Starševski čvek

avto - kia

Default avatar
tisti, ki imate KIO - ali ste zadovoljni z njo? Ali se kaj kvari? Sicer je 7 let garancije, pa vseeno, ali se jo splača kupiti nam, ki smo bolj slabih financ

hvala
Default avatar
kiakia je napisal/a:
mam pro ceed 1.4 cvvt 109 konjev. Kvari se ne, servisi so cenovno sprejemljivi, komfortna za vožnjo. poraba pa varira glede na ančin in količino vožnje. se pa giblje tam od 6,8 l do enih 8 l

aja bencinski stroji majo verijo in ne zobatega jermena...

jaz sem zlo zadovoljen. ednio kar bi popravil je to, da bi vzel karavana, ker ma velko kofano
Default avatar
Jaz osebno je ne bi vzela. Rajši kupim rabljen avto kot pa recimo Kio, nekako jim ne zaupam, čeprav moji teti dela brez problema že dve leti. Jaz pa sem skeptik in pristaš 'preverjene kakovosti'.

Garancija 7 let ti velja samo če VSE servise opravljaš na pooblaščenem servisu, kjer ti zaračunajo menjavo olja precej več kot lokalni avtomehanik.. Se pravi jim še dodatno nosiš svoj keš celih sedem let.
Sploh te malenkosti grejo, kakšna cevka, olje.. Tudi če ga rukneš moraš na original servis peljat, da ti velja teh sedem let. Te reči pa veliko stanejo.

Kia ceed mi je recimo zelo zelo lepa, tudi notranjost in vse. V bistvu bi jo zaradi videza in opreme ki jo dobiš za tak denar imela..

Osebno pa predlagam recimo novo opel astro, kupiš jo rabljeno in je par jurjev ceneja. Marsikdo ne more odplačevati lizingov ipd... in morajo avto vrniti - takorekoč nov avto!
Všeč mi je tudi novi citroen c4, pa kakšna mazda, ford Cmax (za nekoga drugega je to seveda nekakovosten avto)... Vendar bi jaz kupila te avte rabljene, saj tudi jaz za novega nimam denarja + zdi se mi škoda. Razen če bi imela enormne vsote.

To je seveda zgolj moje mnenje, če ti je avto všeč in če res želiš novega potem kar v nakup! Teh avtov je sedaj na cesti kot blata, kar ni nujno slabo. Rezervne dele boš hitro dobila, za servis ne bo problem, ker jih je pač toliko. In lep je :)


Lep dan!
Default avatar
Hmm nevem, avto star max dve leti zame ni jajce. Pa naj bo to katerakoli znamka.
Default avatar
mavrični vitez je napisal/a:
Vsi ti, ki jih je navedla so že v redu, ampak novi, ne rabljeni. Medtem, ko sta tvoja dva, za moje pojme, zanič.
Default avatar
Moj sodelavec ima Kio ProCeed in pravi, da je zelo zadovoljen. Kilometrov je naredil že precej. Kar se tiče obveznega rednega servisiranja na pooblaščenem servisu moraš vedeti, da je precej nabijanja "poznavalcev" v prazno.

Meni je sodelavec začel nabijat, ker imam i30 in ima 5 let garancije in kako mi na vsakem servisu zaračunajo 500 EUR. Potem sem mu lepo rekel ne vem o čem govoriš, mene pride redni servis 130-150 EUR na leto oz. 18.000 km in če želi mu lahko prinesem shranjene račune. Potem pa je utihnil...
Verjetno je izhajal iz svojega sveta, ker ima BMW...
Default avatar
jaz osebno je napisal/a:
Default avatar
AKAKO PA KAJ TVOJ ACCENT IN EX GETZ... SE KVARITA, KOLIKŠNI SO STROŠKI SERVISA, KOK TI PIJETA.... MALO POROČAJ NO
Default avatar
ex getz še vedno dela brez problemov

prav tako tudi accent

accent žre okoli 6.5 - 7.0

zadnji servis je bil z menjavo gum 200 evrov
* * *

Nikoli nad nikomer ne obupaj.
Čudeži se dogajajo vsak dan.

