Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Nezgodno zavarovanje, izplačilo zavarovalnine - POMOČ!

Default avatar

se ne znajdem

Mama je imela sklenjeno nezgodno zavarovanje pri Zavarovalnici Maribor.
Za primer smrti bi naj svojci prejeli 2.000,00 EUR, v primeru smrti zaradi nezgode pa menda 18.000,00 EUR.

Mama je padla in si zlomila kolk. to je bil razlog sprejema v bolnišnico.
V bolnišnici je dobila pljučnico, odpovedale so ji ledvice, priključili so jo na dializo, zadela jo je možganska kap. Vse to v petih dneh!! Bila je pet tednov v komi, nato je zaspala za vedno.

Bila je kronični bolnik. A še vedno ostaja dejstvo, da jo je v bolnišnico pripeljal zlomljen kolk.

Več kot dva mesca smo čakali obdukcijski zapisnik in ga končno dobili. Kot vzrok smrti je navedena pljučnica. Diagnoz pa je naštetih cel kup.

Zanima me ali obstaja možnost, da zavarovalnica izplača premijo nezgodne smrti, glede na to, da je znano, da ljudje po zlomu kolka pogosto zbolijo za pljučnico - kar je bil torej razlog njene smrti.

Ima kdo podobne izkušnje?
Default avatar

zmb

Nimam izkušenj, se ap bojim da bo Zavarovalnica na vse kriplje in pretege branila svojo korist in izplačala NIČ.
Default avatar

Topsy

Najemite odvetnika, ne bo vam zal.
Default avatar

piki3ca

Najbolje je, da greš do kakega odvetnika, boš več iztržila kot pa da se sama podajaš v boj z zavarovalnicami. Pa iskreno sožalje.
Default avatar

musaka

Predlagam dobrega odvetnika...in še kak zdravniški zapisnik!
Default avatar

jfxvbc

Žal ti bom citirala, kar sem zadnjič slišala po Tv od zdravnika:

Ko mi rečejo, da je starejša ženska padla in si zlomila kolk, si mislim:

Ne, zlomila si je kolk in je padla. Ženskam se to namreč dogaja zaradi osteoporoze. Torej je bolezensko in ne nezgoda kot taka. Zdrav kolk se ne zlomi kar tako.

Seveda lahko poskusite, ampak močno dvomim, da boste iz tega naslova kaj dobili.
Default avatar

mi je hudo

Mogoče imaš kje zapisnik od sprejema na urgenco, kjer so zapisali, da mama prihaja zaradi padca in zloma kolka ali nekaj podobnega. Drugače mislim, da ne bo uspeha. Zavarovalnice so barabinske.
Default avatar

vprašanje, če

Ni šlo za nezgodno smrt, temveč smrt zaradi bolezni. Je pa res, da je vzrok tudi padec. Poglejte polico, tam piše točno kaj in kako. Zavarovalnice se že dobro omejijo.

Ampak, ali bi, če ne bi padla, tudi dobila pljučnico in umrla? Sama pišeš, da je bila kronični bolnik. Predvidevam, da padec ni imel ničesar z ostalimi boleznimi in njihovim potekom.

Mogoče res najbolje, da vzamete odvetnika.

Sožalje.
Default avatar

to ni isto

Ne gre za noben barabizem s strani zavarovalnic. Na mrliškem listu je naveden VZROK SMRTI, ki je PLJUČNICA. Pika. To ni nezgoda. Res je sicer, da je bila pljučnica deloma posledica padca, nezgode oz. ležanja v bolnišnici. Ampak padec sam NI VZROK SMRTI. In zavarovalnica pač sledi temu, kar zdravnik ali tisti, ki dela obdukcijo zapiše kot vzrok smrti na mrliški list.
Default avatar

Lenči

Mislim, da tudi z odvetnikom v tem primeru ne boste uspešni pri izplačilu nezgodne smrti, saj je vzrok za smrt bolezen (pljučnica) razen, če je kje v zdravniški dokumentaciji zavedeno, da je pljučnica posledica zlomljenega kolka.
V kolikor pa bi mama padla in se smrtno poškodovala bi morala zavarovalnica izplačati nezgodno smrt.