Ovseni kosmiči
Sem se odločila za zdrave zajtrke in si kupim ovsene kosmiče, čisto navadne. No, zvečer jih vsujem v posodo, dodam 5 suhih sliv na koščke, nekaj rozin in nekaj brusnic in prelijem z mlekom. Zjutraj to pojem ali v službi za malico.
Ampak nastane problem, po tem imam cel dan take vetrove, da ni več normalno, tudi odvajam večkrat (čeprav sicer čisto normalno 1-2x na dan).
Ali to zdaj pomeni, da to ni zame, ampak za bolj zaprte ali kaj mi ne štima??
Ovseni kosmiči so perfektni, balgodejni, jasno da tudi odpirajo, saj imajo veliko vlaknin, a po mojih izkušnjah nežno in ne, niso le za zaprte. Jaz vidim pri tebi bolj to, da ti zajtrkuješ en sam balast, sama vlaknina, preveč vlaknin (ja, tudi to je možno), zato te napenja – poznam, sem morala zmanjšat vnos vlaknin za več kot 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. tako da, suhe slive stran. Plus ovseni kosmiči zelo vežejo nase vodo, zato nujno pri malici še vsaj 2 dcl tekočine zrave.
Mene tudi kosmiči, ni važno ali so ovseni ali rženi ali kaki drugi, napenjajo. V navadni jogurt dam eno slabo ravno žlico in ko so zmehčani pojem. No sem pojedla, ker sem ravno zaradi celodnevnega zvijanja v želodcu s tem prenehala. Pa nisem nikoli imela vetrov, ampak prav neke krče. Tako da raznih kosmičev in mislijev ne jem. Razen v doma pečenem kruhu.