Starševski čvek

zmedenost

Default avatar
Je to normalno, da je človek po operaciji kolka nemiren, zmeden več dni?
Default avatar
Nima veze kolk, tu igra vlogo splošna anastezija. Pri marsikomu so posledice le te dobro vidne še pol leta po uspavanju. Tako da, ja, je normalno.
Default avatar
Pa se to popravi ali je vedno slabše?
Default avatar
anastezija je napisal/a:
Jaz sem bila zmedena samo, dokler sem bila v intenzivni sobi. Torej še par ur po operaciji, potem so me zvečer prestavili v navadno sobo, kjer sem bila samo lačna in žejna. Na lastno odgovornost sem se najedla in pila, zato sem čutila slabost. To je bilo vse, zmedenosti po tistem ni bilo več.
Default avatar
Sploh če gre za starejšo osebo, so posledice an. lahko še bolj izražene. Vseeno bi bilo čez čas smiselno pomisliti še na kakšno drugo preiskavo.
Default avatar
Koliko dni nas že tule gnjaviš z operacijo kolka tvoje mame? Vse ti je bilo že 10x povedano. Samo ti si trda kot drvo.
Default avatar
Borat je napisal/a:
Jaz bi raje kar poklicala doktorja in vprašala njega, če je to normalno.
Default avatar
kolčna je napisal/a:
Koga gnjavi? Tebe? Zakaj potem beres temo, ce ti je odvec njeno vprasanje? Meni se zdi lepo, da jo skrbi za mamo in da zeli biti cim bolj informirana in ce ta forum prenese vsa zares glupa vprasanja, bo pa tudi tega, ki to ni.
Default avatar
Koliko pa je mama stara? Moj oče je bil operiran (tudi za kolk) pri 80+ in je bil tako zmeden, da smo mislili, da je konec z njim. So nam razložili, da to ni samo od anastezije, ampak tudi zato, ker se star človek zmede v drugem okolju in začne mešat stvari...
Bilo nas je res že prav strah, da bo vedno tako. Ampak, ko je prišel domov, se je stanje 100% popravilo. Tako so tudi napovedali.
Default avatar
Mogoče ima predpisana kakšna zdravila, ki povzročajo zmedenost. Mene so v lekarni opozorili, da te tablete,ki jih je zdravnik predpisal mami, povzročajo zmedenost. Tako da ji dam samo eno pred spanjem, namesto treh,štirih. Drugače pa sem vesela, da pišeš in sprašuješ, ker tudi mene zanima vse v zvezi tvoje mame, saj grem tudi jaz skozi vse.
Default avatar
od tablet je napisal/a:
Lepo, da me kdo razume. Hvala vsem. Upam, da je res to od zdravil.