Med.Over.Net

Homeopatija

Homeopatija za zdravljenje zlomov kosti

Default avatar

bracelet

pozdravljeni,

pred dvema mesecema sem imela vnetje kite, ki se kar ni nehalo, zato je zdravnica posumila na poškodbo kolka in me dala slikat. Opravili so mi tudi preiskavo ct, ki je pokazala star zlom v področju kolka (ponvica), zato sem se zelo prestrašila. Bolelo me je že pred dvema mesecema, pa so me pošiljali od specialista do specialista, pa so ugotavljali vnetje mišic, kit in ne vem kaj. Zloma nisem pričakovala, ker me ni več bolelo, danes pa sem dobila še izvid, ki omenja stare, nezaceljene frakture desne pubične kosti in acetabuluma. Bolečin nimam več, tudi kirurg mi je povedal, da se je stvar že nekoliko zacelila. Zanima me, ali se taka poškodba lahko sama zaceli in ali mi pri tem lahko pomaga homeopatija, ker so mi dali samo pregled čez en mesec in pol in obremenjevanje do meje bolečine.

hvala za odgovor
Default avatar

jklemenc

Pozdravljeni,
napišite še, prosim, kdaj naj bi se zgodila poškodba, udarec, padec... ko naj bi se zlomilo v medenici.
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si
Default avatar

bracelet

prosim še za pojasnilo, zakaj se v času jemanja homeopatskih zdr. ne sme piti kave (ali velja tudi za brezkofeinsko), mete in obiskovat zobozdravnika.
Default avatar

jklemenc

Ker ima močvirski rožmarin močno afiniteto do poškodovanega kostnega tkiva, vam lahko za hitrejše in uspešnejše celjenje kostnih zlomov pavšalno priporočim, da jemljete symphitum v nizki potenci, npr. C6, dvakrat dnevno 2 kroglici. Zdravilo je dostopno v slovenskih lekarnah s homeopatskimi zdravili. Jemljite 4-6 tednov.

Omenjeni antidoti v večini primerov blokirajo delovanja zdravila, vzroka ne poznamo, poznamo pa dejstvo tega pojava, zato te reči odsvetujemo v času zdravljenja. Brezkofeinska kava je dovoljena, obisk zobozdravnika ni sam po sebi problem, problem so analgetične injekcije in/ali boleči posegi na zobeh, dovolj je že npr. čiščenje zobnega kamna.
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si
Default avatar

medalja

Pozdravljeni!
Zanima me sledeče: pred nedavnim mi je na poledenelem terenu spodrsnilo in pri tem se mi je poškodovala mečnica (na sliki je bilo vidno kot okrušek - luska kosti, ki "štrli" od kosti, prvotne kosti pa se še drži. Torej zlom ni popoln, kljub temu imam bergle. Boli me zlasti pri stegovanju noge, "uporabi" stopala in rotaciji noge. Kadar nogo stegnem oz. naredim nepravilni gib, mi meča otrdijo, kot bi me prijel krč. Hladim z vodo oz. blazinicami, napolnjenimi z gelom. Sklepi k sreči niso poškodovani. Sedaj pa še vprašanje: zanima me, kako to vrsto zloma najhitreje pozdraviti, saj bi rada bila čim prej aktivna.
Default avatar

Lavender

Pozdravljeni, pred tremi meseci sem imela zlom (stara sem 23 let), izvid;
CT kolka
Osteopenija.
Frakture z velikimi, delno kalciniranimi, pretežno mehkotkivnimi kalusi v predelu ramus superior, ramus inferior ossis pubis in lateralne stene acetabuluma.
Fraktura zgornjega ramusa pubične kosti lateralno, pubična kost sega skozi acetabulum, ki je na tem mestu frakturiran v kolčno špranjo, kjer nadomešča del ponvice, ki na tem mestu manjka. Pod frakturo je obsežen 4,5 cm mehkotkivni deloma kalciniran kalus. M. pectienus desno ne vidim, verjetno je uničena.

Fraktura spodnjega ramusa pubične kosti sega prečno čez mejo pubične in ishiadične kosti. Prerašča jo obilen (4 cm) kalus.

Mnenje: stare,nezaceljene frakture desne pubične kosti in acetabuluma.

V januarju sem imela pregled in slikanje je pokazalo, da se je kost popolnoma zacelila v zelo primernem položaju. Zato se trudim, da probam popravit hojo, da bo normalna, pa mi nekako še vedno včasih ne uspe. Imam občutek, kot da bi mi to občasno (mogoče podzavestno) nekaj preprečevalo. Zanima me, ali je to pri takšni poškodbi normalno in po kolikšnem času lahko pričakujem normalno hojo. Ali je po takšni poškodbi priporočljivo razgibavati poškodovani ud ali je bolje počakati in ali obstaja kakšno homeopatsko zdravilo ? Mi je pa travmatolog zagotovil, da je kost ustrezno in popolnoma zaceljena in da fizičnih ovir ni. Ne znam pa si razložit, zakaj še vedno ne hodim povsem normalno (bolj nekako '' okorno '').

Hvala za odgovor.

Lavender
Default avatar

jklemenc

Pozdravljeni,
zlom je bil, izgleda, kar precej zoprn in zato ne preseneča dolgotrajna in počasna rehabilitacija. Zato kar potrpežljivo. Svetujem obsežno fizioterapijo, lahko tudi z malce alternativnega področja, kot je to Bownova ali manualna varianta.
Homeopatija lahko pri rehabilitaciji nekaj pripomore. Prva reč, ki vam utegne zelo koristiti, je homeopatska Arnika, kupite jo v potenci C12 in jo jemljite mesec dni 2 kroglici dnevno. Potem pa vas prosim, da po preteku tega časa sporočite, kakšno je stanje in koliko vam je arnika pomagala.
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si