Starševski čvek

vtikanje sorodnikov v vaše življenje

Default avatar
Ali se vaši in partnerjevi sorodniki vtikajo v vaše življenje? na katerih področjih najbolj? Kako se odzovete na vtikanje in kaj sploh štejete za vtikanje? Do katere mere dopustite, da se vaši in partnerjevi sorodniki vtikajo v vaše življenje in če se kako to rešujete? Kdaj rečete zdaj pa je dovolj?
Default avatar
Vtikujejo se ravno toliko, kolikor dovoliš.
Seveda ne moreš preprečiti, da nekdo nabija svoje, ampak vedno lahko narediš, kakor sam želiš.
Default avatar
Ne razumem vprašanja sploh.
Kako vtikajo? A da imajo pripombe? Ali da pridejo k meni domov in zmečejo vse ven iz omar in
spet zložijo po svoje?
Če prvo, jaz pač razumem, da so eni ljudje "bolj pametni od vseh drugih" in se kot taki čutijo dožne, da
svojo pamet delijo še med nas. Nič slabega. Sploh, ker vem, da imam jaz tudi svojo pamet in mi je do
zdaj bolj ali manj dobro služila in ne vidim vzroka, da bi se ji odpovedala na račun drugega.
Torej na "jaz pa tole delam tako, pa daj še ti", odgovorim z "veš, jaz pa tole delam raje tako".
In smo zmenjeni in je mir.
Default avatar
kolikor dovoliš je napisal/a:
Točno tako.
Moje življenje, moji problemi, naj se briga vsak zase, Jaz vedno rečem: Če ne moreš pomagat, bodi tiho in se brigaj zase.
***************

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
Default avatar
Odvisno je od posameznika, koliko si sama pripravljena deliti z njimi. Postavi meje, kjer se tebi zdi. Jaz osebno ne pustim vtikovanja v moje življenje, se ne branim nasvetov, samo to je to.

LP
Default avatar
Imajo oni ogromno masal na svoji glavi, naj se oni vtikajo sami vase!

Ne pa da bojo meni pamet solili!

Midva z mozem cist lepo ziviva, tako da se ne vtikajo, veckrat pripomnejo, da kako imamo lep odnos!

Drugace pa jih najbolj zanimajo nase FINANCE, kolk place dobis, ce bo regres, 13 placa... Vsaj moji sorodniki so tako firbcni, koliko denarja bo kdo zasluzil!

Puca mi k**** koliko bo dobil sosed place, meni ne v žep ne iz žepa!

Vsak naj se zase briga pa bo! Bo zivljenje lepse!

Lp,
Default avatar
Naši so se na začetku vtikali v vsako stvar - zakaj imata to tako, kdaj bosta to spremenila ker meni to ni všeč, zakaj gresta tja, zakaj ne greste drugam,...pa sem jim pač povedala, da imajo samo dve možnosti - ali nehajo težiti ker to ni njihov problem ali me pa nikoli več ne vidijo. In so nehali.

Moj ima oba starša že pokojna, tudi ko sta še bila živa se nista kaj dosti vtikala, ker sta vedela kje je meja. Se je pa na začetku vtikala njegova teta, ki je mislila, da če so starši pokojni, da bo pa ona skrbela za njega. Se je celo hotela preseliti k njemu. Kako smo njej dopovedali, da naj nas pusti pri miru? Enkrat ko ni hotela oditi je moj poklical policijo, da so jo prisilno odstranili. Od takrat je mir.

Če pogovor ne zaleže moraš pa drugače ukrepat.
Default avatar
Seveda so SE,,..poudarek na SE, ker sem nekajkrat ponorel in nato nastal mir. Od rojstva otrok naprej sta moja mama in tašča bile "hudo" pametne in živcirale mojo partnerko. Danes se vtikujejo samo še v to ali imata otroka kuhano, če se učiva z njima ..pač itd. Take malenkosti zaskrbljenih babic.

Drugače pa so se včasih tudi v službo, podjetje, gradnjo hiše...zakaj to zakaj ono...ampak danes pri 38 imam pri tem poplni mir.
Default avatar
Itak, da se ... in povsod se bolj ali manj, sam odvisno kolk se ti s tem sekiraš al pa ne...
Pa še to, jaz porihtam z mojimi, pratner pa s svojimi....
Default avatar
Se nihče ne vtikuje v naše življenje, ne moji, ne njegovi. Smo odrasli, samostojni, imamo svoj dom, svoje življenje, ne visimo vsak dan pri mamicah na kosilu, tudi sama poskrbiva za otroke, razen tega da jih recimo 5x na leto počuvajo, je to vse.
Default avatar
ariela arilčica je napisal/a:
Ni teh težav, ker vsi vemo, do kje si je treba postavit meje.

Netolarantno bi bilo edinole v primeru, da se nekdo posluži otrok ( npr. vnukov) za ščuvanje in manipulacijo z otroki ali pa snahami/zeti preko njih.
Default avatar
Nihče se ne vtika, ne stari starši ne bratje in svakinje. Vprašanja o financah, ipd so postavljena izjemno previdno in splošno v stilu "Vama gre v teh kriznih časih? A so vama plače šle kej dol? Firma je stabilna?" Torej nekako tako kot jaz sprašujem druge.

Je pa ena stvar tu po mojem pomembna. Na nek način neko vtikanje mi je logično če npr živiš v njihovi hiši. Živiš na njihovem terenu in še pred njihovimi očmi. Poznam primer, ko je potem snaha živce zgubljala ko sta tašča in tast postavljala pravila glede sušenja perila, vrta, parkiranja avta itn. A tu si mislim če si na tujem, si pač podrejen. Če ti ne ustreza, vzemi 20letni kredit in pojdi na svoje in boš imel mir.
Default avatar
Ja, menda ne bo snaha postavljala pravil glede parkiranja na tastovem dvorišču.
Default avatar
Tako so se vtikali, da so pozabili živeti svoja življenja.
Default avatar
Starši se nikoli niso vtikali, še posebej niso dajali nasvetov, če jih nismo prosili za njih.
Sestra je žal zdrsnila kar za nekaj nivojev na lestvici diskretnosti, sicer se ne vtikuje direkt, ampak vohlja pa povsod.
Default avatar
Jaz tudi ne razumem, kaj pomeni "vtikanje sorodnikov" v moje življenje.
Default avatar
ariela arilčica je napisal/a:
Sem že prvil odg,tako da na naslednja vprašanja ne rabim,ker je že odg.
Default avatar
arkyca je napisal/a:
Hahaha, ta je pa ena boljših zadnje čase, policija je prisilno odstranila moževo teto!! Si ful predstavljam, kako je to moralo zgledati:-))))))

Drugače pa tudi jaz ne vem, kaj naj bi to pomenilo - vtikanje sorodnikov. Nam je vsem popolnoma jasno, da vsak živi svoje življenje - tako, kot mu paše. Včasih že podebatiramo, kako imamo to ali kako ima kdo drug ono, ampak nikoli v smislu pametovanja ali vsiljevanja.