcijonirati - jemati antidepresive do konca življenja, ne samo do upokojitve. Antidepresivi so samo del ukrepanja. Z njimi spet vzpostavimo pravilno delovanje žleze v možganih, ki izloča seratonin, "hormon sreče". Če ga je zaradi npr. stresa preveč ali premalo, nastopi depresija, napadi panike, tesnoba.....Torej z antidepresivi te težave odpravimo, vendar je treba zraven tudi delati na tem, da spremenimo tiste stvari v življenju, zaradi katerih je do težav sploh prišlo. Naučiti se je treba z njimi pravilno spopadati, da se težave ne vrnejo. S tem se človek težko spoprime sam in je zato dobro piskati strokovno pomoč.
Default avatar

zt

Stevi je napisal/a:
če gre za momobing pol z tem sebe le malo relaksiraš, sicer pa to ni rešitev. rešitev je da se mobing konča, kako pa je drugo vprašanje