Forum.Over.Net

Starševski čvek

kaj pomeni dress code

Default avatar

mil29

Mož ima dva dni službeni seminar v tujini in piše na vabilu
dress code: business formal za prvi dan in event casually za zvečer in drugi dan.
Kaj to pomeni in kako naj se obleče?

hvala vsem za odgovore
Default avatar

lovilka moških

Hvala za informacijo. Se bom potrudila, da ga bom po seminarju hitro slekla. Ne sekiraj se, lepo mu bo.
Default avatar

code code

Dress code pomeni postavljeno pravilo za oblačenje. Business formal je formalna poslovna obleka (kravata itd.), event casually je bolj sproščena oprava.
Default avatar

Lucija 22

Dress code pomeni, da je "zapovedano", kako mora biti oblečen. Business formal predpostavljam, da mislijo klasično moško obleko, event casually pa bolj sproščeno, kakšne manj uradne hlače in mogoče bolj športna srajca, kavbojke najbrž ravno ne.
Lucija
Default avatar

Vtipkaj

Vtipkaj oboje v google, nastavi na slike in poglej, kak zgleda
Default avatar

managerka

Dress code je pravilo, ki ga organizator postavi za določen dogodek. To pomeni, da moraš obvezno priti tako oblečen, sicer se lahko zgodi, da te ne pustijo noter (v striktnih primerih) oz. da te vsaj zelo čudno gledajo in ponavadi tudi kaj rečejo.

Business formal pomeni moško obleko temnejše barve (siva, temnomodra, pogojno tudi črna in rjava) brez ali z zelo nevpadljivimi vzorci, enobarvno ali zelo zmerno vzorčasto srajco in ustrezno kravato.

Casual pomeni še vedno za službo primerno obleko (torej nikakor športna oblačila ali kavbojke), ki pa je lahko bolj sproščena (brez kravate, hlače brez roba, lahko pulover ali polo majica - ne pa navadna T-shirt).
Default avatar

Finance

Enkrat je bil v Financah obširen članek na to temo. Managerka je lepo napisala, dobila si tudi predlog, da na guglu pogledaš, kako to izgleda in kaj se pričakuje. Naj se mož drži teh pravil.