Starševski čvek

Kaj in koliko jeste za večerjo?

Default avatar
Za večerjo kuhate toliko kot za kosilo(testenine, krompir, solata), pojeste mlečni obrok, kos kruha..skratka, kakšne navade imate za večerjo?
Default avatar
Mlečni riž, kos kruha, kaj malega, nikakor ne polnih obrokov.
Default avatar
Danes npr.: kos kruha z rezino sira in pečeno papriko.
Včeraj pa recimo zeljno-ohrovtovo solato z avokadom.
Zelo različno.
Default avatar
danes tri pečena jajca z gobami in mlado čebulo

v tem stilu..
Default avatar
miso juho z algami
Default avatar
Ne morem odgovarjati, ker je ta barva tako kričeča, da bi bila deležna tudi pri hrani.

Zanima me pri tem pa, kako gredo testenine, krompir in solata skupaj? Četudi so samo testenine z omako in solata s krompirjem? Pa nekateri še kruh zraven, pa mlečni obrok (kakšen). Meni bi bilo slabo, da to mešanico pojem, sploh pa vse to za kosilo (slabo prvič) in še nato tudi za pol zmanjšano, če že, še drugič.

Razdihajte obroke, ker vse res ne gre z vsem, tudi ne v količini, ki jo imate za zajtrk (če že), kosilo in večerjo in vmesno veliko malico.
Default avatar
za kosilo testenine ali rižoto, za večerjo meso, ribe, solato.
Default avatar
Začudeno pogledujem na objavljeno hrano, žal je napisal/a:
Če je nujno jesti res vse v loncih, jejte to 24 ur na dan. In tudi kuhajte, samo da je v loncih. Poslušajte organizem. Nismo nikdar imeli večerje, čeprav smo zvečer tudi jedli. Jedli smo pa kaj lahkega.

Ker sem vitka, obvezno zajtrkujem in to obilno, za južno ne spravim vase vse župe, krompirja, kilo mesa, solate in še sladice, nato pa še za večerjo pol od tega, kar je bilo pri kosilu. In ker večerje nikdar nismo imeli, smo pa jedli, sploh ni potrebno, da imaš celo večerjo, ker jo to pač vaša navada ali razlog, da spet lahko jeste in jamrate zaradi prekomernega hranjenja.

Noben organizem ne govori, da moraš jesti, ker je želodec vreča, ki se ne skrči, če jo polniš, temveč govori o tem, da sporoča svoje potrebe, ko jih potrebuje. Najprej opusti dve kili mesa ali krompirja ali testenin na dan, pa zvečer ne boš potrebovala jedilnika, ki ti bo grenil življenje z debelostjo. Morebitno.

Če je pa navada samo kuhanje, pa pojdi in nekajkrat operi lonce. Če je treba res kuhat 24 ur na dan in potem jamrate o + kg. Ne vem, niti me ne briga, ker je to vaše življenje. Ne briga me pa zato, ker je tu gor že neštetokrat kaj povedano, pa kot da je treba prositi Primoža,da nekaj spravi v izvedbo in bo podan samo opomnik, da ne bo potrebno pisati vsakič znova. Seveda bo opomnik lepši in malo bolj prijazen, da ne bo špikalo tudi v kile.
Default avatar
polno, je napisal/a:
Oprosti, ker vprašam, brez namernosti tvojega razumevanja kot žalitev, si pretežka s kilami ali si nekaj srednjega do plus 10 ali 15? zajtrka ni?