H. Jackson Brown Jr.

http://www.publishwall.si/lelj
Default avatar
Pa kaj vam je? Tile novi avtomobili se ne kvarijo kar tako. Pa ni važno katera znamka. No, sicer priznam, da se na avtomobile ne spoznam, ampak če bi se katerikoli avto na veliko kvaru, bi se o tem govorilo.

Zame je pomembnejši test varnosti, ki pa ni vedno v prid boljšim znamkam. Če pa nimaš financ pa itak moraš kupit neki rabljenega, kaj čmo. Mi smo kupili Škodo Octavio, staro 1 leto. Dali smo 12.000 e. Nova bi nas prišla 17.000e. (z enakimi karakteristikami).

Jah vse je odvisno od tega koliko denarja si pripravljena odšteti za avto. (računaj zraven še 1000e za stroške in zavarovanje).

Moje razmišljanje je tako, da avto ni sredstvo za postavljanje pred prijatelji, je samo naprava s katero se prevažamo iz točke A v točko B in za ta namen mora bit varčen, varen in dovolj prostoren za naše potrebe. Če ima notri usnje ali plastiko me pa prav malo briga.

pa še tko btw policaji imajo Škode, torej ne morjo bit slabe, pa naš službeni avto je že 10 let Škoda, sicer od letos nova, Superb. pa delam v zelo znanem podjetju in s tole Škodo se prevaža tudi direktor na poti v tujino, na kongrese in seminarje.

Torej za KIo ne vem, o njej ne vem nič, toda prepričana sem, da je narejena po nekih standardih in prepričana sem, da če bi se kvarila ali bila slab avto, bi se o tem govorilo. Tako pa se o njej govori samo, da je pač Kia, ah Kia, avto za revne. jaz pa se samo nasmehnem temu, pa si mislim... avto za revne, ali avto za pametne, ki dobro premislijo kako porabljajo svoj denar.
Default avatar
Moje mnenje je napisal/a:
kia je glede na vložen denar daleč največ. motorji sicer niso tako ontop kot recimo vagowi ali pa od BMW ja, a so na račun tega preverjeni in trdoživi. pogrešam edino tisto opcijo dokupa dodatne opreme kot jo imajo nemci, ko si lahko dokupil kar si si pač želel/potrebova. azisjki proizvajalci tega žal nimajo. s
Default avatar
HALO, Kia pa ja sploh ni firma ne avto. To čuješ kak poka od rje, če poleg stojiš, pa kvari se ....
Default avatar
Korejci delajo avtomobile za racionalne in pametne ljudi. Tudi v tradicionalnih avtomobilsko patriotskih državah kot so: Nemčija, Francija, Italija si večajo tržni delež v primerjavi z domačimi proizvajalci.
Default avatar
Mi imamo Vengo letnik 2010 in smo super zadovolji :)
Default avatar
Že skoraj eno leto imam Ria, 1,4, bencinar, in moram rečt, da sem z njim zelo zadovoljna. Sedaj me čaka prvi redni servis, do sedaj ni bilo še nič narobe. Povprečna poraba je 6,5, kar je za mojo ne preveč nežno nogo čisto ok. Za vozit je super, je bolj trd (kar meni osebno odgovarja, zato sem ga tudi izbrala) ... v glavnem, super avtoček ..
Default avatar
Imel sem Kio, nikoli več, pa če hodim peš.
Default avatar
No, nasi je sel ze drugi motor in so spet menjal, pa jo se vozimo. Pokvarilo se je ze vse kar se pokvarit da, pa jo imamo se. Sam mi imamo en neposrecen model. Drugace ko dela se pa tako lepo vozi, jaz jo obozujem.

Ja Balkanische MotorWagen je pa boljsi ja, sam se nemci grejo velikokrat rajsi na cenejsega VW, ker je BMW pac predrag. Vedno znova me fascinira miselnost slovencev, samo da je pred bajto ena znamka zaparkirana, cetudi je pol otrok lacen v soli.
Default avatar
Po slovensko je napisal/a:


Brez skrbi, ko bodo pri nas uvedli šolnine in še več samoplačništva v zdravstvu, bodo ljubitelji znamk naenkrat zadovoljni s korejci. Tudi dacie jih ne bodo več motile.