Starševski čvek

Arašidovo maslo

Default avatar
Večkrat vidim recept z arašidovim maslov, v ameriških filmih to kar naprej jedo pa tudi pri nas ga vse pogostoje vidim v trgovinah.
Je dober?
Se to je tako kot čokoladni namaz, da je to v bistvu sladek namaz za kruh ali kako?
Namažeš samo to maslo?
Kak se vam zdi okus?
Kaj pa glede zdravja, polno maščob, ampak verjetno bolj zdravo kot maslo ali margarina?
Default avatar
Ja kupi ne, pa boš videla. Tista dva, tri evre moraš pač riskirati, da probaš.
Default avatar
In kaj če bi tvegala, res tvegala, in kupila en lonček?
In preverila ali je dober, kakšen okus ima, ali ti paše na kruhu itn itn itn
Default avatar
dejadej, kot prvo zadeva je dražja kot 2€ kot drugo denar ne leži po tleh kot tretje na kozarcu ni napisano kako se zadeva uporablja ali je to sladki namaz ali je to namesto masla oz. margarine.
Default avatar
nasvetek in kak se tebi zdi okus kako ga ti ješ?
Default avatar
navadno kravje-mlečno maslo ne moreš mešat z margarino, nikakor, ker pravo kravje-mlečno maslo je zelo zdravo, v normalnih količinah seveda, margarina pa je stranski industrijski proizvod in ne razumem, da to sploh lahko prodajajo kot prehrano.

arašidi so zelo zdravo živilo in vse maščobe iz oreščkov so zelo zdrave, zato je tudi arašidovo maslo zelo zdravo, pazi le da kupiš pravega.
namaže se res kot maslo na kruh, ali kot dodatek k omakam, mesu itd, je sladkega okusa, mi ga imamo zelo radi.
Default avatar
Arašid, hvala za pojasnilo.

Maslo/margarina vem kakega nastanka sta, uprabljam pa ju podobno: vedno kot podloga pod marmelado, zato sem ju skupaj napisala.
Default avatar
In kaj tebi pomaga ali je meni všeč in kakšen okus meni ima?

No dobro, ker vidim, da preprosto rabiš očitno za vsako stvar v življenju predhodno preverjanje vseh možnih podrobnosti...............okus ima po zmletih arašidih (presenetljivo, a ne), je zelo gosto popasto kremast, lahko kupiš fino zmetega ali s koščki, namažeš ga na kruh kot v ameriških filmih (oni bi čez dali še žele ali nekaj takega).
meni zapaše 1x na leto.
Default avatar
Nasvetek, s strani arašida sem dobila ustrezen odgovor. Mi je dovolj.
Default avatar
Arašidovo maslo je sladko - slano. Ko ga prvič poskusiš ga ali vzljubiš ali zasovražiš. Namaže se na kruh, ja. Lahko se je samega, lahko z marmelado... Meni je najboljše samo. Sem ga pa pred leti, ko sem ga prvič kupila, namazala na kruh in dala gor salamo in sir. No, to pa ni dobro. :)

Fini so tudi piškotki, narejeni z arašidovim maslom. Mmm!
Default avatar
arašidovo je napisal/a:
Pa si ti sploh znala seksat, ko na tiču ni pisalo kako se uporablja???????
Default avatar
arašidovo je napisal/a:
se opravičujem, nisem vedela da je to zaprta tema
Default avatar
Hvala.
Me veseli, da so tudi kulturni in uporabni odgovori.
Marijamimi je napisal/a:
Default avatar
arašidovo je napisal/a:
torej samo za mojega pa nobene hvale? Malo kulture tudi tebi ne bi škodilo.
Default avatar
arašidovo je napisal/a:
he he , pa ti veš, da večini ljudi v sloveniji okus arašidovega masla sploh ni dober? :)

ker ga niso vajeni in ker je nekako sladko slankast...
Default avatar
Ne ne vem, zato sem pa vprašala tule gor :).
pa ti veš.. je napisal/a:
Default avatar
pa ti veš.. je napisal/a:

ma večina ljudi v sloveniji je nula v primerjavi z ostalim svetom, kjer je arašidovo maslo v veliki uporabi :)

za avtorico še:
ne vem iz kje si, ampak v ljubljani v merkatorju v dravljah se dobi arašidovo maslo, ki ga delajo nekje pri kamniku, pač ena firma iz ekoloških arašidov, je mal dražji, ampak je res dober.
oni delajo tudi lešnikovo maslo, pa se mi zdi še nekaj

mi pa poleg tega kupujemo še od Granovite, z dodano soljo ... ta ima notri koščke arašidov, ni tako gladek kot maslo, ampak nam je to všeč.

sicer po trgovinah dobiš neko ameriško varjanto arašidovega masla, en z rdečim in drug z modrim pokrovčkom, en je kot maslo, drugi ima koščke notri ... no, tadva nam pa nista najbolj všeč.
Default avatar
arašid je napisal/a:
ja, ampak glede na to, da smo vseeno v sloveniji, obstaja velika verjetnost, da bo avtorica sodila v to večino... ne glede na to, da enim par zadeva je všeč. saj drugače je ne bi prodajali v trgovini.
Default avatar
pa ti veš... je napisal/a:
ah dej no dej :)

pred 20timi leti je bila kitajska hrana tud večini nevšeč, pa danes skor vsi hodijo v kitajca (čeprav je ta hrana daleč od res kitajske :)

ženska bo probala pa bo vidla ane, otrokom je všeč vsem, vsaj tem katere poznam jaz
Default avatar
No, jaz pa avtorico čisto razumem. Ni tako poceni, da bi ga proč metal brez slabe vesti, če ti ni všeč.

Jaz sem ga kupila pred leti, za probo, kot ene zgoraj predlagate. Ni mi bil všeč prav ta njegov okus, ko ne veš, ali je slano ali je sladko, ali bo za podlogo marmeladi ali salami. Nobeden ga ni do konca pojedel in smo ga dejansko vrgli proč. Škoda, a ne?