Starševski čvek

res dobra krema za celjenje brazgotin - katera?!

Default avatar
Pozdravljeni,
po operaciji so mi ostale tri kar velike brazgotine od šivov,pa me zanima,če ima kdo kako izkušnji z res dobro kremi,ki bi pomagala pri celjenju oz. brisanju teh brazgotin. V lekarni ti znajo ponuditi marsikaj,vendar jaz bi kremo,katera res pomaga.
hvala vsem ki mi boste odgovorili,
Lp
Default avatar
Contrakel, ampak moraš dolgo mazati (nekaj mesecev)
Default avatar
Res super je DERMATIX.

Če te zanima, ti lahko povem v kateri kliniki jo lahko kupiš za 26€.... jaz sem dala lani zanjo čez 40€ v lekarni...:-(
Default avatar
Sam sem pri poškodbi uporabljal Cosmerbo. ker je bilo treba zdraviti tudi zašito mišico.
Default avatar
Šnetjanževo olje
Default avatar
Zagotovo najboljša je Dematix Ultra silikonski gel, sicer drag kot strela, a ga priporočajo tudi kirurgi za čim manj vidno brazgotino po operaciji. Iz prve roke lahko poročam, da brazgotina od operacije skoraj izgine.
Default avatar
kavalja je napisal/a:
sej o tem govorim. Noro dober je, meni se brazgotina ne vidi popolnoma nič, pa ni bila mala.
Default avatar
dermatix je napisal/a:
Prosim povej mi, kje jo kupiš za 26€. Hvala!
Default avatar
Jaz sem imela pri njih povečanje prsi, vmes so mi odrezali del tkiva (da so mi bradavici "dvignili"), brazgotini nista bili majhni, a sta popolnoma nevidni!! Dermatix ultra silikonski gel: točno 26€.

Pokliči, ali pojdi kar tja ....

http://www.zdravsplet.si/

Kontakt:

Ambulanta za kirurgijo, estetiko, fizioterapijo in kozmetiko - LJUBLJANA
Cesta v Mestni log 55, 1000 Ljubljana | tel.:01/283 29 19 | GSM: 040 431 070 | e-mail: [email protected]
Default avatar
Sem kirurg. Trenutno proti brazgotinam najbolj dokazano delujejo silikonske kreme za brazgotine in silikonski obliži. Poleg teh sodobnih krem, pa nikakor ne pozabit na masažo brazgotin, ki ne stane niti centa hkrati pa dokazano pomaga.
Je pa skrb za brazgotine zelo pomembna. Meni se ni dalo več ponavljati navodil bolnikov zato sem ustanovil naredil spletno stran, kjer sem natačno napisal kako se skrbi za brazgotine. Dodatno so se mi cene silikonskih krem za brazgotine v Sloveniji zdele pretirane, zato sem iz ZDA uvozil silikonsko kremo za brazgotine Xeragel, ki na slovenskem trgu trenutno spada med cenovno najbolj ugodne (19 EUR). Navodila za nego brazgotin so brezplačna, kreme za brazgotine žal ne. Vabljeni na ogled spletnih strani.

Zavod za nego brazgotin
Default avatar
Živjo,

Če koga še zanima ta tema sem jaz pozdravila 15 let stare brazgotine na obrazu od akem in posegov kozmetičark. dobila sem jo iz Avstrije. Mazala+namočila sem 4x na dan dva meseca. Rezultat je odličen. Brazgotine so skoraj nevidne. Tekočina je popolnoma neškodljiva, za kožo saj je narejena iz naravnih sestavin. če koga zanima naj mi javi.
Default avatar
marjetka1111 je napisal/a:
Lp mene zanima kaj je to za tekočine. Hvala
[email protected]
Default avatar
Marjetka1111

A lahko bolj natančno razložiš za kaj gre ,prosim?
Default avatar
Ne nasedajte vsaki trapariji, no! Se vam ne zdi, da bi takšna tekočina šla za med po celem svetu? In da bi jo z vsemi štirimi pograbili recimo opečenci? Ženska, ki trdi, da si je pozdravila 15 let stare brazgotine, pa najbrž to goljufijo celo prodaja in z njo mastno služi.
Default avatar
Nam je najbolj pomagal flajšter iz Simpsa, kjer imajo sanitetni mateial.
Default avatar
Lep pozdrav

Po prebiranju aktualnih medicinskih člankov na temo brazgotin, se da vso to znanost povzeti v nekaj kratkih navodilih in sicer:

1.) Uporaba adhezivnih obližev ( Leukosan strip, Steristrip ) neposredno po operaciji

2.) Masaža brazgotine po prenehanju uporabe adhezivnih obližev ( vseeno s katero kremo )

3.) Silikonska terapija ( vseeno ali so to silikonski obliži ali kreme s silikonom )

4.) Izogibanje sonca

Za masažo brazgotin ne zapravljat denarja za drage kreme saj je namen masažne kreme le zmanjšanje trenja med blazinicami vaših prstov in brazgotino. Olivno olje, ki ga uporabljate za solate bo zadostovalo. Po masaži je pa res smiselna tanka plast silikona ( Pro-sil, Xeragel, Dermasof, Dermatix ipd.) ali pa silikonski obliž.

Sicer je pa vse to lepo zapisal en slovenski kirurg, prilagam povezavo:
http://brazgotina.net/nega-brazgotin/
Default avatar
Meni je najbolj pomagal contratubex,kupila sem ga v Avstriji.Imela sem več posegov brazgotine so lepo zaceljene (tanka črtica).jo priporočam pač iz svojih izkušenj.
Default avatar
Se opravučujem, ker nisem do sedaj pogledala, če je kdo odgovoril. To je v bistvu švedska grenčica , ki jo delajo po receptu Marije Treben. Dobi se jo v lekarnah, Sanolaborjih in verjetno še kje. Jaz sem naročila koncetrat v Avtriji, ki je precej drugačen kot so pripravki, ki jih prodajajo pri nas. Ima močnejši vonj in okus in zato verjetno tudi deluje drugače kot to kar prodajajo pri nas. Zadeva je tudi precej dražja, vendar preverjeno deluje na brazgotinah, bolečinah v ušesu, glavobolu, želodčnih težavah,sinusih.....Uporabljam jo že 20 let in res deluje. Pri starih brazgotinah je pač treba biti vztrajen 2-3 mesece in rezultati sigurno so. Sicer pa to lahko preberete v njeni knjigi Zdravje iz božje lekarne.