Starševski čvek

Kaj bi rekli - marihuana

Default avatar

cencia

Pozdravljeni!
Zelim resne odgovore: kako bi vi odreagirali, ce bi partner rekel, da bo kadil marihuano za sproscanje, meditacijo, poglabljanje vase. Pravi, da je prebral ogromno studij, pregledal dokumentarce, proucil zadevo in da ni nevarna.
Jaz sem proti. Kaj pa vi menite? Ali tudi vi to prakticirate?
Sploh ne vem, kako naj se odzivam. Najprej sem ponorela, da ce bo pa to delal, da bom pa otroka popokala in sla, pa me prepricuje, da to ni nc takega...
Prosim za iskrene odgovore.
Default avatar

FriLLox

glede na to, da nihče,nikoli ni še umrl zaradi marihuane, bi rekel da je manj škodljiva od alkohola ter tobaka, glede na posledice zlorabe.
____________________
404 Not Found
nginx/1.6.2
Default avatar

jon

Spoham dva na teden, tako za zdravje !
Default avatar

beeeznis

super, naredita lab v kleti in travo zraven še prodajajta. se bo poznalo pri družinskem proračunu. pa tip naj začne potem to duhovnost prodajat, jupi ničveč vprašanj kdaj bo socialna in OD.
Default avatar

mejduš

stvar je i ni nevarna.... namreč nevarnost marihuane je odvisna od:
- same kakovosti le-te
- količine, ki jo bo pokadil
- pa tudi, kako se bo njegov organizem na to odvzal

to je isto kot kava, cigareti, alkohol... vsaka stvar je dobra, če je kakovostan in v malih količinah. Drgač pa zna bit hudo nevarna


jaz sem proti temu, ravno tako proti legalizaciji, ker bi jo ljudje doma šopali pod UV lučjo, pa dodajali svega i svašta da bi čim hitreje in čim bolj obsežno rastla, kar pa ima za posledico njeno slabo kakovost in posledično negativne posledice na ljudeh

ne vem, meni je to out.

jaz tega ne bi dopustil
Default avatar

helooo

Marihuana raste v naravi in je 100% naravna rastlina tako,da nevidim kaj je narobe če se jo kadi.Sem pa proti kemiji in ostalemu šitu.
Marihuana je pa čelo dokaza kot zdravilna,edino sem proti,da se vozi pod vplivom marihuane kot alkohola drugače pa ne vidim nič slabega.Pa še odvisen nemoreš biti od marihuane tako kot od cigaretov ali alkohola.
Če bi bila država pametna bi legalizirala marihuano in bi jo lepo obdavčila in bi lepo zaslužili tako pa nimajo nič od tega.
Default avatar

100% bio eko

helooo je napisal/a:
Mušnica tudi raste v naravi, nobene kemije ni zraven, pa si še mušnico spohaj. Pa gada in modrasa lepo pozdravi, ko boš šla mušnice nabirat.
Default avatar

Rok-1

helooo je napisal/a:
Se strinjam.
Dokler ni pretiravanja mislim da ni nič hudega. Zadeva bo podobna kot tisti ljudje, ki vsake toliko zvrnejo po grlu kakšen kozarec.
Default avatar

marjan12

100% bio eko je napisal/a:
Nimaš pojma.
Default avatar

helooo

Cigareti so bolj škodljivi kot trava pa se prodajajo.Te čisto zasvojijo pa še škodijo pljučam.Trava pa ni slaba za pljuča pa še dobro se imaš in si sporščen.Ali pa kava kaj je tako boljša kot trava?
Default avatar

jaojaojao

Najbolj so pa pametne zdaj tiste babe,ki niso nič probale v življenju in samo berejo kako je kaj slabo a same se zadevajo s kofetom in tobakom in občasno še s alkoholom to je pa ODLIČNO.
Default avatar

jon

100% bio eko je napisal/a:
Dve zvezni ameriški državi sta včeraj legalizirali prodajo marihuane .
Urugvaj je prejšni teden legaliziral prodajo marihuane, država bo kontrolirala kvaliteto , zaradi legalizacije je cena na črnem trgu takoj padla .
Default avatar

cencia

No, te stvari o cigaretah (jaz kadim do 5 na dan), alkotu (pijem pa nic) mi tudi on dopoveduje...kar se tice pa kvalitete me pa ne skrbi, ker mu jo je kolega dal, je preverjena...
Pa hvala za mnenja.
Default avatar

-...-

Malce perja (in ne kakšnega sintetičnega sranja) za sprostitev, res ne vidim problema :)

Tako kot včasih kozarček dobrega vina ob kosilu, skratka tako, čisto iz stališča degustacije.

Odvisniki so pa pač odvisnik; lahko so od kave, čigaret, pijače, športa, marihuane, trdih drog, ni da ni, pač odvisno od osebe kakšen filter ima. Torej ali se rajše sooči szi življenjem ali se ga gre kontinuirano "ucoditi".

Pač relativno.

