Starševski čvek

ker sem koza ki ne zna z denarjem sem popolnoma bankrotirala

Default avatar
res sem ena prvoklasna koza ki ne zna preživet z tistim kar ima. Stara sem 30 let, in imam redno službo z 800 euri plače. Enostavno ne znam z denarjem in to se mi dogaja že 10 let in pol odkar sem zaposlena. Nonstop si sposojam keš od frendic, bank, posojilnic, limiti, krediti, avto na lizing, skratka vse je na puf! Malo vrnem malo ne, a na banki sem nonstop v minusu. Imam same izvržbe, rubeže, hojsi so mi viseli na vratu 4 leta, terjajo me frendice, stalno sem v konfliktu zarad keša in najraj bi sama sebe zadavla tolk sem jezna nase!!!
Nevem ali bi razglasila osebni stečaj al kaj nevem kaj naj naredim. Ne pijem, se ne drogiram, ne kockam, samo kadim in rada sem urejena. Za cunje in kozmetiko dam malo več keša ampak to še ni razlog za moj bankrot, enostavno nevem kam je spuhtel ves keš res sem ena krava!!!
S tipom sva se razšla, še dobro da nimam otrok in družine če že trpim naj trpim vsaj samo jaz..Vzela sem še hipoteko na flat in zdej res nevem kako naj pridm ven iz tega šita. Poleti sem si parkrat privoščla eno mega potovanje v eksotične kraje in to me je potunkal do konca...res zavidam tistim ki znajo z denarjem.
prosim za nasvet glede razglasitve osebnega stečaja za fizične osebe, koliko stane? In ne me obsojat ker v tem trenutku ne rabim še tega ampak vzpodbudo.
Default avatar
Ah dej no 800 eur pa res ni veliko, če zapraviš 100 eur samo za cigarete. Pa kakšna cunjica več pa je 100 eur. Pa stroški pa gre še 200 eur. Pa je že 400 eur, pa hrana, pa če kdaj zunaj ješ pa je še 200 eur .. Če imaš še avto in če hodiš še na dopust, potem ti res nima kaj ostati ...
Tako da pri tebi je problem, da misliš, da zaslužiš 1.500 eur. Zmanjšaj izdatke, kratko in ostro in bo. Včasih moramo udariti ob pločnik, da se skuliramo ...
Default avatar
Neglede ali je provokacija ali resnica ne rabiš spodbude ampak pošteno brco v rit.
Default avatar
Bilbaa je napisal/a:
ne ni provokacija in zakaj brco v rit? Si ti tako popolen/a da misliš da se to ne more nikomur zgodit?
Default avatar
Veliko je že to, da si si priznala da imaš težave z zapravljanjem denarja. No, jaz sem ravno nasprotje tebe. Imam pa svoj sistem, od plače odštejem koliko dam za položnice, koliko me mesečno stane hrana (približno) ostalo pa razdelim, malo četudi samo 20 eur na varčevalnega, ostalo pa za dušo.Samo sistem ravnanja z denarjem imej...
Default avatar
Najprej malo heca: ni res, da ne znaš z denarjem, očitno znaš odlično, ker si s prilivom, trikrat manjšim od mojega, privoščiš trikrat več od mene.

Resen odgovor: nehaj ga srat in to takoj, preden z vsemi pufi še ostaneš na cesti.

Seštej vse tisto, kar si dolžna, napravi dolgoročen načrt odplačevanja in se ga drži. Osebnega stečaja ti nikoli ne bodo odobrili, ker nimaš pogojev, pa tudi kam pa pridemo, če bi vsak živel deset let na veliki nogi, potem bi se pa sprdnil "zapik, ne grem se več, ne morem odplačevati pufov" - to je dovoljeno Bavčarju, Šrotu, Kordežu in podobnim kravam, navadnim civilistom pa ne.
Default avatar
sistematika je napisal/a:
ravno v tem je moj problem. Vem da se mora najprej plačat račune in vem da ne delam prav ampak vseeno najprej v 3 dnevih razfrčkam celo plačo, šele nato se zavem da računi še vedno niso plačani. In ko mi pridejo z elektra na vrata z nalogom za izklop jim začnem jokat in jih prosit naj mi ne izklopijo elektrike. Potem si pri frendicah sposodim za račun in tako gre jovo na novo iz mesca v mesec isti šit!
Default avatar
800 evrov je, če živiš sam, malo denarja in je skoraj na meji životarjenja, zato moraš temi primerno živeti.
Default avatar
Sami si kriva, da trošiš več kot imaš?
Ali si zelo ''freh'' ali pa res ena ''koza'' kot praviš, če greš na eksotično potovanje na kredit.

vrzi stran vse kartice-uniči s škarjami, posluj samo z gotovino, napiši si seznam rednih mesečnih stroškov in prični vračati denar. Sorry ampak, če je to res kar pišeš si za svoja leta zelo nezrela in neodgovorna

osebni stečaj bi sklicala, torej imaš namen ostati tudi brez stanovanja, ga izročiti banki in kam boš šla potem?
Default avatar
K prejšnjemu postu bi dodala, da imaš najbrž problem odvisnosti od zapravljanja, tako kot drogeraši in kompulzivni hazarderji ali odvisniki od seksa, ti se tudi ne zavedajo realnosti oziroma jih njihova odvisnost sproti povozi.
Default avatar
stercus tauri je napisal/a:
tvoj nasvet na žalost ne pride v poštev ker če bi vedel kolikšni so moji dolgovi bi se prijel za glavo.
lahko si narediš načrt in postopoma odplačuješ pri nekaj tisoč eur dolgovih, ko pa si enkrat dolžen za eno majnše stanovanje, pa to ne gre. Zato enostavno ne vidim več izhoda.
Default avatar
Potem se pa tolaži s tisto znano: "če sem dolžan Janezu 100€ in mu jih ne morem vrniti, je to moj problem, če sem mu dolžan pa milijon, ki mu ga ne morem vrniti, je pa njegov problem."