Se vprašam, kam toliko date. Ko sem pa en vikend bila nekje in so me pitali po dolgem in počez, sem bila gladko za 4 kg lažja. Ker sem bila tako sita, sem rabila le lahko hrano, da sem si opomogla od vseh bomb hrane, ki jo jeste. Zato ste pač tudi debeli. Preveč jeste. Zato verjetno sprašuješ. Želodec je le vreča, ki je fleksibilna, bo neskončna ali bo omejena, kateri sam pomagaš. Toliko hrane pač sama čez 24 ne spravim naenkrat, daj mi pa vsaj dva dni v obdobju, da bo šlo vse skozi, pa še to po razdelkih, kjer bom to hrano razdelila. Vse skupaj je zame nemogoče misija, da v borih 12 urah spravih vse vase. Nimam zdravstvenih težav, zato pač razmislite po svoje. Nisem niti rahitik, prijetno pa zaobljeno vitka. Ocenjevalci so drugi, počutim se pa tudi sama dobro.
Default avatar
Popijem mrzlo kavo in deci šnopsa, pa zaspim kot ubit.
Default avatar
Preveč jem! :)
Danes npr pol pice, sedaj pa sem zmazala še pol škatle piškotov. Lačna ne morem zaspati.
Default avatar
Zvecer mi vedno paše kak vroč napitek, mleko, kakav, kosmiči, čaj, čokolino ... ne kuham vecerje. Nikoli. V primeru hude lakote si naredim sendvič, ali pojem kak ostanek od kosila, ce je seveda. Sploh pa imam kosilo okoli 17 ure, tako da potem kasneje sploh nisem več lačna.
Default avatar
ampak ljudje smo različni in imamo različne navade. zakaj nekatere takoj udrihate, da so debele, ve pa pametne in vitke, ker se zdravo in pravilno prehranjujete. pustite ljudi na miru in glejte v svoj pisker. bojim se, da so taki ljudje najbolj zateženi. imela priliko videti zelo suho osebo, pa je celo kosilo samo razlagala koliko je preveč pojedla. ja na koncu je več pojedla kot jaz (sem namenoma gledala, ker se mi je že vse skupaj presedalo), ki sem malo bolj okrogla. pametovala je pa 100/uro, kako nekateri veliko pojedo in so posledično taki kakršni so.
vsi bi samo nekaj ukazovali in pametovali, ko pa človek rabi pomoč ni pa nikjer nikogar, oziroma so samo sebični predlogi.
Default avatar
smrekicaxyz je napisal/a:
Se absolutno strinjam. Imaš cel kup suhic, ali pa takih, ki jim je uspelo 5 kg dol dat in so ob vsaki priliki več kot pripravljene deliti svoje nasvete vsem naokoli, če so jih prosili zanje ali pa ne.

In večina jih ima ene take, milo rečeno, hudo sporne metode hujšanja, ki sicer res delujejo na kratki rok, ampak zdrave pa pač niso, vse samo iz lastne izkušnje. Ampak to pa potem prodajajo za suho zlato in vsi tisti, ki pa mogoče smo končali kakšno šolo, prebrali še kaj več kot eno knjigo od Montignaca, ki so nam nekako jasni procesi prebave in presnove, jasno nimamo pojma. Ker ona ve, ker je shujšala 5 kg.

GRRRR.
Default avatar
Nikoli ne jem zvečer. Če pa je kdo lačen si naredi kak sendvič.
***************

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
Default avatar
Dajte, no,
večerja naj tisti, ki je zvečer lačen.
Bajse pa ne sprašujte, kaj naj jeste, da bi shujšale:):), raje ne jejte. Kaj ni bolj logično?
Pa nehajte že tudi morit s tem, kako s(m)o vitkebabe tečne in mislimo samo o kalorijah! Napačno!
Doma sploh nimam tehtnice, pa sem že dolgo lepo vitka, tečna nisem, še na misel mi ne pride, da bi kje preštevala kalorije ipd, kupujem samo polnomastne mlečne proizvode, jem vse.
Ampak, zaboga, jem pa samo takrat,ko sem lačnas in ne iz dolgočasja. Ker mi , preprosto, ni nikoli dolgčas.
Tako da, mislite še na kaj drugega, kot na hrano, se obnese:)
Default avatar
Sem pozabila je napisal/a:
Pa a si ti mogoče razmislila, da tvoje prehranjevanje ni merilo za vse. In, da je ta zgoraj NAŠTELA, kaj je za večerjo, enkrat eno, drugič drugo, najbrž ne vedno vse po spisku?

In ni bilo vprašanje, kaj je za zajtrk, ampak kaj je za večerjo, zato verjetno ni pisala o zajtrku?

In tak način prehranjevanja je čisto primeren, če so seveda porcije kolikor toliko normalne.
Default avatar
Še nekaj je napisal/a:
Te mamica ni imela dovolj rada, kajne?
Default avatar
Nič.
Default avatar
včer pizzo, sok iz 5 pomarnč in korenček kot solato :)))

lepo sem se napapala