Forum.Over.Net

Starševski čvek

ne pusti mi, da pustim službo

Default avatar

geqwe

Ima privat firmo, denarja imamo kolikor hočemo. Sama delam v službi, garam kot norc za nekaj sto eur. Težko dobim dopust ipd. Domov pridem utrujena, narediti moram veliko stvari - pospraviti, skuhati, likati, še za njegov s.p. veliko naredim - vso papirologijo, pa vrt .. Rada bi pustila službo, da bi bila več skupaj, da bi bila bolj mirna, sproščena da bi ga lahko bolj razvajala z domačo hrano, pecivi, da bi pridelala več zelenjave, se posvetila vrtu, konec koncev tudi to da ne bi zvečer padla v posteljo amapk mu bila na voljo tudi za sex ... On pa pravi,da tega ne dovoli. Sem res jezna ... Rada bi živela, ne pa životarila, pa tuid za naju - najih odnos bi bilo tako boljše .. Kako naj ga prepričam???
Default avatar

:))))))))))))))

loči se, pa mu pusti otroke. ga bo hitro streznilo.
Default avatar

Obelodani ga!

Pa kdo je ta, kdo je ON?

Da imate denarja, kolikor hočete .... ste Jankovićevi prijatelji, ste firma Tristan?
Default avatar

malo pomisli

Jaz ga pa razumem. Nikoli ne veš kaj se lahko zgodi. Kaj če mu s.p. propade? Kaj bosta potem? Kaj če se mu kaj zgodi, ti pa boš brez službe in z vsakim letom, ki bi ga preživela kot gospodinja bi imela manj možnosti za novo službo. Kaj če gresta narazen? Kje boš potem iskala službo. Vedno je dobro imeti svoj vir dohodka. Ga boš potem prosila za denar za vsako malenkost? A ni fino, da imaš vsaj nekaj svoje neodvisnosti, nekaj svojega denarja? Poznam primere, ko sta bila oba zaposlena v isti firmi pa je bilo tako da je ali šel odnos po gobe ali pa sta oba naenkrat ostala brez dohodka. Časi so pač taki, da služb ni na pretek in je dobro obdržati tisto kar imaš.

Po drugi strani pa te razumem, da si utrujena, sploh, če mu pomagaš še pri njegovi firmi. Mogoče bi to opustila in naj se znajde po svoje. To je pač realnost večine. Služba, dom, otroci... In zapomni si, zdaj imate denarja kolikor hočete. Nikoli pa ne veš kaj bo jutri, pojutrišnjem.
Default avatar

Barca

Predlagaj mu, da te zaposli v svoji firmi, da boš imela nekaj svojega denarja in ti bo tekla pokojninska doba.

Po drugi strani pa ga tudi razumem, tvoja zaposlitev nekje drugje je le neka minimalna varnost, da boste imeli vsaj za kruh, če se njemu zalomi.

Po tretji strani pa razumem tudi tebe, da imaš občutek, da imaš preveč dela, da si utrujena...

Mirno se usedita in pogovorita, vsak naj prej napiše vse pluse in minuse tvoje odpovedi službe in predebatirajta, kako naprej.
Default avatar

Ja seveda

Ti bi lezala doma, malo brkljala, malo pekla, se mela fajn, on bi te pa moral prezivljat... Super si si to namislila...

Jaz bi znorela, da bi si moj namislil, da bi bilo fajn, da ga prezivljam, zato, da bo lahko on v miru doma uzival, bil sproscen in te fore. Kaj pa ce si tvoj namisli, da bi tudi raje doma bolj na izi...

Za zacetek lahko menjas sluzbo in ce ti ne znese casovno, nehas delat za njegov s.p. ...
Default avatar

geqwe

Obelodani ga! je napisal/a:
Je avtomehanik, ima več kot 10 zaposlenih, na računu imava okoli 500.000 eur, pa dve dodatni nepremičnini - eno oddajava v najem, imava tudi vikend (še eno veliko bajto) na morju, imava jahto, imava dva avta - on ima eno leta starega Audija đipa, jaz imam novega Audija A3 ... Otroci so preskrbljeni (študenti), njim sva že dovolj pomagala (vsakemu sva kupila svoje stanovanje, enemu v Ljubljani, drugemu v Kopru... Kaj naj s tem denarjem in nepremičininami? Ga, jih samo gledam in vem, da jih imam? Porabiti denarja tako ali tako ne moreva ... Na morje grem tako poredko ... Jaz bi pa šla vsaj dvakrat na leto po 14 dni. Rada bi tudi uživala življenje, seveda z njim ...
Default avatar

MuMi

Če je denarja dovolj, naj si on dobi tajnico za papirologijo, ti pa gospodinjsko pomočnico.
__________________________________________________________
1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d
Default avatar

espa

Če res toliko narediš za firmo, bi te lahko zaposlil pri sebi. Veliko podjetnikov ima tako urejeno.

