Starševski čvek

"cvet" na anusu

Default avatar
Po porodu sem dobila zlato žilo, volka, hemeroide, notranje in zunanje. Bila sem na pregledu v Ljubljani, na Parmovi, zdravnik mi je odstranil dva, tri notranje hemeroide takoj na pregledu, za to, da zunanji del anusa zgleda kot roža (sliši se lepo, vidi pa res ne), pa je rekel, da jaz takšno pač imam. Jaz pa sem mnenja, da bi morali urediti tudi to.
Ko grem na blato, včasih na papirju opazim kri, včasih je krvava tudi voda v stranišču, mislim, da poči ravno ta zunanji del rože. Ta del me večkrat tudi srbi, torej imam tri razloge: zgleda zelo grdo, tisti del poka in še srbi - in zato bi rada to odstranila. Poskusila sem se mazati s kremo - ognjičevo, s cinkovo pasto, vendar ni boljše.
Ne vem kaj je moja pravica kot pacienta - ali lahko prosim, zahtevam, da se uredi tudi ta moja zunanja roža, hemeroidna "gmota", ki je vidna? Mi lahko svetujete kateri zdravnik me bo razumel in uredil zadevo?
Default avatar
Zunanji hemeroidi se vsekakor operirajo, odvisno od stanja seveda. Se pa tudi po operaciji zelo radi ponovijo, zato se verjetno ne odločajo kar na vrat na nos. Kaj pa kaka Modolex krema, Faktu.. Je pa res, da kreme in svečke stanje le blažijo, ozdravila od njih ne boš.
Default avatar
Lahko, da ne govoriva o isti zadeva, a če jez prav razumem, je tole tvoje bolj estetski problem, zato pride v poštev pač plastična operacija (če sploh), kar se pa pozanimaj pri plastičnih kirurgih, pa samoplačniško je. Nagubana koža ob anusu niso hemoroidi (čeprav jih verjetno tudi še imaš, ker 100% se ne da zadeve nikoli rešit), to težavo imam tudi sama, ravno tako zaradi poroda, ko se mi je od silnega pritiskanja črevo kot malo obrnilo ven in je del sluznice očitno ostal zunaj. Občasno (parkrat na leto) tudi sama kakšno kapljico krvi opazim, če sem zaprta, pa se potem odpre in preveč kakam, pride do rahlega razpoka te občutljive kožne gube. Je pa vsako leto tega manj in me v bistvu ne moti. Estetsko pa tudi ne, ker rite ne kažem nikomur.

Kot rečeno, izginila ta guba ne bo, mehčaj jo s kremami, pa za prebavo skrbi, bo malo bolje in manj vidno in manj občutljivo. za odstranitev, če se sploh da (saj, kaj pa se danes ne da), pa do plastičnega kirurga.
Default avatar
morda se motim je napisal/a:
Hvala za nasvet, mislim sicer, da je to hemeroid, ker je za hemeroide značilno, da srbijo,

bom pa še na internetu pogledala kakšna je razlika.

Mogoče še kakšen nasvet?
Default avatar
žauba je napisal/a:
Hvala, bom zdravnico prosila za eno izmed krem, bomo videli kako bo. Vendar bi si res želela odstraniti to, ker je zelo grdo za videt ...
Default avatar
vem da je tudi moj oče imel težave s hemeroid.ne sicer v tako hudi obliki...ampak vem da si je sam porihtal...in sicer pazi da je blato mehko (prehrana in veliko tekočine) ter po vsakem odvajanju blata...mislim da že cc 2 leti ne briše več tazadnje s toaletnim papirejm...temveč si jo vedno z mlačno vodo spere . izjema če nisi doma...ampak redko. vse dobro
Default avatar
a imaš mogoče kožno gubo (mariske)? če je to, potem se to z operacijo odreže 8z napotnico za proktologa) , ene 14 dni fajn boli, potem pa je baje ok
Default avatar
Meni so to kožno gubo, res se reče mariske, odstranili prav na Parmovi, na napotnico. Prosila sem svojo osebno zdravnico za napotnico, ker me je guba motila iz istih razlogov, kot tebe. Kar pogumno stopi po napotnico in potem še enkrat na Parmovo in povej, kako zelo te moti.
Kirurg to odreže, zašije, potem pa moraš zelo pazin na redno mehko odvajanje in po 2 tednih je prda kot nova.