Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kako ste prišli do svojega stanovanja?

Default avatar

stari okrog 30

Generacija, rojena po letu 1980, kako ste prišli do svojega stanovanja (ali kako nameravate)?

Ali ste se pač že sprijaznili, da je to na lastno pest misija nemogoče?
Default avatar

kako pa drugace

Kredit.
Default avatar

dead man

stari okrog 30 je napisal/a:

"Ubi oca i majko" in dobil boš stanovanje.
Default avatar

5-6

dedovanje
Default avatar

stari okrog 30

kako pa drugace je napisal/a:
- Kredita ni mogoče dobiti, ker ni službe za nedoločen čas (večina se spopada s tem, če službo sploh ima).

- Stanovanje stane recimo 100.000 evrov (odvisno seveda od lokacije, lahko več, lahko manj, ampak tu nekje). Kdo ti bo dal toliko kredita? Ali recimo vsaj 70 tisočakov?

Samo na kredit je torej še vedno misija nemogoče.
Default avatar

33 let

Z denarjem od stricev.
Default avatar

Oliviya

6 let nazaj vzela oba z možem kredit,moj je že odplačan-smo pa naredili lepo mansardno stanovanje v hiši mojih staršev-ampak iz nule,nova streha,estrih...stara sem 30 let
Default avatar

mandarine tree

Odgovor pod B.

Tolažim se s stavkom iz Fight cluba - the things you own end up owning you.

jbg, so še hujše stvari na svetu
Default avatar

dedovanje

Dedovanje po babici. V bistvu je v prvem kolenu dedoval moj oče, ki se mu je v moj prid odpovedal, pa ima zelo nizke dohodke. Sam je rekel, da če ga sedaj proda, ga bom še težko kdaj imela. Zdaj šparam, ker mu želim dati vsaj nek delež denarja od tega stanovanja, da bo lažje živel. Mi je pa vsaj omogočil, da lahko šparam in to zelo cenim in sem hvaležna. Poznam pa starše, ki so dokaj premožni, imajo že hišo ali dve, po poklicu zdravnik in sodnica, pa hčerki niso odstopli stanovanja. Ne rečem, da bi mogli starši zadnje gate slečt za otroke, če pa lahko brez težav, bi se pa spodoblo, da za svoje otroke poskrbijo čim boljše.
Default avatar

helenca80

Naredila sem si stanovanje v hiši svojih staršev, imam pritličje, srečo sem imela, da je že prej oče naredil novo kopalnico in novo spalnico, sama sem pa plačala vse ostalo. Napisanega name pa ni nič. Ker nisem imela enormnih stroškov, sem lahko plačevala sproti, s prihranki.
Default avatar

Topsy

Oliviya je napisal/a:
Sta z mozem tudi uradno lastnika dela hise?
Default avatar

stari okrog 30

Oliviya je napisal/a:
Mislim stanovanje nekje za sebe, ne kot v tvojem primeru. :)
Default avatar

ciana

Plačala nekaj sama, precej starši, največ moževi starši. Sva imela srečo.
Default avatar

večno hvaležna

Starši so mi ga podarili. Večno hvaležna. Ne znam si predstavljati, da bi morala 30 let odplačevati streho nad glavo. Ne v tej državi, kjer ni pomembno, koliko vsak mesec zaslužiš, ampak je pomembno, da si zaposlen za nedoločen čas, da bi dobil kredit.
Default avatar

Mi2 tako

Ko sem bila jaz 22 še študentka (absolventka, delala preko študenta), on pa 24 že zaposlen za ndč, sva se odločila, da začneva varčevati v stanovanjski shemi. Čez eno leto sem se zaposlila tudi jaz, za dč. Varčevala sva 5 let in prevarčevala okoli 20.000€. Zadnje dve leti sva dajla na stran vse dodatke, regrese, božičnice,....in privarčevla še dodatnih 5.000€.

Preostalih 40.000€ sva vzela kredit na 10 let. (obrok okoli 380€)

Je pa res, da živiva v kraju, ker so stanovanja cenejša.
Default avatar

ne morš da verjameš

...stanovanje kupiti kar tako, na hitro, je zagotovo nemogoče - će o tem razmišljaš šele pri 30ih letih.
Res se človek vpraša, kaj ste razmišljali pri 20ih? Ja, vem, samo žur na žur, denar od študent.prejemkov pognati za "fajn se imeti"... ampak, ali vam starši vseeno niso "namignili", da bi pa lahko kaj na prihodnost gledali?
Pa ne mi sedaj o današnjih kriznih časih - pred tem je bilo gotovo, če komu, prav študentom, s študentskim denarjem ogromno zaslužiti ...
Default avatar

se ne strinjam

dedovanje je napisal/a:
Vidiš, se ne strinjam. Hčerko hočejo naučiti, da se mora boriti, da kaj dobi, ne pa da ji z neba pade. Podpiram tako trdne starše!
Če je otrok zdrav in sposoben, je pesek v oči, da mu pomagaš!
Default avatar

Fridolin Žolna

se ne strinjam je napisal/a:
Seveda, otroke je treba jeklenit! Jaz svojo tamalo večkrat z nogo v blato sunem, da se bo naučila boriti v današnjem svetu, kjer ji bodo Kitajčki odjedli kruh in delo!!
Default avatar

tako le

Starši so nama ga podarili, ko so se preselili v hišo, ker sva bila pridna:)
Default avatar

misija nemogoče

Sam imam 35 let, živim na tistemu koncu Slovenije, kjer so stanovanja najdražja. Realno gledano nikoli ne bom prišel do svojega stanovanja, saj nimam vsaj tistih 50.000€, ki mi bi ....starši pa tudi komaj komaj gredo iz meseca v mesec. Torej sem obsojen bit podnajemnik. Pa prosim vas, ne govorite mi, naj za to kar dam za najemnino, dam raje za kredit! Čeprav delam, plače nimam redno pa tudi ne vem še koliko časa bo šlo tako naprej. Dejstvo!