En kolega je bil par mesecev brez službe in je rekel, da so se imeli tisti čas prav super. On je pospravljal, rihtal otroke, jih vozil naokrog, kuhal, skrbel za vse obveznosti, skratka, in ko je žena prišla domov, so imeli neto čas za preživet skupaj brez stresa. Je rekel, da takoj podpiše, če bi jim finančno zneslo. Jaz te zelo razumem in ne, če imaš otroke, zagotovo tisti čas, ko so v šoli, ni nekega časa za poležavanje in praskanje po riti - mogoče res pol ure, da v miru popiješ kavo in prebereš časopis.
Default avatar

takole mislim...

zagotovo te ne ljubi,jaz se z mojim prepiram,ker nočem bit doma, pa imamo več kot polovico manj kot ti in še odrasle otroke.
Default avatar

Ah, avtomehanik

Storitve avtomehanikov so predrage. Ni čudno, da ste tako bogati, saj ste od našega denarja.

Ti, ženska - dobro si se poročila. Saj si na to računala že pred poroko, kajne? Edini minus je, da imaš vsake toliko časa modrc umazan od šmira.
Default avatar

leelee_

geqwe je napisal/a:
Bolje bi bilo zate, za vajin odnos pa ne bit tako prepričana, ker njemu očitno ni nič do tega, da bi se matral in te preživljal, ti bi pa malo vrtnarila in piškote pekla.

Jaz bi rekla drugače. Naj si najame tajnico za papirje oz. zaposli kot tajnico tebe. Poleg tega si lahko tudi pomoč v gospodinjstvu omislita, če vama denar ostaja. Nista edini dve opciji, da ti delaš svoj šiht, pol njegovega pa še celo gospodinjstvo, ali da vse skupaj pustiš in začneš flancat solato.
Default avatar

vic leta

Seveda, imata 500.000 evrov in še kak milijon v premičninah in nepremičninah, pa za sto jurjev audijev, pa jahta, ki tam stoji osamljena (ker na morje sploh ne greš, ker si ne moreš utrgati časa med likanjem in grebenjem po vrtu) - mož te pa sili, da delaš za par sto evrov? Ti pa praviš, da nočeš več životariti! Hahahahaha, eni pa imate domišljijo! Vic leta!
Default avatar

mi ga daš?

geqwe je napisal/a:
:((
takole. Loči se, razdelita imetje na pol, potem mi ga pa predstavi, tudi s prepolovljenim računom ga bom rada vzela. Pa še v službo bom hodila, tebi pa pri tolikšnem standardu res ne bo treba.
Default avatar

geqwe

takole mislim... je napisal/a:
Takšna sporočila mi gredo pa na živce - te ne ljubi, te ne ljubi ... bieieeimpđqža. Kar neki. Kaj pa ti veš kaj je in kaj ni med nama. Pa to tuid ni bilo vprašanje - ali me ljubi ali ne. Kaj pa če jaz njega ne ljubim več - saj nismo otroci, ampak odrasli ljudje. Lahko rečem le, da mi drugače res izkazuje spoštovanje, ampak tukaj me pa res ne upošteva. Mu bom že prišla pod kožo ...
Default avatar

11511

Jaz pa mislim da načrtuje pobeg na Havaje z kako mladenko, pa da te vseeno ne pusti čisto v zosu...

Mogoče mu pa ni do tega da se spremeniš v gospodinjo, ki vsaki dan utruja z nekimi specialitetami in pecivi. To pač počni tako kot vse ostale - ko imamo čas. Potem je vsaka stvar bolj cenjena in ni samoumnevna.

Ti si pa raje privošči pomoč v gospodinjstvu in pri težjih delih na vrtu in se posveti samo rožicam. Moškim ni všeč če se non stop sukamo okoli njih in smo potem še užaljene, če naše delo ni cenjeno.

Če gledam moje moške so še najbolj zadovoljni z mineštrami in palačinkami, kar pa mislim da ni taka izguba časa.
Default avatar

evo no...

geqwe je napisal/a:

vsak moški, ki ljubi svojo izbranko si želi,da je čim manj obremenjena in čim več časa z njim,evo to je misel mojega moža, in poročena 24 let.
Default avatar

Še druge možnosti

Poskusita narediti kak kompromis, na primer (če je v tvoji službi možno), da ostaneš zaposlena za polovičen delovni čas, ostalo polovico pa si bodisi doma, bodisi zaposlena pri njemu kot tajnica.

Sicer pa, če imata že velike otroke, ne razumem, s čim si tako obremenjena doma. Marsikatera ženska dela po 8 ur, ima na ramenih vso gospodinjstvo, pa še z otroki mora delati domače naloge in jih voziti na krožke, športne dejavnosti..., poleg tega pa še čarati z denarjem, da pride z družinskimi stroški skozi mesec. Morda ti manjka kakšna sprostitev v obliki športa (aerobika, pohodništvo...) ali kakšna ustvarjalna delavnica. Najbrž lahko svojo plačo porabiš izključno zase.
Default avatar

padam................

Bejba, ti pa maš domišljijo! Raje si izmisli kakšno primernejšo zgodbico. Verjamejo ti samo budale!
Default avatar

geqwe

Še druge možnosti je napisal/a:
Saj ne gre za to, da sem zelo zelo obremenjena, ampak tudi spočita nisem. Spat grem vedno utrujena! Gre za to,da je denarja dovolj,da bi ostala doma in živela mirno življenje. Bom danes že spet načela pogovor!