Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Na testu: Ford Focus 5v 1.0 EcoBoost Titanium

Default avatar

IztokFranko

Po testu karavanske različice ( http://avto.over.net/testi/ford-focus-k ... -titanium/ ) in limuzinske ( http://avto.over.net/testi/ford-focus-l ... -titanium/ ) smo na test končno dobili še 5-vratno različico Forda Focusa z opevanim 1,0-litrskim turbo motorjem.

Ponuja 92 kW / 125 KM

V tej temi lahko postavite vprašanje v zvezi z njim.

Osnovna cena testnega vozila: 19.220 EUR
Cena testnega vozila s prihrankom: 18.140 EUR (brez prihranka 20.840 EUR, torej - 2.700)
dodatna oprema: kovinska barva, zimski paket, stilski paket Titanium, sistem za preprečevanje poškodbe vrat, paket za pomoč vozniku 1
Default avatar

vročična :)

Nad katerim si najbolj navdušen?
Default avatar

IztokFranko

vročična :) je napisal/a:
To še ne morem odgovoriti, ker sem tega prevzel šele danes. Sem pa nedvomno najbolj napeto pričakoval na test ravno to kombi-limuzinsko različico, saj se v Sloveniji daleč najbolj prodaja. Hkrati pa ima še testna različica 1.0 EcoBoost motor o katerem smo že veliko pisali in je nekakšno najmočnejše Fordovo orožje trenutno.
Default avatar

600

meni je tudi najlepši 5vratnik.
Default avatar

kva pa to

Ka pa glede tiste novitete pri vratih? Prodajalec mi je full hvalu plastično zaščito ki skoči ven na rob vrat ko jih odpreš da ne popraskaš avta. Imaš to ti? Pa je za kaj?
Default avatar

IztokFranko

kva pa to je napisal/a:
Ima na vseh štirih vratih. Deluje izredno hitro, niti ne opaziš, da skoči in zaščiti vrata. Vsekakor super zadevca za tiste, ki so občutljivi na praskanje robov vrat, kar se v mestu zelo hitro pripeti.
Default avatar

iztokfr?

Iztok a se na tem focusu tudi težko odpro zadnja prtljažna vrata? Jaz jih moram na svojem pošteno povleči navzgor in se potem ponavadi kar ne odprejo do konca.
Default avatar

nimasš kej

IztokFranko je napisal/a:
Pač težka vrata ima in sem to tudi jaz opazil vendar ne moreš nič naredit.
Default avatar

mtko

A mi lahko kdo pove koliko je realna povprečna poraba benzina pri focusu ecoboost 1.0?
Zasledil sem že od 5,5 l pa tja do 8l.
Default avatar

IztokFranko

mtko je napisal/a:
To je povsem odvisno od različnih dejavnikov in sicer kakšen stil vožnje imate, ali se peljete večinoma po mestu ali na relacijah, kako natovorjen avtomobil imate povprečno, izbira pnevmatik.

Pri meni na testu se je poraba gibala okoli 6,5 - 7,2 l/100 kilometrov v kombiniranem stilu porabe. Za 6,5 sem moral že precej paziti v mestu in tudi pri vsakem pospeševanju. Če pa nič ne pazite, nekako normalno pospešujete (ne ostro, ne prepočasi) pa se vam bo poraba gibala nekje okoli sedmih litrov, če boste vozili v kombiniramen stilu, 50 % mesto, 50 % relacija.
Default avatar

mtko

Hvala za odgovor, to je nekje liter in pol več kot reklamirajo. No če je še kdo ki ga ima v lasti bi bil zelo vesel vsake izkušnje z njim.
Default avatar

IztokFranko

mtko je napisal/a:
Zavedati se je potrebno, da tiste porabi, ki se reklamirajo niso realne. Dosežene so za vse modele in znamke pod istimi pogoji - v laboratoriju. Zato praktično ni mogoče doseči takšne porabe, če pa že pa zelo težko ali v izjemno dobrih pogojih. Tudi pri ostalih avtomobilih drugih znamk pričakujte v realnosti višjo porabo, kot jo predstavljajo. Jaz sem se že nekako navadil, da imam v povprečju ali porabo, ki jo reklamirajo kot mestno (torej najvišjo) ali pa do 1,5 litra še več, če se več časa zadržujem v mestu. Tako zame velja nekako pri praktično vseh avtomobilih. Nekdo, ki ima lažjo desno nogo bo dosegal seveda nižjo porabo.
Default avatar

petrol-ica

Se mi zdi, ker avta nisem vozila, ampak po prebranem, da si to koretno spisal. Motor so mi ponujali ko sem se gledala na Summitu b-maxa. Vendar kot si na začetku napisal sem sodla med tiste ki smo skeptiki pri tako nizki kubaturi. Očitno sem se motila, no ja... avto itak še vedno kopujem. Mogoče bom pa še enkrat šla forda pogledat.
Default avatar

R8

Meni se kolca za temi dvolitraši.
Default avatar

ford focus

Pozdrav,

jaz pa slišim od mehanikov, da to ni najbolj posrečena varianta in da se ti EcoBoost precej kvarijo in da je z njimi kar nekaj težav bojim se, da zaradi naših slabih goriv???
kar pa tudi ni pričakovati, da se bodo čez noč poboljšala.
Default avatar

IztokFranko

ford focus je napisal/a:
Jaz sem opisoval vozniško/uporabniško izkušnjo. Razumem pa vašo skrb. Nenazadnje gre za nov motor, kako kvaliteten in vzdržljiv pa je pa bodo pokazala leta.
Default avatar

provokator

Prevelika poraba za moje pojme in znanje!
Default avatar

macmoh

Pozdrav,

sam imam forda karavana 1.0 125KM sedaj že skoraj eno leto (kupljen oktobra 2012). Zaenkrat nobenih težav, okvar in upam, da tako tudi ostane. Povprečna poraba se mi giblje okoli 6.2 litra (računalnik kaže 6.1), spravil sem ga pa tudi že na 6.0. Vsako tankanje resetiram prevožene km na 0 in sproti računam. Berem neke teste na SIOL, kjer govorijo o sedmih litrih (povprečna poraba za mešani cikel 7.7 ??) in mi ni nič jasno. Za primerjavo - prej sem imel citroena 1.6 benc in sem na isti relaciji kuril tam okoli 7.6 litra, niti pod razno, pa sem lahko vozil kakorkoli, ga nisem spravil pod 7.5 litra. Računalnik mi je, ko sem ga prodajal, kazal povprečno porabo 7.8 litra. Ista relacija (50% AC, 50% mestna), iste hitrosti in isti slog vožnje.

Take so moje izkušnje, osebno sem z porabo in samo vožnjo zelo zadovoljen.

lp