Avtomobilizem

Odgovarjajo:

nakup Nissan Note ali Citroen C3 Picasso?

Default avatar
Pozdravljeni,

kupujem nov avto in se odločam med Nissan Note in Citroen C3 Picasso. Pri obeh so trenutno akcije in popusti, oba sta mi všeč in za oba sem dogovorjena za testno vožnjo. Do sedaj sem vozila (zdaj 12 let staro) Citroen Xsaro in sem bila zadovoljna z njo.
Ker sicer nisem poznavalec avtov, bi mi prišel prav kak nasvet ali namig, kaj bi bil boljši nakup. Ali pa kakšna povezava do primerjalnega testa.
Hvala.
Default avatar
nissan note nima dizla, a to veš? gledaš bencinarje samo?
Default avatar
A kakšna opel meriva te ne bi zanimala, vsaj nemec je in ji lažje zaupaš?
Default avatar
Ja, gledam samo bencinarje. Običajno ne vozim dolgih razdalj, do službe imam 20 km v eno smer, pa otroke razvažam na razne aktivnosti, sicer pa bo to drugi avto v družini.
Default avatar
Opel meriva mi izgleda super, samo ne vem, če ni že preveč za moje potrebe. Plus dražja je. Nissan note je zdaj v akciji 12.000 evrov, C 3 picasso pa tudi nekaj takega (tak lep, s panoramsko streho).
Default avatar
martinat je napisal/a:
Kaj pa kia venga ali hyundai ix20?
Default avatar
Imel sem se čast voziti v nissanu notu, opel merivi, citroenu c3 picaso in tudi že fordu bmaxu ki menim,da sodi poleg. Izmed vseh ti priporočam, da pogledaš še za bmaxom. Nimam pa pojma koliko stane.
Default avatar
martinat je napisal/a:
Oba avtomobila sem že vozil. Test Nissana Note je tudi objavljen tu na našem portalu: http://avto.over.net/testi/nissan_note_1_4_acenta_city/

Nissan Note ima v primerjavi s Citroen C3 Picasso bolj neposreden volan, torej je malce trši, sunki volana se hitreje čutijo kot pri Francozu. C3 Picasso ima v primerjavi z Notom mehkejše podvozje, kar sicer ustreza vsem, ki imajo radi udobno vožnjo. Mene osebno to malce zmoti, ko želim kakšen zavoj hitreje odpeljati in se avto nagiba.

Kaj vas še zanima?
Default avatar
Martina, zanima me za katerega si se odlocila. Jaz pravtako izbiram med tema dvema, plus fiat 500L. Testno voznjo sem imela s starejsim modelom note - nic posebnega. Ampak mi je nekako Picasso c3 bolj vsec.
Prijatelj me poskusa prepricati, da je kia Rio oz. Hyundai i20 boljsa izbiram. Ima kdo kako mnenje glede tega?
Hvala in lp
Sara
Default avatar
Mene bi tudi zanima fiat 500l? Ga ima katera?
Default avatar
petrol-ica je napisal/a:
Več o Fiat 500L si lahko preberite ob njegovem lansiranju na slovenski trg konec minulega leta: http://avto.over.net/clanek/novo-doma-fiat-500l-kulski/

@Saras: Kar Rio ali Hyundai i20 se po velikosti ravno ne moreta neposredno primerjati z Nissanom Note, Citroenom C3 Picacso ali Fiat 500L, kajti zadnji trije so manjši družinski enoprostorci, ki ponujajo predvsem več placa tudi nad glavo. So višji in zato še nekoliko lažji, preprostejši za uporabo. Rio in i20 sta manjših mer, kompaktnejša z nekoliko manj prostora na drugi klopi. Seveda pa je sedaj povsem odvisno od vas kaj točno potrebujete oziroma si želite?
Default avatar
500L ni slaba izbira.
Default avatar
Sem se odločila, da bom šla kar na malo bolj prostornejše. Nagibam se bolj k Nissan Note, vendar grem vseeno še na testno vožnjo s picassojem C3 in škodo roomsterjem. Na netu glede na izkušnje in razne teste priporočajo bolj Nissan. Zanima me pa kaj mi priporočate glede motorja: 1.4 ali 1.6?

hvala in lp
Default avatar
Saras je napisal/a:
Izmed omenjenih treh je najprostornejša Škoda Roomster.

Kot ste že opazili ima Nissan v ponudbi pri Notu le bencinske motorje. Test Nota s šibkejšim motorjem je tu: http://avto.over.net/clanek/nissan_note ... enta_city/

Povzetek: "Testni Nissan Note je bil opremljen s šibkejšim bencinskim pogonskim agregatom v ponudbi, ki s prostornino 1,4 litra ponuja 65 kW moči. Za umirjeno mestno vožnjo ponuja več kot dovolj moči in navora, predvsem zgovorna pa je poraba, ki je na testu znašala okoli 6 litrov 95 oktanskega bencina na sto prevoženih kilometrov. Super? Vsekakor, a le do avtoceste, ko želimo malce hitreje potovati pri 130 km/h. Tu se poraba hitro dvigne tudi do 8 litrov. Hkrati pa je potrebno za boljše pospeške motor priganjati v višje vrtljaje, nad 3.500. Pri tem se 5-stopenjski ročni menjalnik izkaže kot natančen in pri hitrostih do 100 km/h ekonomičen. Pri višjih potovalnih hitrostih bi šesta prestava zagotovo pomagala do nižje porabe."
Default avatar
Če bi js izbiral bi vzel roomsterja.
Default avatar
hvala za odgovore. roomster za svojo ceno ponuja manj dodatne opreme kot nissan. nissan dovolj velik za moje potrebe. Ker pa sem prej imela VW, si ne morem kaj da ne bi probala tudi škodo (motor VW).

lp, s
Default avatar
Saras je napisal/a:
Glede opreme menim, da se morate tudi sami vprašati ali potrebujete resnično vse, kar dobite v avtomobilu? Jaz osebno ne bi vzel enega modela samo zato, ker dobim več, če je tisto več povsem nepotrebno. Zgolj v razmislek. Srečno pri izbiri.
Default avatar
Ne bo ti žal testa roomsterja. Pa poskusi še fabio karavan boš videla da boš zadovoljna.

Moderatorji