Je, pa tako, kakor pri kateri drugi stvari, potrebno je imeti zmernost, se pa ve, da jo na marsi katerem drugem področju v življenju nimamo; torej to ni samo odvisno od konzumentov. Poglejet eni so kronično sitni in jim res ni pomoči :D

Mene en dimček sprosti, torej, naredim ene tri vdihe, potem me pa lepo mine. Sem v cvetju, a realnosti tudi kaj kmalu pokliče. Vendar kakor pravim za hipni trenutek se je fino sprostiti, tako meditativno sproščeno se človek počuti.
Default avatar

tkole mislim..

Dejstvo je, da je to sredstvo za omamljanje in to nelegalno.
Vprašala bi se na tvojem mestu, zakaj tvoj partner rabi neko drogo za sproščanje in meditacijo? kaj mu manjka? A ne bi raje šel mal športat? Pa dvigovat svojo duhovnost s kakšnimi knjigami?
In vprašala bi se, kaj če ga kje dobijo, če se znajde v kakšni raciji, če k vam uletijo v kontrolo? Ugled, služba, sranje.
In vprašala bi se glede vpliva na otroke. Kje to misli početi? Saj veš, v družini dolgo stvari niso skrite. Že "dišal" bo fajn, ko jo bo kadil. Torej kakšen vpliv bo to na otroke.

Primerjave z alkom in cigaretami so mi brez veze. Te so pač legalne, trava pa ni. Koliko je vse zdravo, pa pustimo pri miru.

Skratka, na tvojem mestu bi vklopila vso energijo, da to preprečim.
Default avatar

skela

Vse je ok, dokler je pravi odnos, prave količine in poznavanje.

Ni problem, za vikend enega spohat. Tudi ni problem to narediti na žurki (vsi pijejo alko, pa se nikomur
nič čudnega ne zdi)...problem nastane, če pride do (psihične odvisnosti). Če je to vsak dan, če brez
tega ne moreš "funkcionirat"...če se drugače ne znaš sprostitit, če ti to postane način življenja. Potem
je pa kriza ja, s takim partnerjem si nimaš kaj pomagat, ker mu je "vse ravno", ni zanesljiv, nič si ne
zapomni, je brezbrižen do vsakdanjih problemov, živi v svojem svetu, postane tipičen nezanesljiv, zaspan,
počasen in brezbrižen zapohanček....luzerček...

Torej - vprašanje, koliko namerava tale tvoj "meditirati" - (BTW klunc, pa taka meditacija, ki potrebuje
travco - če ne znaš meditirati brez, si itak blefer)
Ti ga poznaš - ti znaš oceniti, ali je model res tako zelo duhoven tip (malo morgen po mojem), ali pa
išče izgovor za vsakdanji (ali tedenski ali karkoli že) beg od realnosti, pa ga malo zavija v celofan.

Aja, pa verjetno ni čisto zanemarljivo, da zadeva ni zakonita, ampak to vsak sam ve.
Default avatar

domačica-))))

cencia je napisal/a:
Če bo kadil domačico(najbolje da si jo sam pridela) je čist ok.Odsvetujem pa razne skunke in ostale hibride iz laboratorijev , ker tuki bo imel potem "beton" v glavi brez energije po domače bo v svojem svetu , kot en junkie na "dietni" drogi!!!
pa tudi semena so pomenbna danes je na tržišču že polno nekih obsevanih hibridov itd...
Default avatar

tekačicaa

Jaz športam. Ko športam, športam, ko se pa sproščam, pa počnem kaj drugega. Med drugim vsake toliko naredim par dimov.
Policaji imajo dovolj drugega dela, kot da bi se sekirali zaradi človeka, ki ima v vrečki trave za tri džole, verjemi.

Ja, in zakajam se izrecno pred otroki. Pokličem ju k sebi in jima razložim, kaj počnem. Me pa zanima, tkole mislim ..., kako si predstavljaš, da ljudje konzumirajo alkohol in kadijo cigarete (ki so itak že stokrat potrjeno veliko bolj škodljivi od trave). Nikoli pred otroki? Mogoče živiš v hiški iz čokolade sredi gozda, zato ti ne zameriš, da imaš take naivne predstave. Alkohol je sicer legalen, ni pa legalno z njim sesti za volan, pa je to vsakdanja praksa in sigurno jih več vsak dan sede pijanih za volan, kot se jih ga malo zakadi (in skoraj sigurno ne gre za volan).

Trava ni legalizirana samo po nekem nesrečnem spletu okoliščin. Še industrijska konoplja je bila pri nas dolgo prepovedana samo zaradi imena :). Tako da na tole legalnost jaz ne bi stavila kot na neki blazen argument.
Default avatar

100% bio eko

jon je napisal/a:
Moja replika se je nanašala izključno na argument, da je nekaj avtomatično v redu, če je naravno. To ni nikakršen argument.

Zdaj pa še k tvoji trditvi: to, ali je cena na trgu nizka, zanima tebe, ker si uporabnik, meni je čisto vseeno, kakšna je cena. In še vedno je v veliki večini držav marihuana prepovedana.