Sicer ne vem, kako lahko en navaden civilist pride do tolikšnega pufa, ne da bi hazardiral ali se zapletel v kakšne mafijske zgodbe ali ne da bi mu kakšni izterjevalci od zasebnih mafijskih posojevalnic denarja polomili roke in noge, ampak poznam podobno zgodbo (na videz čisto normalna, v resnici pa globoko neprištevna ženska, ki je skurila dve stanovanji na prerokovalskih linijah), tako da si najbrž v resnici ne zmišljuješ.
Default avatar
Manuela, si kot moja znanka, ki je celo stanovanje zagonila takole brez veze kot ti. Stara je čez 50 let in še vedno noče znati z denarjem. Dolžna je vsem in vsakomur. Pri 35 letih je imela svoje stanovanje, ga je takole za brezvezne stvari zafrčkala, šla v najem dvosobnega stanovanja in danes je v najemu 9 m2 sobice, souporaba kuhinje in kopalnice.

Če jo pa vidiš, se nosi kot carica. Nima pa za burek.

In takele kot ste ti, rabite priti čisto na dno, šele potem se, mogoče, zaveste, kaj ste naredile. Pri tej znanki smo probali vse, ampak ona si najprej kupi čevlje za 140 eur, ker ona čevljev izpod 100 eur sploh ne proba. Nič se nam ne smili in verjamem, da bo končala doma, pri starših, v sobici kjer je bila kot majhna punčka.
Default avatar
Za vse račune si odpri trajnike, prav tako si odpri trajnik za svoj drugi račun. Nanj prenesi denar "za dušo".
Kartice, če jih še imaš (naj bo samo ena!), naj bodo vezane na ta tvoj drugi račun in to je tvoj edini denar, ki ga smeš zapraviti, za oblačila, kozmetiko ...
In še nekaj - spravi se pred omare in preglej vsa svoja oblačila. Kar ne potrebuješ, poslikaj in prodaj na bolhi. Za kak del starega dolga bo..

Na osebni stečaj pa pozabi http://www.pravozatelebane.com/index.ph ... Itemid=135
Default avatar
Pocak se malo... Se kako leto, pa tud frendic ne bos mela vec.
Default avatar
Joj saj ni res, pa saj se hecaš ane.
Meni se zdi 800 eur plače, kar ok, oziroma, bi je bila kar vesela, oprosti tudi izobrazbo imam ampak stanje v našem podjetju je pač takšno,da smo lahko veseli, da dobivamo tisto bogo plačo.
Sicer se pa spravi k sebi, to ne bo šlo. če je to res kot pišeš.
Glede bankrota, je pa tako....če, bi bilo res tako enostavno, kot se predstavljaš ti, bi vsi na veliko zapravljali....potem pa razglasili osebni bankrot...to bi bilo idealno......
Default avatar
stercus tauri je napisal/a:
v življenju nisem bila pri vedeževalki ali klicala na 090 linije in ni mi jasno kako lahko nekdo skuri 2 stanovanja za vedež. linije?Ta štorija je še bolj čudna kot moja.
Mene so pokopale potovanja in drag avto.
Default avatar
800 evrov je res malo denarja. Če si kupuješ od tega cigarete in oblačila, jasno, da zmanjka. Tako da - to mora it. Brez pardona.
Veliko se lahko zdi samo tistim, ki imajo še manj od tebe in mislijo, da je to bogatija. Jaz imam več od tebe, ampak je stanje v naši državi enostavno takšno, da te oberejo do golega. Stroški gredo v nebo.
Tako da - življenje moraš dat na minimum. Ko ti pa začne nekaj malega ostajat na računu, pa dobiš veselje do varčevanja. Dokler gre vse za sproti, te pa ta denar prav žuli. Itak veš, da bo zmanjkalo, zato zagoniš po hitrem postopku. Tako kot kadilec, ko hoče nehati kaditi, večer prej besno kadi.
Default avatar
Lahko si najdeš kakšno dodatno popoldansko delo. Če si brez familije, so vse opcije odprte....Magar vsak popoldne še kelnart v kakšnem bližnjem lokalu, dobra stran je tudi, da boš imela manj časa za postopanje po trgovinah.
Sicer pa mi prispevek malo diši na provokacijo, ampak recimo, da ni.
Default avatar
To, kar rabiš ti, je "notranji občutek" za denar. Da sama pri sebi ponotranjiš idejo, da te denar ne "tišči". Čisto ok je, da si za svojo plačo nekaj privoščiš (pri tebi so to že cigareti, ki so zelo drag hec), na zeleno vejo pa boš prišla, ko boš sama v sebi uredila misli in hotenja - da vedno daš nekaj na stran in da ni treba vsega zapraviti

Problem pri tebi je pač ta, da tudi če bi imela plačo 5 tisoč evrov, bi verjetno spet vse zaluftala.

Jaz bi se recimo grozno slabo počutila, če bi imela na banki pod 1000 evri.