Starševski čvek

koliko so vaši otroci stari pa imajo pametni telefon

Default avatar
Zanima me koliko so stari in kaj sploh počnejo z njimi. Trenutno sem na fronti in bijem bitko s celo četo zagovornikov.
Meni se namreč zdi to še en pripomoček za zabijanje časa. Že tako ga ima malo ob šoli in obveznostih...
Default avatar
Starejši je v 4. razredu in zaenkrat še nima lastnega telefona. Prišel bi mu prav predvsem takrat, ko ne vem, kje je (po šoli, po kakšnem treningu) ali pa ko bi zaradi nekega razloga rada spremenila kakšen dogovor, uro, ipd., ampak do sedaj smo vsi skupaj preživeli brez hujših pripetljajev. Verjetno bo dobil mojega ali moževega, ko bo eden izmed naju menjal za kakšen novejši model. Ampak se to predvidoma ne bo zgodilo vsaj še kakšno leto.
Default avatar
Moja hčera ga je letos dobila (4,razred)....zdaj vidim da je absolutno prehitro,....non stop laufajo igrice,...za tisto kar ga otrok potrebuje pri teh letih,...da je dosegljiv, pa da lahko mene pokliče ko pride domov, je dovolj čisto navaden model....meni je žal da smo šli v tak nakup....
Default avatar
Moj enajstletnik si ga neznosno želi. Telefon ima že dve leti drugače, mojega starega, ampak ni 'pametni telefon'. V razredu (6) ima tak telefon že veliko otrok, torej je zadeva precej razširjena.
Glede na to, da je igrače prerasel in pojma nimam, kaj naj mu še kupimo za razne praznike (mi in vsi moji, ki sprašujejo, kaj naj mu kupijo), bom verjetno dovolila, da bo dal denar od božičnih daril na kup in si ga kupil.
Default avatar
anka47 je napisal/a:
Igrice igra... Ja pa te ne uboga, če ji igrice prepoveš? Otrok mora ubogati in pika. Če je nakup nesmiselen, se naredi, kaj že? Odvzame in pika. Pri nas je blo to že od vsega začetka jasno kako in kaj z raznoraznimi računalniki, telefoni.... In s tem povezanimi igricami. Omejiti je treba otroka glede tega a ne? Kajti pride do zasvojenosti, lahko pa počakaš in videla boš kako zasvojenost zgleda.
Default avatar
Naš še ne izraža želje po teh rečeh, bo pa kmalu 10 letnik. Ko bo večina sošolcev imela razne telefone + pametne telefone potem bo verjetno potreben nakup, ker sam ni ravno ljubitelj teh reči.
Default avatar
pametni telefon je v bistvu računalnik, naš ga ima 2 leti, dobil ga je pri 12tih.
Default avatar
televrina je napisal/a:
Tudi jaz nimam pametnega telefona, ampak takšnega, da se lahko še sinček igra z njim in ga meče po tleh, pa še vedno deluje :)
Tudi mene je cajt povozil,...
Default avatar
televrina je napisal/a:
... še ena taka, ...


pardon ... nekaj let starejša, khm.

Zanalašč imam tistega, ki dela tudi potem, ko ga traktor povozi.
Default avatar
Hči 17, mož 42, jaz 47, maček 6 in nobeden nima pametnega telefona. Ga nihče ne potrebuje.
Živi in pusti živeti
Default avatar
televrina je napisal/a:
Škoda - saj te popolnom razumem, ker si verjetno še iz prejšnjega stoletja, tako kot jaz. Pa kaj psremljaš razvoj IT tehnologije - saj je dovolj, da kak članek bežno preletiš, da ti bo jasno, da za današnjo mladino to niso samo igračke za zabijanje časa? Niso to samo škatle za igranje igric - nikakor ne.

Naši otroci se odlično znajdejo v današnjem IT svetu - in prav je tako, saj jim bo poleg znanja tujih jezikov to nudilo nove možnosti in orodja pri nadgrajevanju njihovega znanja in odpranju mnogih vrat za bolšo zaposlitev in dostojnejše življenje - ker bodo v koraku s časom in v vrhu dogajanja -ker so tudi že sedaj, jim je veliko pomoč pri njihovem ustvarjanju za šolo in za hobije. Zato imajo letom primerno tudi svoje IT in mobilne naprave - mobilne naprave si kupijo iz svojih prihrankov od žepnin, rojstnih dnevov, nagrad za odlična spričevala. Sem spada tudi mesečna naročnina mobilnemu operaterju in vsa poraba - so že navajeni racionalno uporabljat to tehnologijo, ker imajo zgled tudi doma.
Denar zaslužijo s pridnostjo in pomočjo doma in naokoli. Vsi po vrsti, brez izjem, brez opominjanja, samodejno.