Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kako se spečejo jajca na oko in umešana jajca?

Kako se spečejo jajca na oko in umešana jajca?

?

jst pečem jajca tko: razžvrkljaš jajca, dodaš malo mleka in soli. v ponev daš košček margarine, in ko se stopi, zliješ jajca. zapečem na eni strani, z nožem razdelim na 4 kose in obrnem še na drugo stran. rada imam, da dobro porumeni. umačem s kruhom in tko jem

To ni umešano jajce temveč zgleda kot ena debela omleta predno sede skupaj.
Umešano je, na vroče olje, putr,mast itd, ubiješ jajce ali kolikor jih pač hočeš in med peko žvrkljaš , počeš koliko ti odgovarja, nekateri imajo radi zelo mehko, drugi pa prepečeno .
Jajce na oko isti postopek samo, da ne žvrkljaš , ko se beljak strdi ponev pokriješ za nekaj trenutkov toliko da se preko jajca naredi rahla bela koprena, to je jajce na oko kjer lahko v rumenjak pomakaš kruh .

To ni umešano jajce temveč zgleda kot ena debela omleta predno sede skupaj.
Umešano je, na vroče olje, putr,mast itd, ubiješ jajce ali kolikor jih pač hočeš in med peko žvrkljaš , počeš koliko ti odgovarja, nekateri imajo radi zelo mehko, drugi pa prepečeno .
Jajce na oko isti postopek samo, da ne žvrkljaš , ko se beljak strdi ponev pokriješ za nekaj trenutkov toliko da se preko jajca naredi rahla bela koprena, to je jajce na oko kjer lahko v rumenjak pomakaš kruh .[/quote]

dodaš še mleko za razžvrkljana ali smetano, drugače je čisto pretrdo.

To ni umešano jajce temveč zgleda kot ena debela omleta predno sede skupaj.
Umešano je, na vroče olje, putr,mast itd, ubiješ jajce ali kolikor jih pač hočeš in med peko žvrkljaš , počeš koliko ti odgovarja, nekateri imajo radi zelo mehko, drugi pa prepečeno .
Jajce na oko isti postopek samo, da ne žvrkljaš , ko se beljak strdi ponev pokriješ za nekaj trenutkov toliko da se preko jajca naredi rahla bela koprena, to je jajce na oko kjer lahko v rumenjak pomakaš kruh .[/quote]

dodaš še mleko za razžvrkljana ali smetano, drugače je čisto pretrdo.[/quote]
To niso umešana jajca temveč jajčna omleta, umešana se dela tako kot je zgoraj napisano, čas pečenja je odvisen kakšna želiš, dalj pečeš bolj so čvrsta, nekateri imajo radi samo malo popečeno praktično še tekoča , to je v mehko pečeno umešano jajce.

jaz jih delam tako

http://www.coolinarika.com/recept/przena-jaja-u-kalupu-od-paprike/

Jajce na oko: dobro segreješ maščobo (olje, margarino, mast) in jajce ubiješ direktno na to maščobo. Ko se začne proces zakrknjenja beljaka, malo posoliš po rumenjaku in z žličko zajemaš vročo maščobo in jo polivaš po jajčku. Ko zakrkne tudi zgornji del beljaka in se spodaj naredi lepa rumena skorjica, strešeš na krožnik in ponudiš s svežim kruhom.

Umešana jajca: narediš enako, vendar ko ubiješ jajce, začneš takoj mešati, malo posoliš in popraš, postopek končaš, ko je rumenjak in beljak še redek…Pred serviranjem spet pomešaš v ponvi, masa se do konca speče.

jaz jih delam tako

http://www.coolinarika.com/recept/przena-jaja-u-kalupu-od-paprike/%5B/quote%5D

Iiiiiiii, dobra ideja za malico za v službo. Tam pa pogreješ v MV…

New Report

Close