Forum.Over.Net

Starševski čvek

huda bolečina v prsnem košu in želodcu

Default avatar

bolna dons

Od vedno imam probleme z želodcem, refluksuom, itd. Lani sem imela stresno in sem velikokrat bruhala po obroku zaradi hudega tiščanja. Včeraj je bilo isto po kosilu, nakar nisem nič več jedla in niti pila. Zvečer po službi pridem domov in sem se nekaj razburila na moža. Me je pač razočaral na nekem področju. potem pa iznenada huda bolečina v prsnem košu in želodcu. Nisem mogla dihat, ne se premikat, ne ležat, ne sedet. Nič! Trajalo je celo noč. Sedaj sem popila čaj, pa je dobro. Je imel kdo take izkušnje? Strah me je... Ne upam na pregled skozi usta. Raje trpim.
Default avatar

bolečina

Če ne upaš na pregled, potem pa trpi v nevednosti in strahu.
Predlagam, da obiščeš zdravnika, pa ti bo on povedal kako in kaj. Če bo potreben pregled gastroskopije boš pač šla ali ne?

Srečno.
Default avatar

uluru

Gastroskopijo delajo tudi samoplačniško ob sedaciji.
Default avatar

bolna dons

Kaj je to sedacija?
Default avatar

žolčni kamni

to je najverjetneje napad žolčnih kamnov. kot opisuješ bolečine in obdobja trajanja ter tiščanje ponoči - bi lahko rekli, da so to tipični znaki. stopi do zdravnika in mu vse opiši ter prosi, da te da na ultrazvok abdomna. če se bojiš, da te bo dal na gastro, pojdi najprej sama na ultrazvok, pač plačaj 40 eur in imaš mir.
danes bodi na dieti. voda, čaj, prepečenec, nič mastnega, nič težkega, nobenih jajc.
Default avatar

bolna dons

Hvala vsem!
Default avatar

bolna dons

Prosila bi, če katera ve, ali je laparoskopska operacija, če bi bila potrebna, pod lokalno narkozo.
Default avatar

žolčni k.

Jaz sem bila operirana pred 1 letom - splošna anastezija !
Default avatar

21122112

bolna dons je napisal/a:
Ne, ne delajo z lokalno narkozo, ker ti pri tej operaciji ne odstranijo samo kamnov, pač pa tudi žolčnik. Ta pa, kot veš, se drži jeter. Poleg tega obstaja tudi možnost, da operacija ne more biti dokončana laparoskopsko, to pomeni, da te morajo rezati in dokončajo operacijo na klasičen način.

Ne boj se. Pojdi postopoma. Najprej ultrazvok, potem boš videla dalje.

Jaz sem bila operirana pred 3 meseci. Anestezije sem se tudi bala, ampak ni bilo tako hudo. Sem prav lepo zaspala.
Default avatar

zt

bolna dons je napisal/a:
ma kje te je bolelo: v želdocu ali žlički. kje v prsnem košu te je tiščalo.


morda gre le za tesnobnost, morda kaj resnejšega.
Default avatar

bolna dons

Moji občutki so bili, kot, da me bo kap, ker me je najprej bolelo zgoraj v prnem košu, šele nato želodec. Roki sta bili kar mravljinčasti in tresla sem se. Želodec potem kar ni nehal boleti, so bili pa kot nekakšni krči. Sem spila tudi nekaj kapljic olja 31 v vodi, sicer samo nekaj kapljic in potem je nehalo boleti.
Default avatar

nečakaj

Ne čakaj z obiskom pri zdravniku. Vsaka bolečina je izvor neke spremembe v telesu oz. bolezni.
Prosim, če želiš sama sebi dobro se spravi k zdravniku. Ne bi te rada strašila, toda v naši družini imamo pravkar primer s takimi bolečinami, s tem, da je vsemu sledilo tudi bruhanje - diagnoza - žolčni kamni. Bolnica hospitalizirana, toda ponoči je prišlo do zapletov - zaradi močnega vnetja in ker je vsemu prisostvovala še bakterija, je bolnici počil dvanajsternik - vsa strupena tekočina se je razlila po trebušni votlini in s tem ogrozila še vse ostale organe. Nujna operacija, naša mama v komi 9 dni, okrevanje zelo počasno, še vedno teče iz rane - napovedi nič kaj obetavne.

Zato, ne čakaj - naša se je bala gastroskopije - če bi ji jo naredili, bi ugotovili, da je imela na dvanajsterniku rano, ki se je samo večala. Zato...Vso srečo.
Default avatar

bolna dons

Hvala. :(
Default avatar

bolna dons

Poročanje...
Šla k zdravniku, ki me je pretipal, pregledal kri, zmeril pritisk in naredil EKG zaradi hude bolečine v prsnem košu. Po njegovem mnenju je kriv želodec in ne kamni, ampak jaz vem, da imam kamne, ker čutim tam nelagodje. O krvi ni rekel nič, torej je gotovo ok. Kasneje me je bilo strah, če vidijo tudi tumorske markerje. Pritisk je bil sprva povečan, v drugo pa nekako normalen. Ekg je bil tudi ok. Dobila sem napotnico za ultrazvok najprej in če niso kamni, grem dalje na gastroskopijo. Sem se nekako sprijaznila. :( Priporočena mi je bila dieta in jemanje spasmexa najprej 2x dnevno, nato 1x.
Sedaj res pazim, kaj pojem. Me je pa zelo, zelo strah, ker sem shujšala. Res je, da sem vsak dan bruhala po kosilu in jedla zelo malo, ampak... Pa nekako imam čuden občutek v želodcu. Kot da me kdaj malo uščipne ali zaboli. In sedaj imam skrbi, da je rak. Zakaj? Ker sem prebrala znake: bolečina v žlički, bruhanje..itd. Nimam črnega blata in tudi ne težav s požiranjem, drugo pa kar vse. No, pa tudi krvi ne bruham. Ampak sedaj panika pred rakom, ki ga je veliko okrog mene. Prav strah me je in komaj čakam na preglede. :(
Hvala vsem za tolažbo in lepe besede,
pa lp, M
Default avatar

bolna dons

pozabila na to, da pijem tudi aloe vero. Upam, da bo kaj pomagala.